Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

13.03.2024 | 11:42

Ο Αρτέτα έβαλε την Άρσεναλ σε πρώτο πλάνο και πιστώνεται την εμπιστοσύνη στον Ράγια!

Στις 9 Μαρτίου 2010, με ένα πέναλτι ο Δανός, Νίκλας Μπέντνερ σφράγιζε  με το χατ-τρικ του, τον θρίαμβο 5-0 της Άρσεναλ επί της Πόρτο στο Champions League! Μεταδίδοντας εκείνο το βράδυ το παιχνίδι γιατί το (παλιό) Mega Channel ομολογώ πως ούτε καν φανταζόμουν πως θα χρειαζόταν  να περάσουν άλλα 14 χρόνια και τρεις μέρες για να είναι πάλι η Άρσεναλ στα προημιτελικά! Ήταν μια δύσκολη πρόκριση αλλά που ψυχολογικά  μπορεί να δώσει πολλή αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Αρτέτα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

11.03.2024 | 11:20

Κούρσα για τρεις μέχρι το τέλος, με τους 90 πόντους πια να είναι προαπαιτούμενο για τίτλο!

Είναι ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα, από την αρχή του μέχρι σήμερα. Τρεις ομάδες να το διεκδικούν, όλες να είναι εντυπωσιακά σταθερές, με τη διαφορά τους να είναι ένας βαθμός. Πρώτη η Άρσεναλ πλέον, για πρώτη φορά στο 2024, 2η στην ισοβαθμία η Λίβερπουλ, στο -1 από αμφότερες η Μάντσεστερ Σίτι. Ακολουθεί ντέρμπι… τίτλου στο «Έτιχαντ», αλλά στο τέλος της ημέρας το δεδομένο είναι ένα… Πως οι 27 βαθμοί ως συγκομιδή στα 10 επόμενα παιχνίδια, μάλλον καθορίζουν και τον πρωταθλητή! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

08.03.2024 | 11:26

Ο Χάβερτς βρίσκει τον εαυτό του στην Άρσεναλ του Αρτέτα και μαζί χαμογελάει ο… Νάγκελσμαν!

Ο Κάι Χάβερτς φαίνεται επιτέλους να βρήκε τη θέση του στην Άρσεναλ και να έχει προσαρμοστεί στους ρυθμούς που θέλει ο Αρτέτα και «απαιτεί» η  Premier League. Κάτι που δεν μπορούσε κανένας να κάνει στο διάστημα που ο Γερμανός ήταν στην Τσέλσι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

07.03.2024 | 15:00

Βίλα, Γουέστ Χαμ και Μπράιτον έχουν… χρυσές ευκαιρίες στην Ευρώπη, η Λίβερπουλ συνεχίζει, αλλά σκέφτεται την Premier League!

Οι Άγγλοι επιστρέφουν στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα. Η Μπράιτον παίζει με τη Ρόμα, η Γουέστ Χαμ με τη Φράιμπουργκ, η Άστον Βίλα με τον Άγιαξ και η Λίβερπουλ, εκτός έδρας, απέναντι στη Σλάβια. Μπορούν να έχουν τέσσερις νίκες; Δεν είναι απίθανο. Αλλά στη «μεγάλη» εικόνα, αυτό που θα πρέπει να σκέφτονται, είναι πως όλες μπορούν να κατακτήσουν έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Θα μπουν στα βιβλία της ιστορίας, θα βοηθήσουν και την Αγγλία, και τον… εαυτό τους, ενόψει της νέας σεζόν. Και αν υπάρχει μία, που μπορεί να βάλει σε μικρότερη προτεραιότητα την Ευρώπη, αυτή είναι μόνο η Λίβερπουλ. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε, πώς θέλει να αποχωρήσει ο Γιούργκεν Κλοπ από το «Άνφιλντ». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος…

03.03.2024 | 13:25

Αυτά που κάνει η Φούλαμ έχουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Μάρκο Σίλβα!

Δύο «πεντάρες» σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ και αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ. Σπουδαίες νίκες μέσα στη σεζόν, στο «Ολντ Τράφορντ» μετά από 21 χρόνια, και απέναντι στην Άρσεναλ στο «σπίτι» της. Μία μεγάλη εμφάνιση στο «Άνφιλντ», παρά την ήττα, και μία ομάδα που δεν φοβάται να παίξει ποδόσφαιρο. Όλα αυτά συνοψίζουν την εξαιρετική Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, που είναι 12η, είναι πάνω από την Μπόρνμουθ του πολύ καλού προπονητή, Ιραόλα, και στο -1 από την Τσέλσι του ενός δισεκατομμυρίου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.03.2024 | 18:04

Η Έβερτον πρέπει να εκμεταλλευτεί το καλό κλίμα και να «χτίσει» πάνω στην επιστροφή των βαθμών!

Έχω επανειλημμένα πει πως η Έβερτον είναι συνώνυμη με το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού άλλωστε είναι η ομάδα που έχει αγωνιστεί τις περισσότερες σεζόν εκεί! Μόνο  τέσσερις σεζόν από το 1888 – 89 έχει λείψει από το πρωτάθλημα στο κορυφαίο επίπεδο, αν και τα τελευταία χρόνια κινδύνευσε σοβαρά, αλλά τα κατάφερε. Φέτος πάντως, θα έπρεπε να μην κινδυνεύει καν αγωνιστικά, αλλά η αφαίρεση βαθμών από την Premier League, την έχει βάλει σε περιπέτειες!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

26.02.2024 | 15:09

Πήρε την Premier League και το Champions League, αλλά αυτός είναι ο πιο γλυκός τίτλος του Κλοπ με τη Λίβερπουλ!

Με τέσσερις ποδοσφαιριστές τραυματίες. Με τρεις ακόμη να μαθαίνουμε την τελευταία στιγμή πως είναι εκτός αποστολής. Με τον Χράβενμπερχ να χτυπά στο πρώτο ημίχρονο, με ένα γκολ που  ακυρώθηκε, και με τέσσερα παιδιά από τις ακαδημίες να ολοκληρώνουν το παιχνίδι. Και παρόλα αυτά, η Λίβερπουλ κατέκτησε  το Λιγκ Καπ απέναντι στην Τσέλσι, που είχε πλέον  στο γήπεδο στο τέλος μια ομάδα μισού δις χάρη στην κεφαλιά του ηγέτη της, Φαν Ντάικ. Και με κόρνερ ασίστ του εξαιρετικού Κώστα Τσιμίκα. Ίσως ο Γιούργκεν Κλοπ να μην υπερβάλλει που είπε ότι είναι ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

22.02.2024 | 11:21

Η παραίτηση Νταλγκλίς που το… μετάνιωσε, τα πέτρινα χρόνια και η επιλογή διαδόχου του Κλοπ που θα είναι τεράστιο στοίχημα στη Λίβερπουλ!

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Λίβερπουλ, για να πάρω το αεροπλάνο για Άμστερνταμ με επιστροφή στην Ελλάδα, είδα το πρωτοσέλιδο της έκτακτης έκδοσης της «Liverpool Echo», με τίτλο «Kenny quits». Ήταν σαν σήμερα το 1991, 22 Φεβρουαρίου, που η παραίτηση του Κένι Νταλγκλίς από τον πάγκο της Λίβερπουλ άλλαζε για πάντα τη ροή των πραγμάτων, για μία ομάδα κυρίαρχη από το 1973 μέχρι τότε, για 18 χρόνια στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Μια ξαφνική απόφαση που με έκανε να αλλάξω ρότα, να ακυρώσω το εισιτήριο και να γυρίσω στο «Άνφιλντ». Έπρεπε να ζήσω εκείνη την στιγμή που την ένιωθα σημαντική. Και που θα άλλαζε τη ροή της ιστορίας του ίδιου του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού η ομάδα που είχε κατακτήσει 11 πρωταθλήματα σε 17 σεζόν, θα έκανε άλλα 30 χρόνια για να πανηγυρίσει το επόμενο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος 

18.02.2024 | 15:16

Μόνο νίκες στο 2024 με εντυπωσιακά σκορ, αλλά και άμυνα που αντέχει: Μήπως ήρθε η ώρα να… αποθεώσουμε και την Άρσεναλ του Αρτέτα;

Πέντε παιχνίδια, πέντε νίκες, 21 γκολ υπέρ της, μόλις δύο κατά της και το ένα με αυτογκόλ. Είναι εντυπωσιακή η εκκίνηση της Άρσεναλ στο 2024 και ο τρόπος που διαχειρίστηκε τον άσχημο τρόπο που ξεκίνησε το νέο ημερολογιακό έτος. Ο αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ έγινε… κίνητρο, ο Αρτέτα πήρε την ομάδα του και πήγε στο Ντουμπάι και έκτοτε, παρακολουθούμε εντυπωσιακούς «κανονιέρηδες», που σκοράρουν πολύ και βασίζονται στην άμυνά τους. Προφανώς και είναι πρωτάθλημα για τρεις και… επιμένω: αν η Άρσεναλ πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2004, πιστώνεται πρώτιστα  την εκπληκτική αμυντική λειτουργία που την χαρακτηρίζει! Αλλά οι δυο τελευταίες παραστάσεις με 0-6 και 0-5 είναι για αποθέωση. Ας της δώσουμε τα εύσημα λοιπόν, όπως θα κάναμε σε ανάλογη περίπτωση για τη Μάντσεστερ Σίτι!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

13.02.2024 | 11:12

Το ποδόσφαιρο άλλαξε, ο ΜακΤόμινεϊ δεν είναι «supersub», αλλά απαραίτητος για τον προπονητή του!

Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Ο ορισμός του ποδοσφαιριστή που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Εξαιρετικός στη μεσαία γραμμή, δυνατός, σκληρός όπου χρειάζεται, με μια πρωτοφανή ικανότητα να σκοράρει, σε αρκετές από τις περιπτώσεις που πατά στην περιοχή. Το κάνει ως βασικός με τη Σκωτία, έρχεται από τον πάγκο και το επιβεβαιώνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τον χαρακτηρίζουν «supersub», τον συγκρίνουν  με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, αλλά ξεχνούν κάτι: πως ο Τεν Χαγκ τον θεωρεί απαραίτητο, αφού το ποδόσφαιρο «παίζεται» πλέον με 16… βασικούς! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.