Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

30.08.2024 | 18:50

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός: Μπορούν όλοι να είναι εκεί τον Γενάρη, γιατί όχι και τον Μάρτιο!

Νέα εποχή, νέα διαδικασία κληρώσεων, μεταβατική περίοδος, και ακόμα έχουμε… Αύγουστο, αλλά τα τρία Κύπελλα Ευρώπης έκαναν το αποφασιστικότερο βήμα για να επιστρέψουν στη ζωή μας! Και θα μας πάνε μέχρι τον Φλεβάρη άνετα πιστεύω από ελληνικής πλευράς, καθώς οι τρεις  ομάδες μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Και ο Ολυμπιακός, και ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ. Και θα ήθελα πολύ να βάζω στην ίδια πρόταση και την ΑΕΚ, αλλά η Νόα πήρε τη θέση της στο League Phase και ακόμα το κοιτάς και δεν το πιστεύεις… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

29.08.2024 | 09:36

Τι αλλάζει στη νέα εποχή των Κυπέλλων Ευρώπης και το μεγάλο ερωτηματικό με τις ισοβαθμίες, που δεν έχει απαντηθεί ακόμα!

Μια νέα αποχή αρχίζει από σήμερα στο Champions League, με την εφαρμογή του νεοσύστατου League phase να  διαφοροποιεί σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα των κληρώσεων, όπως τη γνωρίζαμε.  Δεν θα μπορούσε να συμβεί, άλλωστε, κάτι  διαφορετικό.  Όπως  εξήγησε πολύ διαφωτιστικά ο καλός μου φίλος και  media consultant της UEFA, Αντρέας Δημάτος, στο podcast μου, «ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ», θα χρειάζονταν… 1000 μπαλάκια και  36 παραδοσιακά μπολ, για να ολοκληρώσουν μια διαδικασία που θα διαρκούσε πάνω από τέσσερις ώρες! Τι αλλάζει λοιπόν; Και πώς η UEFA έχει διασφαλίσει τη διοργάνωση από τις όποιες υποψίες συνωμοσίας, αφού το κομπιούτερ θα επιλέγει τους αντιπάλους αυτόματα;  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

27.08.2024 | 16:06

Αντίο Σβεν, πέτυχες πολλά, έζησες όπως ήθελες και έφυγες με χαμόγελο!

Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια, με την αξιοπρέπεια που χαρακτήρισε όλη την παρουσία του στον χώρο. Και υπήρξε εκτός από ένας σπουδαίος τεχνικός, και ο μέντορας ενός κυρίου που ακόμα αφήνει το αποτύπωμα του στις εξελίξεις της εποχής μας: του Κάρλο Αντσελότι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

25.08.2024 | 11:12

Γκιουντογκάν η επιστροφή, όπως κάποτε του Ανρί, του Ντρογκμπά, του Φάουλερ, του Κριστιάνο και του Ίαν Ρας!

Πως μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τον Ιλκάι Γκιουντογκάν; «Θρύλο» της Σίτι, έχοντας κατακτήσει τα πάντα, αλλά πήγε στην Μπαρτσελόνα, δεν ταίριαξε και αμέσως, πήρε τηλέφωνο τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Άκουσε αυτό που ήθελε: «γύρνα». Και είναι ξανά στο «Έτιχαντ». Δεν είναι ο μόνος που επέστρεψε στην ομάδα που ξεχώρισε, στην Αγγλία.  Αλλά πώς να μην ξεχωρίζουν οι επιστροφές του  Ανρί, του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Ντρογκμπά και του Ρόμπι Φάουλερ; Πιθανώς, η μεγαλύτερη όλων ήταν εκείνη του Ίαν Ρας προ Premier League.  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

21.08.2024 | 14:26

Επιστροφή Γκιουντογκάν στη Σίτι; Ένα win win σενάριο και ποιος θα έλεγε αλήθεια «όχι»;

Η Μπαρτσελόνα τον αφήνει δίχως χρήματα, ο Χάνσι Φλικ δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του και ο Ιλκάι Γκιουντογκάν μένει ελεύθερος. Προφανώς και η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι η πρώτη ομάδα που τον πλησιάσει. Και… προφανώς ο Γερμανός θα πει «ναι». Τα πήρε όλα με τα «γαλάζια», σημείωσε ένα αλησμόνητο γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα, ξέρει τον Πεπ, τον αγαπά ο κόσμος, του έχει αδυναμία ο Καταλανός προπονητής. Μοιάζει εξαιρετικό deal για τη Μάντσεστερ Σίτι και θεωρώ δεδομένο πως θα αποδειχθεί. Μία win win συνθήκη, σε ένα σενάριο από… παραμύθι, και για τις δύο πλευρές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

19.08.2024 | 15:15

«Ράβε – ξήλωνε» στην Τσέλσι και ενώ έχουν καλούς παίκτες, δεν θα βγάλουν άκρη, αν δεν κάνουν υπομονή!

Έφυγαν παίκτες, είναι να αποχωρήσουν έως και… 16 ακόμα, ήρθαν πολλοί, και η Τσέλσι «κόβει και ράβει» δίχως αποτέλεσμα. Φέρνει ποδοσφαιριστές, διώχνει άλλους, δεν δημιουργεί σύνολο, δεν έχει στο μυαλό της την «ομοιογένεια». Όλα φυσικά ξεκινούν από τον προπονητή. Ο Ποτσετίνο έκανε έργο και… έφυγε. Πόση υπομονή λοιπόν, θα έχει ο Τοντ Μποέλι με τον Έντσο Μαρέσκα; Θα φανεί. Αλλά στο τέλος της ημέρας, οι «μπλε» μοιάζουν με μία «παρέα» παικτών, που γνωρίζουν μπάλα, αλλά δεν ξέρει ο ένας τον άλλον! Και ποιος να κατηγορήσει αυτούς ή τον Μαρέσκα; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

17.08.2024 | 12:44

Η πρόβλεψή μου για την Premier League; Φαβορί η Άρσεναλ, με προϋπόθεση να μην πάμε πάνω από 90, αλλιώς και πάλι Σίτι!

Αρχίσαμε. Είμαστε έτοιμοι. Σφύριξε. Ξεκινήσαμε. Η νέα σεζόν της Premier League έκανε ήδη σέντρα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν. Με ρωτάτε συνέχεια για το τι βλέπω φέτος, τι προβλέπω, πώς θα κυλήσει η χρονιά, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Σας έχω απάντηση, διαφορετική από αυτή της προηγούμενης τριετίας, τετραετίας. Θα καταλάβετε τι εννοώ, με μία βασική προϋπόθεση. Στα υπόλοιπα, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ μπορούν την τετράδα, ο Ντόμινικ Σολάνκε αποτελεί μία εκ των κορυφαίων μεταγραφών του καλοκαιριού! Όσο για την Τσέλσι; Υπομονή... Εσείς έχετε. Ο Τοντ Μποέλι όμωςΓράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

16.08.2024 | 16:06

Η πρεμιέρα είναι ένα «δέντρο», αλλά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κοιτάνε το «δάσος», στη νέα εποχή της INEOS!

Η ώρα της σέντρας πλησιάζει. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον Φούλαμ. Η νέα Premier League είναι εδώ και όλα τα ματς (380 συνολικά) θα τα δείτε από τα κανάλια NOVASPORTS. Final countdown και… φύγαμε. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ μοιάζουν τα ακλόνητα φαβορί, αλλά θα τα συζητήσουμε αύριο αυτά. Απόψε είναι η πρεμιέρα  για τους «κόκκινους διαβόλους», που θέλουν να ξεκινήσουν με «τρίποντο». Να κοιτάτε όμως τη μεγάλη εικόνα, όχι το «δέντρο». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

12.08.2024 | 17:05

Μια σημαντική μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και όμως, το όνομα του δεν το έχετε πιθανώς ακούσει!

Στο Παγκόσμιο  Κύπελλο του 2018, το 42% των τερμάτων προήλθε από στατικές φάσεις, κάτι που αποτελούσε το απόλυτο ρεκόρ έως τότε στις μεγάλες διοργανώσεις. Το 2017-18 στην Premier League, ο αριθμός αυτός ήταν μόλις στο 19%. Με αυτό το στατιστικό θα αντιληφθείτε πως το 30%, που ήταν το ποσοστό στη σεζόν που τελείωσε, είναι πια ένα μεγάλο κομμάτι της «πίτας». Και μια πρόσληψη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν διαφημίστηκε ιδιαίτερα, του Αντρέας Γκέοργκσον, η άποψή μου είναι πως θα αποδειχθεί τόσο σημαντική και σπουδαία, όπως μια μεταγραφή! Γράφει  ο Χρήστο Σωτηρακόπουλος.  

10.08.2024 | 10:25

Ταινία στο Netflix, με εκατομμύρια προβολές: Το επόμενο επεισόδιο στη ζωή του Σολάνκε, είναι στην Τότεναμ και λέγεται «πρέπει»!

Ξεκινά από την Τσέλσι. Δεν παίρνει ευκαιρίες. Δανεικός στην Φίτεσε. Εντυπωσιάζει τους πάντες. Τον ζητά η Λίβερπουλ. Θέλει να μετακομίσει στο «Άνφιλντ». Το κάνει για δύο εκατομμύρια. Δεν τον πιστεύει ιδιαίτερα ο Γιούργκεν Κλοπ. Φεύγει με 10 εκατομμύρια. Πηγαίνει στην Μπόρνμουθ. Και εκεί τελειώνει η συζήτηση. Ακολουθεί η «αναγέννηση», το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Πλέον, ο Ντόμινικ Σολάνκε αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Τότεναμ και την πιο δαπανηρή πώληση στα χρονικά για την Μπόρνμουθ. Στόχος; Η καθιέρωση στο top επίπεδο και το… δεύτερο ματς καριέρας με την εθνική Αγγλίας. Σε μία ποδοσφαιρική ζωή που μοιάζει με… ταινία, το «πρέπει» μπαίνει στην κουβέντα, για να δούμε happy end! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.