Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

06.07.2023 | 10:27

Ο Μάουντ θα αγαπηθεί με το «7» στο Μάντσεστερ, σε ένα deal win-win για τον ίδιο, τον Τεν Χαγκ και την… Τσέλσι!

Θα δώσει πολλά ο Μέισον Μάουντ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Θα βοηθήσει αυτή η μεταγραφή τους «κόκκινους διαβόλους»; Θεωρείται… προδοσία από έναν ποδοσφαιριστή που γαλουχήθηκε στο Λονδίνο και την Τσέλσι να μετακινείται σε ένα άλλο club του Big 6; Πολλά είναι τα ερωτήματα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να καταλάβουμε πως και για τις τρεις πλευρές, η κίνηση είναι πλήρως λογική. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

03.07.2023 | 10:11

Η Λίβερπουλ βρήκε στα χαφ αυτούς που θα την ξανακάνουν… Λίβερπουλ!

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο σημαντικές είναι οι προσθήκες των Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και Αλέξις ΜακΆλιστερ για τη Λίβερπουλ, αρκεί να δει τι της έλειπε πέρυσι και τι της δίνουν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές φέτος. Γκολ, έμπνευση, μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, τρεξίματα και δημιουργία. Ο Αργεντινός σκόραρε… μόνος του περισσότερα γκολ από όλους τους μέσους των «κόκκινων». Ο Ούγγρος ξέρει πως… αν σουτάρει, αυτομάτως γίνεται επικίνδυνος. Και η Λίβερπουλ με έναν ακόμη χαφ, ξαναγίνεται… Λίβερπουλ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

29.06.2023 | 00:36

Ο Ράις αναβαθμίζει τα χαφ της Άρσεναλ και αν είναι ακριβός θα κριθεί στο χορτάρι και όχι στα… μηδενικά της μεταγραφής!

Ξεκινάμε από το βασικό: Ακριβή μεταγραφή, φτηνή μεταγραφή το γήπεδο είναι ο μόνος καθρέφτης. Εκεί φαίνεται διαχρονικά αν ένας παίκτης άξιζε η όχι τα λεφτά του. Εάν βοηθήσει την ομάδα που πάει να πάρει τίτλους, καθιερωθεί και με τον καιρό η απόδοση του πάψει να φέρνει στην επιφάνεια το πόσο κόστισε, η απάντηση έχει δοθεί! Έτσι συμβαίνει και με τον Ντέκλαν Ράις. Η Άρσεναλ παίρνει έναν παίκτη που τον είχε απόλυτη ανάγκη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

21.06.2023 | 12:02

Με τέτοιο υλικό η Αγγλία μπορεί να πάρει το EURO 2024! Αρκεί να βοηθήσει και ο Σαουθγκέιτ και να μην βάλει πάλι… χειρόφρενο!

Η Εθνική Αγγλίας είναι σοβαρή. Είτε παίζει με τη Γαλλία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είτε με τη Βόρεια Μακεδονία στο «Ολντ Τράφορντ», παρουσιάζεται το ίδιο ανταγωνιστική. Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ βελτιώνεται και πιθανώς, η συνταγή της επιτυχίας που αναζητούσε, να βρίσκεται μπροστά του. Ράις, Άρνολντ και Μπέλινγχαμ συνιστούν μία εκπληκτική τριάδα στη μεσαία γραμμή, και αν άπαντες είναι καλά, τα «τρία Λιοντάρια» έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στο EURO 2024. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

11.06.2023 | 10:55

Ο Πεπ έπαθε και έμαθε από το κάζο στο Πόρτο και η Σίτι έτσι «έγραψε» ιστορία!

Η Μάντσεστερ Σίτι τα κατάφερε. Το τρεμπλ είναι γεγονός. Το δεύτερο τρεμπλ που έγινε ποτέ από αγγλική ομάδα, έλαβε χώρα εν έτει 2023. Και το έκανε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, που δεν ήταν καλύτερη στον τελικό από την Ίντερ, αλλά συνολικά, το δικαιούται με την εικόνα της σε ολόκληρη τη σεζόν. Η ιστορία επαναλήφθηκε. Πας για πρώτη φορά στον τελικό, το χάνεις, ξαναπάς και το κερδίζεις. Ο Πεπ έμαθε πολλά εκείνο το βράδυ στο Πόρτο από την Τσέλσι. Και πλέον, μπορεί να αισθάνεται περήφανος για το απίθανο δημιούργημά του, που σαφώς και δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτόν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

10.06.2023 | 15:41

Ψάχνετε για φαβορί σε τελικό; Θα πρότεινα να περιμένουμε την απάντηση στο γήπεδο!

Η στιγμή έφτασε. Ο τελικός του Champions League απέχει πλέον λιγότερο από ποτέ. Η Μάντσεστερ Σίτι συναντά την Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη, σε έναν τελικό που άπαντες αναζητούν πρόβλεψη και χρίζουν φαβορί τους «πολίτες». Ισορροπημένο ματς για εμένα. Προβάδισμα; Η Σίτι, συμφωνώ. Αλλά η ιστορία μου έχει δείξει πως το τελευταίο πράγμα που μετρά πριν από την έναρξη ενός τελικού, είναι οι εκτιμήσεις που λαμβάνουν χώρα πριν από αυτόν. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

08.06.2023 | 11:26

Η Γουέστ Χαμ το άξιζε γιατί δεν έπαψε να το κυνηγάει μέχρι τέλους, ωστόσο και η Φιορεντίνα ήταν εξαιρετική!

Ο τελικός ήταν εξαιρετικός. Ήταν ανώτερος από πλευράς θεάματος από αυτόν που παρακολουθήσαμε στο Europa League, με δύο ομάδες που ήθελαν να κατακτήσουν το τρόπαιο στο 90λεπτο και να μην οδηγηθούν στην παράταση. Τελικώς, η Γουέστ Χαμ είναι η μεγάλη νικήτρια, σε μία πανέμορφη ιστορία, που δικαίωσε τα «σφυριά» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα χρόνο  προτού το τρόπαιο έρθει στην Αθήνα και την OPAP Arena. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

07.06.2023 | 10:30

Γουέστ Χαμ και Φιορεντίνα μπροστά σε μία «χρυσή» ευκαιρία, σε ένα γήπεδο… χαλί, που δεν χωρά τη δίψα των οπαδών τους!

Η Πράγα γεμίζει, η Γουέστ Χαμ αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στον δεύτερο τελικό στην ιστορία για το Europa Conference League και αμφότερες έχουν μπροστά τους μία «χρυσή» ευκαιρία. Θα αναβιώσει ο τελικός του 1965 και ο… Μπόμπι Μουρ ή ο χρόνος θα γυρίσει στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 1961 με αντίπαλο τη Ρέιντζερς για τους «βιόλα»; Σε μερικές ώρες θα ξέρουμε, σε ένα μικρό, αλλά εντυπωσιακό γήπεδο, που αναδεικνύει με τον τρόπο του, για ποιον λόγο η UEFA θέλει να πάει σε μεγαλύτερα γήπεδα και αυτό θα γίνεται από την επόμενη σεζόν με την OPAP Arena της ΑΕΚ. Γράφει από την Πράγα ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

05.06.2023 | 14:54

Αυτή η Σίτι στη μέρα της είναι απλά… άπαιχτη και ο Πεπ πιστώνεται πως δεν έχουν χαλαρώσει οι παίκτες!

Να έχεις πάρει πέντε πρωταθλήματα τα τελευταία έξι χρόνια, να είσαι η απόλυτη κυρίαρχος στο «Νησί», να έχεις καταρρίψει κάθε ρεκόρ και να παίζεις με το μάτι να γυαλίζει για το Κύπελλο Αγγλίας. Αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι και αυτό πιστώνεται περισσότερο από κάθε τι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

02.06.2023 | 13:18

Η Μπράιτον μπορεί ακόμα και να κατακτήσει το επόμενο Europa League γράφοντας ιστορία οπως η βελγική Μαλίν το 1988!

Η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League, η Ρόμα είδε τον Ζοσέ Μουρίνιο να ηττάται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό και το θέαμα που παρουσίασαν αμφότερες, μου δημιούργησε ένα ερώτημα… Γιατί να μην είναι στη θέση τους η Μπράιτον του χρόνου, τέτοια εποχή; Γιατί να μην το κάνουν οι «γλάροι» όπως η Μαλίν το 1988; Μιλάμε άλλωστε για το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι, με πρωτεργάτες τον Τόνι Μπλουμ και τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Έχει δίκιο ο Γκουστάβο Πογιέτ… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.