Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

16.10.2023 | 17:34

Χωρίς τον Γκιγκς, τον Ρας και τον Μπέιλ, αλλά με… κόκκινο και άσπρο αίμα, βλέπουν EURO οι Ουαλοί!

Με τον Ίαν Ρας. Με τον Ράιαν Γκιγκς. Με τον Μαρκ Χιουζ, με τον Κρεγκ Μπέλαμι, με τον Άσλεϊ Γουίλιαμς, με τον Κρις Κόλμαν στον πάγκο και με τον Άαρον Ράμσεϊ στο γήπεδο. Με τον αρχηγό της, τον Γκάρεθ Μπέιλ, και με μία ομάδα που ποτέ δεν είχε πολλά «αστέρια», αλλά ανέκαθεν συνδύαζε τις επιτυχίες της, μαζί τους! Και όμως, η εθνική Ουαλίας μπορεί και χωρίς αυτούς. Για αυτό άλλωστε απέχει και μάξιμουμ δύο νίκες από τους ομίλους του EURO 2024 στη Γερμανία, μετά το εκπληκτικό 2-1 επί της Κροατίας, με «ήρωα» τον Χάρι Γουίλσον, που είναι παίκτης… rotation στη Φούλαμ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

12.10.2023 | 20:58

Ο Αζάρ άφησε την Τσέλσι για να γίνει «βασιλιάς» στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά το… βασίλειό του ήταν άλλο!

Δεν είναι ο πρώτος παίκτης που αφήνει την ομάδα με την οποία «μεγαλουργεί», προκειμένου να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πολλοί δεν πέτυχαν, αλλά ο Εντέν Αζάρ πίστευε πως το… βασίλειό του θα είναι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η ιστορία έδειξε πως απέτυχε. Θα τον θυμόμαστε όμως στην Τσέλσι, είδαμε έναν εκπληκτικό παίκτη για μία εξαετία, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι για όλους! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

09.10.2023 | 10:54

Άρσεναλ: Μία νίκη που δεν δίνει… μόνο τρεις βαθμούς!

Οκτώ χρόνια μετά τον Δεκέμβριο του 2015, η Άρσεναλ έχει καταφέρει να κερδίσει ξανά στο πρωτάθλημα τη Μάντσεστερ Σίτι. Το γκολ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι αποδείχθηκε «χρυσό», ο Μικέλ Αρτέτα πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη σε επίπεδο Premier League επί του «δασκάλου» του, Πεπ Γκουαρδιόλα και το σερί σταματάει! Η Σίτι χάνει δύο σερί ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα για τους «κανονιέρηδες»; Αυτή η νίκη δεν είναι σαν τις άλλες, και ας τους δίνει και πάλι τρεις βαθμούς… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος!

05.10.2023 | 12:41

Τότε είχε απέναντί της τους «σταρ» της Μπαρτσελόνα, τώρα τον Εμπαπέ, αλλά η Νιούκαστλ το αξίζει με το παραπάνω!

Πέσαμε από τα σύννεφα βλέποντας την εμφάνιση της Νιούκαστλ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»; Πιθανώς όχι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το τελικό 4-1 των Άγγλων δεν σηματοδότησε μία τεράστια επιτυχία για την ομάδα του Έντι Χάου, σε έναν όμιλο «φωτιά», όπως είναι ο 6ος του Champions League. Τρομερή εμφάνιση, φανταστικός κόσμος και ένα ματς που θύμισε έντονα το πρώτο της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, πριν από 26 χρόνια. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

01.10.2023 | 20:00

Το VAR δεν είναι πρόβλημα, αλλά οι άχρηστοι διαιτητές και αυτοί πρέπει να αλλάξουν, όχι η τεχνολογία!

Το επίπεδο ανικανότητας των διαιτητών στην Premier League το έχω στηλιτεύσει αρκετές φορές στο παρελθόν και μόλις πρόσφατα άλλωστε είχα γράψει πως αν δεν αρχίσουν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου να καλούν για να το διαιτητεύουν οι κορυφαίοι Ιταλοί και  Γερμανοί διαιτητές, θα δούμε απίστευτα πράγματα! Και αυτά που συνέβησαν στο βόρειο Λονδίνο το Σάββατο το απόγευμα, ήρθαν να προστεθούν στην ήδη μεγάλη λίστα, μόλις σε επτά αγωνιστικές από λάθη. Και προσωπικά, πιστεύω ότι η χρήση VAR, την οποία πολλοί κατηγορούν, είναι η μόνη πραγματική λύση!  Αλήθεια, σκέφτεστε να έπρεπε μετριότητες όπως ο Σάιμον Χούπερ και ο Ντάρεν Ίνγκλαντ να σφύριζαν χωρίς βοήθεια τεχνολογίας έπειτα από αυτά που έκαναν στο Τότεναμ-Λίβερπουλ; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

26.09.2023 | 10:58

Ο τρόπος που ο Σουάρες «τρόμαζε» τις άμυνες πριν μια δεκαετία, δείχνει στον Νούνιες τι πρέπει να κάνει στο Άνφιλντ!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που τα στατιστικά δεν αποτυπώνουν! Αυτά που ακριβώς φέρνει ο Ντάργουιν Νούνιες στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ όταν παίζει! Και παρά τη γκρίνια που υπάρχει όταν χάνει εύκολες φάσεις έρχεται ένα γκολ όπως αυτό που έβαλε με τη Γουέστ Χαμ και αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ξεχωριστός φορ είναι! Ο Λουίς Σουάρες είχε αντίστοιχα προβλήματα στο ξεκίνημα της παρουσίας του στο Άνφιλντ και η συνέχειά του ήταν απόρροια του πόσο δούλεψε. Ο Νούνιες πρέπει να διδαχτεί από τον τρόπο που ο συμπατριώτης του προσαρμόστηκε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

24.09.2023 | 13:23

Ο μόνος που δεν θα ήθελε ο Πεπ να λείπει είναι ο Ρόδρι και τον έχασε για τρία ματς!

Αν πρέπει να διαλέξω έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποτελεί τον κομβικότερο της Μάντσεστερ Σίτι, αναφορικά με τον τρόπο παιχνιδιού και τη συνολική της παρουσία μέσα στο γήπεδο, αυτός είναι ο Ρόδρι. Ναι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκοράρει με φοβερή ευκολία, ναι, όταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι υγιής, κάνει τη διαφορά, αλλά ο Ισπανός είναι καίριος, σε κάθε κομμάτι του ματς για τους «πολίτες». Και η απουσία του, αναμένεται να αποτελέσει τρομερό πλήγμα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

19.09.2023 | 14:03

Η λίστα των τραυματιών πιθανώς «κρύβει» το μεγάλο πρόβλημα της Τσέλσι που πρέπει να διαχειριστεί ο Ποτσετίνο!

Ναι, η Τσέλσι δεν είναι καλά. Ναι, τα αποτελέσματά της, μας θυμίζουν και πάλι την περσινή της εικόνα. Ναι, έχει κερδίσει μόνο τη Λούτον. Έχει σκεφτεί όμως κανένας ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο; Ναι, έχει παίκτες. Αλλά οι… μισοί βρίσκονται στα «πιτς», όντες τραυματίες. Ο Μόισες Καϊσέδο αποτελεί τον 12ο παίκτη των «μπλε» που δεν είναι διαθέσιμος, γεγονός που αναδεικνύει μία... αγύμναστη ομάδα, που μόλις πιέστηκε από τον νέο προπονητή της, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει. Είναι εφικτή η βελτίωση της Τσέλσι, υπό αυτή τη συνθήκη; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

15.09.2023 | 15:48

Ο Μοσίρι πούλησε, αλλά δεν φαίνεται προοπτική στον ορίζοντα για τους φίλους της Έβερτον!

Ο Μοσίρι αποτελούσε βασικό πρόβλημα για τους φίλους της Έβερτον. Τόσο μεγάλο πρόβλημα, που πιθανώς πιο πολύ τους ενδιέφερε να αποχωρήσει, παρά ποιος θα τον διαδεχθεί. Μία εταιρεία Αμερικάνων, η 777 Partners είναι πλέον στην Premier League, με το ποδοσφαιρικό παρελθόν της να μην εντυπωσιάζει. «Λυτρώθηκε» ο οργανισμός με την πώληση; Ίσως. Αλλά όταν λέμε «λύτρωση», τι ακριβώς εννοούμε; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.09.2023 | 10:00

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του και η Αγγλία μπορεί να ονειρεύεται!

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ απέδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι στη φετινή σεζόν, με την εμφάνιση που έκανε στη Γλασκώβη πως δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να τον πλησιάζει καν, στην ηλικία του, σε όλο τον πλανήτη! Και κάθε εβδομάδα που περνάει νομίζω πως όλοι μας βλέπουμε ένα μελλοντικό νικητή της Χρυσής Μπάλας, αλλά και τον άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσει την Αγγλία στην κορυφή της Ευρώπης του χρόνου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.