Αρθρογραφία »

08.10.2024 | 17:35

Νίκη στα σημεία, αλλά η «τυραννία της πλειοψηφίας», όπως την αποκαλεί η Σίτι, παραμένει νόμιμη, και στη μεγάλη δίκη θα κριθούν όλα!

Πόσο σημαντική ήταν επί πραγματικού μεγέθους η νίκη της Σίτι στην Ανεξάρτητη Επιτροπή που αποφάσισε πως τα δάνεια των ιδιοκτητών και μετόχων στις δικές τους ομάδες δεν θα πρέπει να εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής των Κανόνων APT που επέβαλλε η Premier League; Σημαντική σίγουρα, όπως και το γεγονός πως μπορεί μια ομάδα να δέχεται χορηγία από εταιρεία που ανήκει στους ιδιοκτήτες της, χωρίς να πρέπει να επεξηγείται πλήρως η αληθινή αξιολόγηση του ποσού με βάση την αγορά. Νίκη στα σημεία επί της Premier League, θα σας έλεγα καλύτερα. 

08.10.2024 | 14:31

Το ματς που έκλεισε… άκομψα το παλιό «Γουέμπλεϊ» και η Golden Generation της Αγγλίας που βρέθηκε στα χέρια του Σβεν Γκόραν Έρικσον

Πέρασαν 24 χρόνια από τότε που οι Γερμανοί… έκλεισαν το παλιό «Γουέμπλεϊ» με νίκη επί των Άγγλων, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις. Αποχώρησε ο Κίγκαν, προσελήφθη ο Σβεν Γκόραν Έρικσον και ο Σουηδός έγραψε ιστορία παραλαμβάνοντας τα «κλειδιά» για τη μετέπειτα Golden Generation των «τριών λιονταριών».  

08.10.2024 | 11:32

Έχει… ορκισμένους εχθρούς η Σίτι: Οι 8 ομάδες που παρουσίασαν στοιχεία, αλλά και πάλι ηττήθηκαν

Ακόμα πιο μεγάλη γίνεται η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Πρέμιερ Λιγκ για το θέμα με τους σπόνσορες και τις εταιρείες έχουν σχέσεις με τ’ αφεντικά των συλλόγων. Αυτό, διότι 8 από τις ομάδες της Λίγκας παρουσίασαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος των «πολιτών» και πάλι αποδείχθηκε μάταιο.  

08.10.2024 | 09:05

Από τον Νέεσκενς στον Ρόδρι: Ένα ρέκβιεμ στον ξανθομάλλη Ολλανδό, που άλλαξε για πάντα τη θέση του αμυντικού χαφ!

Ακούγοντας την είδηση πως ο Γιόχαν Νέεσκενς σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή, σκέφτηκα πως μαζί του έφυγε μια εποχή. Αυτή που με τον Μίχελς και τον Κρόιφ σημαιοφόρους, στις μέρες του μεγάλου Άγιαξ  στις αρχές της δεκαετίας του ‘70, μετέτρεψε το ποδόσφαιρο από ασπρόμαυρο σε έγχρωμο για να ακολουθήσει όλη η  εξέλιξη μέχρι σήμερα. Το ποδόσφαιρο έχει τους δικούς του κανόνες και όποιος δεν τους τηρεί, είναι καταδικασμένος να παρακολουθεί, αλλά να μην συμμετέχει στις εξελίξεις. Και σαν ένα φόρο τιμής στον Νέεσκενς, θα πάω πίσω να σας εξηγήσω λίγο το πότε ο ρόλος του αμυντικού χαφ έγινε αντιληπτός έως σημαντικός. Και εκεί βρίσκουμε τον συναντάμε!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

07.10.2024 | 12:48

Ο δεύτερος «έλεγχος» της σεζόν στην Premier League: Ο τίτλος, η Ευρώπη και η… ίδια ιστορία με τον υποβιβασμό!

Δεύτερο «διάλλειμα» της σεζόν και ώρα για… ανακεφαλαίωση. Όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, τα πρώτα συμπεράσματα, τα δεδομένα στην Premier League! Έχουμε τελικά «κούρσα» για τρεις, για τον τίτλο; Ποιες οδεύουν προς Ευρώπη; Ποιες θα χρειαστούν «ποδοσφαιρικά θαύματα» για να σωθούν και τι θα συμβεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαγκ; Ήρθαν οι εθνικές ομάδες, οπότε ας συζητήσουμε λίγο, όσο θα περιμένουμε την… 8η αγωνιστική! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

07.10.2024 | 12:31

Η χειρότερη επίδοση του Τεν Χαγκ στη Γιουνάιτεντ, «έφτιαξε» την πιο κακή version της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ!

Όχι απλά δεν είναι βελτιωμένη η Γιουνάιτεντ, αλλά παρουσιάζει τη χειρότερη επίδοση των ημερών του Τεν Χαγκ στην έναρξη του πρωταθλήματος. Και φυσικά πρόκειται για την πιο αρνητική συγκομιδή του συλλόγου στην ιστορία της σύγχρονης μορφής της κορυφαίας Λίγκας του κόσμου! 

07.10.2024 | 11:51

Τέτοιες «σφαλιάρες», όπως στο Μπράιτον, τις έχει κάνει πια συνήθεια η Τότεναμ...

Δίπλα σε μια από τις πιο χειρότερες επιδόσεις στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, μπαίνει φαρδύ - πλατύ το όνομα της Τότεναμ. Το 3-2 από την Μπράιτον με τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν απλά ακόμα μια ήττα, αλλά ένα κάζο που... επαναλαμβάνεται σε ό,τι αφορά στα «σπιρούνια». 

06.10.2024 | 20:00

Το «ξέσπασμα» του Ράσφορντ στην αλλαγή του από τον Τεν Χαγκ: Οι τρεις λέξεις κατά του προπονητή του στη Γιουνάιτεντ! (vid)

Τρεις λέξεις κατά του προπονητή του; Ίσως! Αλλά σίγουρα τρεις λέξεις. Τι είπε άραγε ο Μάρκους Ράσφορντ, κατά την αλλαγή του στο Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

06.10.2024 | 14:22

Η «έκρηξη» Πεπ σχετικά με το Μουντιάλ συλλόγων, ο Ινφαντίνο που δεν συγχωρεί ποτέ και μια διοργάνωση που δημιουργεί ερωτηματικά και προβλήματα!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα «ξεσπάθωσε» κατά της FIFA αλλά και της Premier League, με αφορμή το επικείμενο τον επόμενο Ιούνιο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που αναφέρεται στη μη αναγκαιότητα ενός νέου θεσμού. Από την άλλη, ο Ινφαντίνο, για όποιους τον γνωρίζουν καλά, δεν συγχωρεί  όποιους τον αμφισβητούν! Και όποιες συνομοσπονδίες πάνε κόντρα σε αυτό το...  μεγαλόπνοο σχέδιο του, θα τον βρουν μπροστά τους, να το θυμάστε!