Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

15.04.2024 | 11:55

Χίλσμπορο: Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι μνήμες εξακολουθούν να πονάνε!

Έζησα εκείνη τη μέρα από κοντά και έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα την αφήσω να φύγει από τη μνήμη ποτέ. Δεν θα γράψω κάτι καινούργιο στη στήλη αφού το έχω κάνει ήδη τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να αφήνεις το συναισθηματικό κομμάτι να μιλήσει και όχι τη δημοσιογραφική ματιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

12.04.2024 | 13:43

Η χειρότερη βραδιά παικτών και Κλοπ, έφερε τη Λίβερπουλ σε μονόδρομο, που είναι το πρωτάθλημα!

Ένα κακό βράδυ. Ένα πολύ κακό βράδυ. Ένα αποτέλεσμα που σηματοδότησε το τέλος ενός σερί 14 μηνών στο «Άνφιλντ» δίχως ήττα. Ήταν Φεβρουάριος του 2023, όταν είχε ηττηθεί με 5-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, και φτάσαμε στον Απρίλιο για να επαναληφθεί η ιστορία από την εκπληκτική τακτικά, Αταλάντα, του Γκασπερίνι. Κέρδισε κατά κράτος αυτός τον Κλοπ, αλλά το σοβαρότερο ζήτημα δεν είναι το τελικό 3-0 για τους Ιταλούς… Είναι πως οι «κόκκινοι» είναι… υποχρεωμένοι πλέον να πάρουν το πρωτάθλημα. Η επιτυχία με την αποτυχία δεν απέχουν πολύ, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Λίβερπουλ θυμίζει την ιστορία των ναυτών του Κολόμβου. Και αν η κατάληξη είναι η ίδια, θα συζητάμε για ένα κακό φινάλε για τον Γιούργκεν Κλοπ… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

08.04.2024 | 10:10

Κυριάρχησε, έκανε πολλές φάσεις, αλλά δεν κέρδισε πουθενά τη Γιουνάιτεντ: Και πλέον η Λίβερπουλ υποχρεούται να κάνει 7Χ7!

Έχει πραγματοποιήσει 62 τελικές προσπάθειες σε 180 αγωνιστικά λεπτά στην Premier League η Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει καταγράψει 81 τελικές συνολικά, στις τρεις φορές που την βρήκε στον δρόμο της. Και παρόλα αυτά, δεν την κέρδισε ούτε μία. Αποκλείστηκε από το Κύπελλο, έχασε τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα, μπορεί να αισθάνεται και… τυχερή, που έφυγε με βαθμό από το «Ολντ Τράφορντ», παρά το τόσο κυριαρχικό πρώτο ημίχρονο. Το πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό και ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Η Λίβερπουλ «έκαψε» τη μία ζωή της. Περιθώρια για άλλη ανορθογραφία δεν θα υπάρξουν, με την Άρσεναλ να έχει μία σπουδαία ευκαιρία μπροστά της, αλλά το φαβορί να είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.04.2024 | 12:08

Αξίζει… χειροκρότημα: Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου!

Την παρέλαβε σε πολύ άσχημες ημέρες. Πήρε ένα Κύπελλο Αγγλίας, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί όμως, την είδε μέχρι και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μικέλ Αρτέτα δούλεψε πολύ. Ήθελε να δημιουργήσει τη δική του Άρσεναλ. Αυτή είναι η έκδοση της τελευταίας διετίας. Μία ομάδα που παλεύει πολύ, κερδίζει εντυπωσιακά, είναι ανώτερη των αντιπάλων της, δεν χάνει από… κανέναν ή γενικώς εύκολα σε ματς του Big 6. Διεκδικεί πρωτάθλημα, και ακόμη και αν δεν το κατακτήσει, ο κόσμος της περιμένει να την δει κάθε εβδομάδα. Η Άρσεναλ έχει επιστρέψει και ο Μικέλ Αρτέτα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

29.03.2024 | 13:40

Η ιστορία δείχνει το δρόμο προς τον τίτλο για την Άρσεναλ: Νίκη στο «Έτιχαντ»! (vids)

Είναι το ματς της σεζόν για την Άρσεναλ. Είναι το παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει μία προσπάθεια μίας ολόκληρης σεζόν. Οι «κανονιέρηδες» παίζουν στο «Έτιχαντ» και αν κερδίσουν, αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητές τους, ως προς το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια. Ναι, η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί, αλλά σε τέτοιου είδους «καταστάσεις», ουδείς θα ήθελε απέναντί του την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Διότι είναι στο DNA της, όταν παίρνει πρωτάθλημα, να κάνει μία πολύ μεγάλη νίκη στην έδρα του διεκδικητή. Το έχει πετύχει… τόσες φορές. Και αν αυτό επαναληφθεί, θα μιλάμε για κάτι που «σιγοντάρει» και η ίδια η ιστορία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

24.03.2024 | 10:18

Η Αγγλία έβγαλε με αγγαρεία την υποχρέωση, όμως πρέπει να βρεθεί λύση στο τραγικό θέαμα με τον Μαγκουάιρ!

Λίγα πράγματα μπορεί να συμπεράνει κανείς από τη φιλική αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Βραζιλία στο Wembley. Επρόκειτο απλώς για το πρώτο ματς των «τριών Λιονταριών» στο 2024, το οποίο σαφώς και αντιμετώπισαν με προσοχή, καθώς ακολουθεί δίμηνο – φωτιά. Η παράδοση ωστόσο συνεχίστηκε, με το μοναδικό «πόρισμα» που έκανε την εμφάνισή του, να αφορά τον Χάρι Μαγκουάιρ: πρέπει να βγει εκτός ενδεκάδας και… άμεσα. Τώρα, ήταν ένα φιλικό. Το καλοκαίρι, είναι ένα EURO που η Αγγλία διεκδικεί ξεκάθαρα και θα έχει σοβαρό πρόβλημα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

18.03.2024 | 12:42

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ: Η παράδοση που συνεχίστηκε από το 1921, η μεγαλύτερη νίκη του Τεν Χαγκ και η… αφέλεια που «πλήρωσαν» οι παίκτες του Κλοπ!

Ένα εκπληκτικό ματς στο «Ολντ Τράφορντ». Επτά γκολ, τρία στην παράταση, ανατροπή στην… ανατροπή και μία τεράστια επικράτηση και πρόκριση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η νίκη επί της «αφελούς» Λίβερπουλ συνιστά το κορυφαίο αποτέλεσμα, αναλογικά και με τον τρόπο που ήρθε, στην εποχή του Έρικ Τεν Χαγκ! Ένα αποτέλεσμα που επιβεβαίωσε δύο πράγματα: πως θα είναι πάντα αυτή η κόντρα το μεγαλύτερο ματς στο αγγλικό ποδόσφαιρο ανεξάρτητα φόρμας  και πως μία παράδοση που «κρατά» 103 χρόνια, σημαίνει πάρα πολλά.  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.03.2024 | 11:42

Ο Αρτέτα έβαλε την Άρσεναλ σε πρώτο πλάνο και πιστώνεται την εμπιστοσύνη στον Ράγια!

Στις 9 Μαρτίου 2010, με ένα πέναλτι ο Δανός, Νίκλας Μπέντνερ σφράγιζε  με το χατ-τρικ του, τον θρίαμβο 5-0 της Άρσεναλ επί της Πόρτο στο Champions League! Μεταδίδοντας εκείνο το βράδυ το παιχνίδι γιατί το (παλιό) Mega Channel ομολογώ πως ούτε καν φανταζόμουν πως θα χρειαζόταν  να περάσουν άλλα 14 χρόνια και τρεις μέρες για να είναι πάλι η Άρσεναλ στα προημιτελικά! Ήταν μια δύσκολη πρόκριση αλλά που ψυχολογικά  μπορεί να δώσει πολλή αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Αρτέτα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

11.03.2024 | 11:20

Κούρσα για τρεις μέχρι το τέλος, με τους 90 πόντους πια να είναι προαπαιτούμενο για τίτλο!

Είναι ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα, από την αρχή του μέχρι σήμερα. Τρεις ομάδες να το διεκδικούν, όλες να είναι εντυπωσιακά σταθερές, με τη διαφορά τους να είναι ένας βαθμός. Πρώτη η Άρσεναλ πλέον, για πρώτη φορά στο 2024, 2η στην ισοβαθμία η Λίβερπουλ, στο -1 από αμφότερες η Μάντσεστερ Σίτι. Ακολουθεί ντέρμπι… τίτλου στο «Έτιχαντ», αλλά στο τέλος της ημέρας το δεδομένο είναι ένα… Πως οι 27 βαθμοί ως συγκομιδή στα 10 επόμενα παιχνίδια, μάλλον καθορίζουν και τον πρωταθλητή! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

08.03.2024 | 11:26

Ο Χάβερτς βρίσκει τον εαυτό του στην Άρσεναλ του Αρτέτα και μαζί χαμογελάει ο… Νάγκελσμαν!

Ο Κάι Χάβερτς φαίνεται επιτέλους να βρήκε τη θέση του στην Άρσεναλ και να έχει προσαρμοστεί στους ρυθμούς που θέλει ο Αρτέτα και «απαιτεί» η  Premier League. Κάτι που δεν μπορούσε κανένας να κάνει στο διάστημα που ο Γερμανός ήταν στην Τσέλσι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.