Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

16.11.2023 | 09:30

Αλ Νασρ και Κριστιάνο στο Champions League; Καμία πιθανότητα, και στην UEFA ούτε που το συζητούν!

Ας ξεκινήσουμε από  τα βασικά: Δεν υπάρχει καμία πραγματικά περίπτωση να δούμε την Αλ Νασρ στο επόμενο Champions League. Είναι fake news όλα όσα έχουμε διαβάσει τις τελευταίες 48 ώρες, που φυσικά έχουν τον σκοπό τους: να τραβήξουν την προσοχή της UEFA, η οποία πάντως δεν εξετάζει καν αυτό το ενδεχόμενο. Τα επιχειρήματά των Σαουδαράβων είναι αστεία και απλώς συνεχίζουμε τη ζωή μας, σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.11.2023 | 10:49

Ο Ποτσετίνο θα ξανακάνει την Τσέλσι πρωταγωνίστρια, αν τον αφήσουν να δουλέψει με βάθος τριετίας!

Μάθαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», μετά το ματς της σεζόν; Ότι απέναντι σε αυτή τη Μάντσεστερ Σίτι, που μπορεί να μην είναι «άτρωτη», ακόμη και τέσσερα γκολ δεν μπορεί να σου εξασφαλίσουν ότι θα την κερδίσεις. Πόσο μάλλον απέναντι σε μία τόσο ικανή ομάδα όπως η Τσέλσι, που βελτιώνεται διαρκώς, είναι ανταγωνιστική κόντρα στους «μεγάλους» και βρίσκει σιγά σιγά τις ισορροπίες της. Αν ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στηριχθεί και οι τραυματίες επιστρέψουν, αυτό το σύνολο με προσθήκες… ουσίας, όπως του Κόουλ Πάλμερ, μπορεί σε βάρος τριετίας, να διεκδικεί ξανά το πρωτάθλημα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

11.11.2023 | 10:16

Το πρόβλημα δεν είναι το VAR αλλά οι άνθρωποι και αυτούς πρέπει να βελτιώσουμε, όχι την τεχνολογία!

Ας είμαστε ειλικρινείς όλοι μας, και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, διότι κοιτάμε το δέντρο, αλλά χάνουμε όλο το δάσος! Αν πάψει να υπάρχει VAR, θα υπάρχουν περισσότερα πράγματα για να γκρινιάζουμε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν λάθη, αλλά είναι δίκαιο να αναγνωρίσουμε ότι έχει βοηθήσει στη λήψη περισσότερων καλών αποφάσεων από τα λάθη που έχουν γίνει. Είτε αρέσει είτε όχι, το VAR είναι εδώ για να… μείνει, οπότε ας το συνηθίσουμε όλοι μας! Και ας κοιτάξουμε πως θα βελτιωθεί!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

06.11.2023 | 14:16

Το πλάνο άλλαξε και η Νότιγχαμ Φόρεστ έμαθε δίχως να… πάθει στην Premier League!

Ίδια ομάδα, ίδια φανέλα, ένας χρόνος εμπειρίας στην Premier League και ένα πλάνο που σωστά άλλαξε, για το καλό του club. Αυτή είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ, που έμαθε από τα περσινά της λάθη, τα οποία δεν πλήρωσε, ο Βαγγέλης Μαρινακης στήριξε τον Στιβ Κούπερ και τώρα δικαιώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

02.11.2023 | 10:15

Νιούκαστλ: Μία «χρυσή» ευκαιρία για τίτλο, μία ακόμη μεγάλη πρόκληση και ένα παράδειγμα προς… αποφυγή!

Δεν έχει σημασία σε τι κατάσταση είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι η Γιουνάιτεντ. Είναι «πληγωμένη». Προέρχεται από μία κακή εμφάνιση και ήττα από τη Σίτι στο ντέρμπι, σε ματς στο «Ολντ Τράφορντ». Όλοι ανέμεναν αντίδραση. Και έρχεται η Νιούκαστλ για να αποδείξει πως αυτή τη στιγμή, είναι ανώτερή της. Η πρόκριση είναι μεγάλη και οι «καρακάξες» έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως ο πρώτος τίτλος μετά το 1969, πλησιάζει. Αρκεί να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Άρσεναλ, πριν από 45 χρόνια, στο Λιγκ Καπ… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

30.10.2023 | 12:38

Έχεις πλάνο, τον Ουνάι Έμερι και στόχους από το πάνω ράφι; Είσαι η καλύτερη Άστον Βίλα του 21ου αιώνα!

Μετρά 12 σερί νίκες στην έδρα της. Είναι 2η σε συγκομιδή βαθμών σε επίπεδο πρωταθλήματος, εντός του 2023. Βρίσκεται στην 4η θέση της Premier League, είναι εξαιρετική στο Europa Conference League, δεν έχασε κάποιον σημαντικό παίκτη για αυτήν το καλοκαίρι. Η Άστον Βίλα στα καλύτερά της και αν το καλύτερό της ξεκίνημα στον 21ο αιώνα, «μιμηθεί» το προηγούμενο, του 1998-99, τότε η Ευρώπη θα γίνει… συνήθεια! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

26.10.2023 | 15:05

Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν Γιουνάιτεντ και Ντε Χέα από μία πιθανή επιστροφή!

Ο Νταβίδ Ντε Χέα επιστρέφει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Ίσως. Έτσι γράφεται στην Αγγλία. Υπάρχει λογική πίσω από αυτή την κίνηση; «Φυσικά», είναι η σωστή απάντηση. Τον ξέρουν, τους ξέρει, γνωρίζει τι σημαίνει ο οργανισμός, συνδέει το παρόν και το παρελθόν των «κόκκινων διαβόλων». Ακόμη και ο Αντρέ Ονάνα μπορεί να γίνει καλύτερος. Διότι αν ο Ντε Χέα επιστρέψει, δεν θα «παίζει» μόνος του ο Καμερουνέζος… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

25.10.2023 | 11:27

Η Μάχη της Γλασκώβης: Η Ατλέτικο με οκτώ παίκτες απέναντι στη Σέλτικ και ο ημιτελικός που άλλαξε όλο το ποδόσφαιρο!

Ο ημιτελικός του 1974 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ανάμεσα στην πανίσχυρη Σέλτικ της εποχής και την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν το τέλος της αθωότητας για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το πιο κυνικό ως τότε παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο με τους Μαδριλένους να μένουν με οκτώ παίκτες αλλά να παίρνουν το 0-0 που τους έφερε κοντά στον τελικό. Η Μάχη της Γλασκώβης που άλλαξε το Κύπελλο Ευρώπης για πάντα… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος,

21.10.2023 | 19:17

Αντίο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον: Ο πιο επιδραστικός Άγγλος παίκτης, που η λέξη «θρύλος» δεν αρκεί για να τον περιγράψει!

Η λέξη «θρύλος» έχει γίνει καραμέλα και έχει ακουστεί τόσο πολύ για ποδοσφαιριστές, που έρχεται μια στιγμή που ακούς πως έφυγε από τη ζωή κάποιος που η λέξη απλά δεν περιγράφει το στάτους που είχε στο παιχνίδι και δεν ξέρεις πώς να αναφερθείς σε αυτόν! Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο στα 86 του χρόνια, αφού είχε καταφέρει να ξεγελάσει το χάρο σε εκείνο το τραγικό δυστύχημα του Μονάχου το 1958 και η μοίρα του επεφύλασσε μια θέση στην ιστορία οδηγώντας τον σύλλογο και τη χώρα του στην κορυφή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

18.10.2023 | 18:32

Τον Σάουθγκεϊτ θα τον κοντράρουν πολλοί, τον Μπέλιγχαμ πόσοι;

Ναι, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ευθύνεται που η Αγγλία δεν κατάφερε με το ποιοτικότερο ρόστερ της ιστορίας της, να κατακτήσει το EURO 2020. Πλέον, με ακόμη καλύτερη «φουρνιά» παικτών, βρίσκεται στην τελική φάση του 2024 και στόχος είναι μόνο ένας: να διορθώσει εκείνο το λάθος και να βρεθεί στην κορυφή. Πρόκειται με διαφορά για το κορυφαίο ρόστερ που είχε ποτέ στα χέρια του Άγγλος προπονητής. Πολλοί θα πουν πως τα «τρία Λιοντάρια» δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι το φινάλε της διαδρομής, λόγω του Σάουθγκεϊτ. Ας συμφωνήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης. Πώς όμως μπορεί να πάει κανείς κόντρα σε αυτόν τον Τζουντ Μπέλιγχαμ που παρακολουθούμε; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.