Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

04.09.2023 | 15:18

Και όμως, η Γιουνάιτεντ πάρα την ήττα, έβγαλε στο γήπεδο πιο πολλά θετικά από ό,τι στις δύο νίκες της μέχρι τώρα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  γνώρισε την δεύτερη  ήττα στο πρωτάθλημα, και αυτή στο Βόρειο Λονδίνο, και μεγάλωσε το πολύ κακό ρεκόρ της σε εκτός έδρας αγώνες εναντίον των υπολοίπων μεγάλων συλλόγων. Ωστόσο, έχω την αίσθηση πως υπάρχουν πολύ περισσότερα θετικά στην εμφάνιση της ακόμα και από τα ματς που έκανε νίκες μέχρι τώρα και πάνω σε αυτά πρέπει να «χτίσει» ο Τεν Χαγκ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

31.08.2023 | 11:10

Μήπως ήρθε η ώρα το Λιγκ Καπ να παραμείνει ως διοργάνωση, χωρίς τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη;

Ξεκίνησε το 1960 από μια ιδέα  που είχε οραματιστεί ο πρώην γραμματέας της EFL, Άλαν Χάρντακερ, και πήρε σάρκα μετά από πρόταση ως μέρος του εγγράφου «Pattern For Football», το οποίο πρότεινε τη διεύρυνση της Λίγκας σε 100 ομάδες από 92, συν τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης Κυπέλλου για να αντισταθμιστεί η επακόλουθη απώλεια των αγώνων. Έτσι γεννήθηκε το Λιγκ Καπ, αλλά ήρθε νομίζω η ώρα για δραστικές αποφάσεις! Γράφει ο  Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

27.08.2023 | 13:30

Η Τότεναμ αρχίζει να παίζει όμορφα και ο Ποστέκογλου δείχνει πως υπάρχει ζωή μετά τον Κέιν!

Σήμερα γιορτάζει τα 58 του χρόνια και με την Τότεναμ αήττητη και με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του, ο Άγγελος (Αντζε)  Ποστέκογλου βιώνει ίσως τα καλύτερα γενέθλια του. Πόσο μακρινή μοιάζει η εποχή που ήταν προπονητής στην Παναχαϊκή; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

23.08.2023 | 11:05

Ο Μαυροπάνος αξίζει την επιστροφή του στην Premier League και δίνει στη Γουέστ Χαμ πολλά που της έλειπαν!

Δύναμη, όγκος, ταχύτητα και φυσικά ενθουσιασμός. Ο Ντίνος Μαυροπάνος επιστρέφει στην Premier League μετά από τρία χρόνια, γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα παίξει  στη Γουέστ Χαμ καθώς  ο νεότερος κεντρικός αμυντικός που διαθέτει στο ρόστερ της. Ο Έλληνας διεθνής τα κατάφερε. Δούλεψε πολύ για αυτό και τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ, βρίσκεται ξανά στο Λονδίνο, με τη φανέλα των «σφυριών». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

21.08.2023 | 11:47

Μήπως ήρθε η ώρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, να έρθουν και οι καλύτεροι διαιτητές;

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και έχουμε παρακολουθήσει μόλις δύο αγωνιστικές, με την Άρσεναλ σε μερικές ώρες να ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 2ης στροφής της Premier League. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να έχουμε τουλάχιστον οκτώ αποφάσεις που δεν μπορούν να εκλογικευτούν. Οι διαιτησίες είναι κάτω του μετρίου. Και αν δεν γίνεται να διορθωθούν με τους υπάρχοντες διαιτητές και δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους… Όλιβερ και Μπρουκς, ας ανατρέξουν στο ιταλικό, το ισπανικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, για να σταματήσει η αμφισβήτηση. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

17.08.2023 | 13:20

Οι παιδικές φατσούλες στο Super Cup είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά σιγά μην θέλουν αυτό ειλικρινά οι παράγοντες!

Εάν θέλουν πραγματικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βρουν λύσεις στα προβλήματα των γηπέδων, δε χρειάζεται να κάνουν οι παράγοντες  ανούσιες συναντήσεις δημοσίων σχέσεων και προσωπικής ατζέντας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό (που αμφιβάλλω αν έχει καταλάβει ειλικρινά τι συμβαίνει) και με τον πρόεδρο της UEFA, αλλά ας κοιτάξουν τις εξέδρες στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης στο Σούπερ Καπ και θα έχουν απαντήσεις! Τα πάμπολλα παιδικά πρόσωπα, μαζί με τους γονείς τους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι είναι η λύση, και όχι οι οργανωμένοι στρατοί! Μόνο που οι ομάδες μας δεν θέλουν αυτούς τους πελάτες γιατί τότε δεν θα μπορούν να δυναμιτίζουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

15.08.2023 | 15:26

Από τον Ντάλεϊ, τον Βερόν και τον Ρομπίνιο έως τον Σεβτσένκο και τον Τόρες με τον Άντι Κάρολ: Πώς ο θησαυρός μπορεί να αποδειχθεί άνθρακας!

Ο Μόισες Καϊσέδο και με τη «βούλα» είναι πλέον  ο πιο ακριβός παίκτης που υπάρχει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, μόλις λίγες εβδομάδες έπειτα από την μεταγραφή του Ντέκλαν Ράις από τη Γουεστ Χαμ στην Αρσεναλ. Ο μέσος από το Εκουαδόρ, υπέγραψε στην Τσέλσι και τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά είναι τέτοια, που σχεδόν εξασφαλίζουν την επιτυχία του, σε μία ομάδα μάλιστα που ξεκάθαρα τον χρειαζόταν και που τώρα θα ελευθερώσει και τον Έντσο Φερνάντες, που θα παίζει πιο μπροστά! Τα λεφτά πάντως δε φέρνουν πάντα την ευτυχία, όπως ανακάλυψαν στο παρελθόν κάποιες ομάδες και κάποιοι παίκτες στο αγγλικό ποδόσφαιρο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

11.08.2023 | 12:44

Μην το κουράζουμε πολύ: Όποιος θέλει τον τίτλο πρέπει να περάσει πάνω από τη Σίτι και να ακουμπήσει τους 90 βαθμούς τουλάχιστον!

Εδώ είμαστε πάλι λοιπόν! Η μέρα που αρχίζει η Premier League και η συζήτηση δεν μπορεί να μην είναι και πάλι ίδια: Μπορεί κάποιος να πάρει τον τίτλο από την Μάντσεστερ Σίτι; Μπορεί κάποιος να σταματήσει την ομάδα του Πεπ από το να γράψει καινούργια ιστορία κατακτώντας έναν τέταρτο τίτλο στην σειρά; Για να μην το ταλαιπωρούμε πολύ, όποιος θέλει να το κάνει πρέπει να ακουμπήσει ή να ξεπεράσει τους 90 βαθμούς. Και πάλι με τη Σίτι, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

06.08.2023 | 21:15

Για την Άρσεναλ ένα πράγμα κυρίως μετράει: Πως σταμάτησε το σερί των ηττών από τη Σίτι!

Το Community Shield δεν είναι τίτλος, δεν είναι τρόπαιο, κανέναν δεν ενδιαφέρει αν κέρδισε ή όχι στο φινάλε της βραδιάς και προφανώς δεν καθορίζει τη σεζόν κανενός, αν σκεφτούμε πως από το 2011 και έπειτα, μόνο μία ομάδα, ήταν νικήτρια και μετά κατέκτησε την Premier League. Εκτός, αν το κίνητρο ενός club είναι κάτι μεγαλύτερο από μία επικράτηση σε ένα «φιλικό» που απλώς μας βάζει στο κλίμα της επικείμενης σεζόν. Όπως της Άρσεναλ για παράδειγμα. Σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Μάντσεστερ Σίτι απέναντί της, με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αντλεί ψυχολογία για την πρεμιέρα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

03.08.2023 | 13:09

Μονόδρομος η Μπάγερν για τον Κέιν, με κερδισμένους τον ίδιο, την Τότεναμ και το… αγγλικό ποδόσφαιρο ενόψει EURO 2024!

Μονόδρομος για όλους μοιάζει να είναι η μεταγραφή του Χάρι Κέιν στην Μπάγερν Μονάχου, με τον Άγγλο επιθετικό να θέλει να αποχωρήσει από την Τότεναμ, τους Λονδρέζους να επωφελούνται οικονομικά και τους Βαυαρούς να προσθέτουν στο ρόστερ τους μία «μηχανή» των γκολ, για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους επί γερμανικού εδάφους. Εκεί δηλαδή που ο Κέιν θα ήθελε να κατακτήσει και το EURO 2024 με την χώρα του, να «γράψει» ιστορία και να μείνει για πάντα αλησμόνητος στους φίλους των «τριών Λιονταριών». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.