Αρθρογραφία »

17.10.2024 | 10:32

Η αχαριστία προς τον Σερ Άλεξ από την INEOS δείχνει πως «στραβός είναι ο γιαλός» και «στραβά αρμενίζει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Λένε πως να τα περιμένεις πάντα όλα από όλους γιατί τις μεγαλύτερες ζημιές τις κάνουν εκείνοι που θεωρούνται υπεράνω υποψίας. Αυτό που συνέβη με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη διοίκηση της INEOS, των ανθρώπων δηλαδή που απέκτησαν το ένα τρίτο των  μετοχών στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαιώνει πως η αχαριστία συχνά έρχεται από εκεί που δεν θα το σκεφτόσουν καν. Και σε προσωπικό επίπεδο, θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός οποιασδήποτε περικοπής που έχει ως αποδέκτη αυτόν που μετέτρεψε τη Γιουνάιτεντ σε απόλυτο κυρίαρχο για μία εικοσαετία. Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος

16.10.2024 | 17:59

Η Γιουνάιτεντ μάλλον, ξέχασε εύκολα: Τι είχε πει ο Σερ Άλεξ για τη Λίβερπουλ, τι έκανε και το τέλος «εποχής»!

Η προσφορά του Σερ Άλεξ Φεργκιουσον στο αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ειδικότερα, ήταν τεράστια. Όταν έφτασε στο «Νησί», δήλωσε πως θέλει να εκθρονίσει την Λίβερπουλ, δημιουργώντας μια νέα δυναστεία. Ποια ήταν τελικά τα πεπραγμένα του Σερ Άλεξ στους «κόκκινους διαβόλους», σε συνδυασμό με την ασεβή στάση του συλλόγου προς το πρόσωπό του;

16.10.2024 | 16:59

Ο Τούχελ είπε πως απέρριψε τη Γιουνάιτεντ, εξαιτίας της… FA και του project της Αγγλίας!

Λίγο μετά την πρόσληψή του στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, ο Τόμας Τούχελ κλήθηκε να σχολιάσει αυτήν την επιλογή, το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προς το πρόσωπό του και τους λόγους, για τους οποίους δεν τελεσφόρησε αυτή η κίνηση.

16.10.2024 | 14:05

Κόστος 2,3 δισ.ευρώ στις πέντε μεγάλες λίγκες από τους τραυματισμούς λόγω πολλών αγώνων, αλλά και με την κατάθλιψη να χτυπά πιο συχνά την πόρτα!

Οι ποδοσφαιριστές στην σύγχρονη εποχή δεν κινδυνεύουν μόνο από τραυματισμούς αλλά και από θέματα ψυχικής υγείας με το άγχος και την κατάθλιψη να είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε έξαρση μετά το 2019 και επιβεβαιώνεται από τη μεγαλύτερη έρευνα που γίνεται σε ετήσια βάση, από την ασφαλιστική εταιρεία Howden με τρομερή επισήμανση πως ένα από τα πρωταθλήματα που επλήγησαν περισσότερο από τραυματισμούς έπειτα από το 2020 ήταν η Bundesliga. Αν και έχει χειμερινή διακοπή!    

16.10.2024 | 12:54

Αν ρωτήσει κανείς τους Άγγλους διεθνείς, ο Κέιν θα ήθελε περισσότερο απ’ τον καθένα τον Τούχελ στον πάγκο

Προφανώς «κούμπωσε» τρομερά στην Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι του 2023. Και ταίριαξε με το κλίμα, τη Λίγκα, το στυλ παιχνιδιού. Όμως, μερίδιο για την επιτυχία του έχει και ο Τόμας Τούχελ. Και γι’ αυτό ο Χάρι Κέιν θα είναι – ίσως – εκείνος που θα χάρηκε περισσότερο απ’ όλους στην εθνική Αγγλίας για την πρόσληψη του Τούχελ.  

16.10.2024 | 11:02

Ο Ντουράν μόνος του και από τον πάγκο, σκοράρει περισσότερο απ’ ολόκληρη τη Γιουνάιτεντ!

Μπορεί να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στον κόσμο που βλέπει τ’ όνομά του εκτός 11άδας και… χαίρεται. Ο Τζίον Ντουράν μπήκε ξανά με αλλαγή σε παιχνίδι, βρήκε πάλι δίχτυα και όσα έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα τον έχουν καταστήσει πιο αποτελεσματικό σκόρερ απ’ ολόκληρη τη φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα!  

15.10.2024 | 20:17

Θα δούμε 70 ματς σε 34 ημέρες: Όλο το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου για την Premier League – Το μοναδικό ματς της Πρωτοχρονιάς!

Η πιο ωραία εποχή του χρόνου για την Αγγλία! Η εορταστική περίοδος πλησιάζει, η Premier League έβγαλε όλο το πρόγραμμα για τον Δεκέμβριο, με 70 ματς σε 34 ημέρες να κάνουν την εμφάνισή τους!

15.10.2024 | 17:55

Ο Φέρντιναντ ξεκαθάρισε τι σημαίνει η απόφαση της Γιουνάιτεντ με τον Σερ Άλεξ: «ΚΑΝΕΝΑΣ ασφαλής, τώρα το ξέρετε!»

Ο Ρίο Φέρντιναντ μίλησε μετά τη λήξη του συμβολαίου των πολλών εκατομμυρίων λιρών του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ύστερα από την απρόσμενη απόφαση του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και της INEOS! Και ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής, «προειδοποιώντας» άπαντες στην ομάδα!

15.10.2024 | 13:27

Η μέρα που η τηλεόραση «ερωτεύτηκε» το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

Ήταν 15 Οκτωβρίου του 1969. Σαν σήμερα πριν από σχεδόν μισό αιώνα. Η Ελβετία ήταν η αντίπαλος μας στο (ανακαινισμένο) Καυταντζόγλειο Στάδιο στην Θεσσαλονίκη και με νίκη θα ήμασταν μία ανάσα από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μεξικό. Το όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο γιατί παρά το εντυπωσιακό 4-1 επί των Ελβετών, οι Ρουμάνοι πήραν την ισοπαλία που τους χρειαζόταν στο τελευταίο ματς στο Βουκουρέστι και πήγαν στα τελικά αντί για την δική  μας εθνική του Δομάζου, του Σιδέρη, του Κούδα, του Παπαϊωάννου, του Ελευθεράκη, του Καμάρα, του Χάιτα και του Μποτίνου. Μόνοι είχαμε βγάλει τα μάτια μας αφού εκείνη η ελληνική ομάδα, ίσως η πληρέστερη από σταρ και ρόστερ όλων των εποχών, δεν ευτύχησε να πάει στο Μεξικό!  Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

15.10.2024 | 11:55

Η INEOS έκοψε και τον μισθό του Σερ Άλεξ, απαλλάσσοντάς τον από τα καθήκοντα του πρεσβευτή της Γιουνάιτεντ!

Στη γενικότερη επιχείρηση μείωσης των εξόδων και ακολουθώντας νέα πολιτική στο κομμάτι των οικονομικών, η INEOS του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ αποφάσισε να σταματήσει την καταβολή μισθού στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για το ρόλο του πρεσβευτή του συλλόγου. Θα παραμείνει φυσικά μέλος της διοίκησης και θα είναι ευπρόσδεκτος στο «Ολντ Τράφορντ».