Αρθρογραφία »

12.10.2024 | 13:05

Επιβεβαίωσε την απόσυρση ο Μάτιπ, έζησε όσα ονειρευόταν με την κόκκινη φανέλα της Λίβερπουλ!

Μόλις 33 ετών, αλλά γεμάτος από ποδοσφαιρικές εμπειρίες και τίτλους. Ο Ζοέλ Μάτιπ, μερικούς μήνες αφότου έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και μη έχοντας βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του, επιβεβαιώνοντας όσα είχαν κυκλοφορήσει από το απόγευμα της Παρασκευής. 

12.10.2024 | 11:20

Για πρώτη φορά ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ πάει στο Λίβερπουλ!

Πιθανότατα στο νέο γήπεδο της Έβερτον που ετοιμάζεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ του 2027, με το Λίβερπουλ ν' αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία, το παιχνίδι από το οποίο θα προκύψει ο Πρωταθλητής Ευρώπης από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! 

11.10.2024 | 14:43

Η μεγαλύτερη βραδιά μετά το έπος της Πορτογαλίας για μια Ελλάδα που έψαχνε τη νίκη από το πρώτο λεπτό!

Υπολογίστε αρχικά πως ήρθε η Εθνική μας ομάδα στην  Αγγλία μετά το 2Χ2, πόσο μεγάλο ήταν το «σοκ» με τον Τζορτζ Μπάλντοκ και  πόσο στοίχισε αυτό στους ποδοσφαιριστές, αλλά και τι ψυχικό σθένος χρειαζόταν μετά την απόρριψη του αιτήματος  για  αναβολή.  Έπρεπε να παίξουμε. Και παίξαμε. Και όχι μόνο αυτό αλλά κερδίσαμε μια εθνική ομάδα που δεν είχαμε κερδίσει ποτέ. Με απίστευτη απόδοση, κάνοντας 12 τελικές η μια καλύτερη από την άλλη. Είναι ένα αδιανόητο βράδυ και ένα ματς που άξιζε στον απόλυτο βαθμό να «βαφτεί» ελληνικό! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Και ένα εύσημο στον Ιβαν Γιοβάνοβιτς… Γράφει από την Αγγλία ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

11.10.2024 | 10:38

Η Αγγλία μπέρδεψε τους πάντες και... χάθηκε, παίζοντας με ένα σύστημα που δοκιμάστηκε μονάχα 20 λεπτά!

Οι Άγγλοι οπαδοί δεν πίστευαν στ' αυτιά τους αυτό που άκουγαν, όταν ο Λι Κάρσλεϊ προσπάθησε να εξηγήσει τι ακριβώς έπαιζε η εθνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Ελλάδα. 

10.10.2024 | 19:24

Ο μύθος της Τσέλσι καταρρίπτεται και γίνεται... ακόμα καλύτερος: Η επίδοση της κορυφαίας άμυνας στην ιστορία της Πρέμιερ ήταν 13 γκολ παθητικό!

Ο κόσμος του αγγλικού ποδοσφαίρου καμάρωνε για την επίδοση των 15 γκολ παθητικό σε μια σεζόν από την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, όμως, τα στοιχεία, τελικά, είναι διαφορετικά! Και φυσικά είναι πολύ καλύτερα για τους «μπλε», οι οποίοι είχαν παρουσιάσει ό,τι καλύτερο είχε εμφανιστεί ποτέ στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ, με τη χρονιά εκείνη να είναι αξεπέραστη μέχρι και σήμερα! 

10.10.2024 | 11:40

Μία «παγωμάρα», ένα «μούδιασμα», ένα παιχνίδι που έπαψε να «μετρά» - Τζορτζ Μπάλντοκ, η Ελλάδα δεν θα σε ξεχάσει ποτέ! (vids)

Ένα ταξίδι «όνειρο», μία Τετάρτη «ματωμένη». Είναι απίστευτο το «Wembley». Είναι ακόμη καλύτερο από ό,τι φαίνεται. Αισθάνομαι μαγικά που βρίσκομαι στην Αγγλία για το England365 και θα παρακολουθήσω την Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι σκεφτόμαστε τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια. Το ταξίδι θα μείνει αξέχαστο. Για ποιο… αποτέλεσμα να συζητήσουμε;

10.10.2024 | 09:06

Τζορτζ Μπάλντοκ: Αφοσιωμένος, φοβερά αγαπητός, ένας από τους καλύτερους της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ...

Ουδείς είναι σε θέση ν' αντιληφθεί ακόμα πως ο Τζορτζ Μπάλντοκ «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 31 ετών. Ο κόσμος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζει τη θλίψη του μέσω social media και θυμάται από εκείνον πόσο αγαπητός ήταν στο πέρασμά του από τις «λεπίδες» και πόσο ο χαρακτήρας του και οι προσπάθειές του στο γήπεδο τον κατέστησαν έναν εκ των καλύτερων που έχουν περάσει από το σύλλογο. 

09.10.2024 | 12:51

Και πώς να μην τον λατρεύει; Ο Πεπ ήξερε πως με τον Μπεγκιριστάιν δίπλα του, θα κατακτούσε τα πάντα!

Ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν στο φινάλε της τρέχουσας σεζόν θ’ αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι ως απόλυτα επιτυχημένος. Και περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, μπορεί να το επιβεβαιώσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Άλλωστε, τον χαρακτηρίζει ως τον πιο ιδιαίτερο άνθρωπο στη ζωή του!  

09.10.2024 | 08:20

Τα όνειρα επιτρέπονται, η Ελλάδα παίζει στην Αγγλία: Το φάουλ του Μπέκαμ, η ιστορία του… Παναθηναϊκού και ο χορός του Αρχοντίδη στο «Wembley»! (vids)

Μένουν κάτι λιγότερο από 48 ώρες. Απογειωνόμαστε! Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει τα «τρία Λιοντάρια» στο Wembley, στην 3η αγωνιστική του Nations League. Ταξιδεύει στην Αγγλία για επίσημο παιχνίδι, για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, αλλά και για «παρθενική» φορά συνολικά, μετά το 4-0 του 2006. Στόχος μας; Να επαναληφθεί η ιστορία, να «τρομάξουμε» τους γηπεδούχους, όπως τότε με το φάουλ του Μπέκαμ στο τέλος! Τι έγινε το 1971 και το 1983; Τότε, που οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έπαιξαν και τότε που ο Χρήστος Αρχοντίδης πήρε αποτέλεσμα και ζητούσε να χορέψουν… συρτάκι, στο κέντρο του «Wembley»!  

08.10.2024 | 22:48

Ο Ριμπάλτα που φέρνει η ΑΕΚ, ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έκανε δύο μεταγραφές, άκουσε δύο μεγάλα «όχι»!

Αυτός είναι ο άνθρωπος που φέρνει η ΑΕΚ ως διευθυντή ποδοσφαίρου, με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και μία… αποτυχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα έρχεται στην Ελλάδα, όπως όλα δείχνουν, αλλά για ποιον λόγο παρέμεινε μόλις έναν χρόνο στους «κόκκινους διαβόλους»;