Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

19.09.2023 | 14:03

Η λίστα των τραυματιών πιθανώς «κρύβει» το μεγάλο πρόβλημα της Τσέλσι που πρέπει να διαχειριστεί ο Ποτσετίνο!

Ναι, η Τσέλσι δεν είναι καλά. Ναι, τα αποτελέσματά της, μας θυμίζουν και πάλι την περσινή της εικόνα. Ναι, έχει κερδίσει μόνο τη Λούτον. Έχει σκεφτεί όμως κανένας ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο; Ναι, έχει παίκτες. Αλλά οι… μισοί βρίσκονται στα «πιτς», όντες τραυματίες. Ο Μόισες Καϊσέδο αποτελεί τον 12ο παίκτη των «μπλε» που δεν είναι διαθέσιμος, γεγονός που αναδεικνύει μία... αγύμναστη ομάδα, που μόλις πιέστηκε από τον νέο προπονητή της, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει. Είναι εφικτή η βελτίωση της Τσέλσι, υπό αυτή τη συνθήκη; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

15.09.2023 | 15:48

Ο Μοσίρι πούλησε, αλλά δεν φαίνεται προοπτική στον ορίζοντα για τους φίλους της Έβερτον!

Ο Μοσίρι αποτελούσε βασικό πρόβλημα για τους φίλους της Έβερτον. Τόσο μεγάλο πρόβλημα, που πιθανώς πιο πολύ τους ενδιέφερε να αποχωρήσει, παρά ποιος θα τον διαδεχθεί. Μία εταιρεία Αμερικάνων, η 777 Partners είναι πλέον στην Premier League, με το ποδοσφαιρικό παρελθόν της να μην εντυπωσιάζει. «Λυτρώθηκε» ο οργανισμός με την πώληση; Ίσως. Αλλά όταν λέμε «λύτρωση», τι ακριβώς εννοούμε; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.09.2023 | 10:00

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του και η Αγγλία μπορεί να ονειρεύεται!

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ απέδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι στη φετινή σεζόν, με την εμφάνιση που έκανε στη Γλασκώβη πως δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να τον πλησιάζει καν, στην ηλικία του, σε όλο τον πλανήτη! Και κάθε εβδομάδα που περνάει νομίζω πως όλοι μας βλέπουμε ένα μελλοντικό νικητή της Χρυσής Μπάλας, αλλά και τον άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσει την Αγγλία στην κορυφή της Ευρώπης του χρόνου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

08.09.2023 | 17:20

Ο Στιβ Κλαρκ μπορεί να γίνει «εθνικός ήρωας» για τη Σκωτία, σε ένα μοντέλο που δεν έτυχε, αλλά πέτυχε!

Την καλύτερή της περίοδο στον 21ο αιώνα βιώνει αναμφίβολα η Σκωτία, η οποία φαίνεται πως απέχει μία νίκη και… κάτι, από μία ιστορική πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2024, για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ένα κομμάτι «ιστορίας», που φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Στιβ Κλαρκ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

04.09.2023 | 15:18

Και όμως, η Γιουνάιτεντ πάρα την ήττα, έβγαλε στο γήπεδο πιο πολλά θετικά από ό,τι στις δύο νίκες της μέχρι τώρα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  γνώρισε την δεύτερη  ήττα στο πρωτάθλημα, και αυτή στο Βόρειο Λονδίνο, και μεγάλωσε το πολύ κακό ρεκόρ της σε εκτός έδρας αγώνες εναντίον των υπολοίπων μεγάλων συλλόγων. Ωστόσο, έχω την αίσθηση πως υπάρχουν πολύ περισσότερα θετικά στην εμφάνιση της ακόμα και από τα ματς που έκανε νίκες μέχρι τώρα και πάνω σε αυτά πρέπει να «χτίσει» ο Τεν Χαγκ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

31.08.2023 | 11:10

Μήπως ήρθε η ώρα το Λιγκ Καπ να παραμείνει ως διοργάνωση, χωρίς τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη;

Ξεκίνησε το 1960 από μια ιδέα  που είχε οραματιστεί ο πρώην γραμματέας της EFL, Άλαν Χάρντακερ, και πήρε σάρκα μετά από πρόταση ως μέρος του εγγράφου «Pattern For Football», το οποίο πρότεινε τη διεύρυνση της Λίγκας σε 100 ομάδες από 92, συν τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης Κυπέλλου για να αντισταθμιστεί η επακόλουθη απώλεια των αγώνων. Έτσι γεννήθηκε το Λιγκ Καπ, αλλά ήρθε νομίζω η ώρα για δραστικές αποφάσεις! Γράφει ο  Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

27.08.2023 | 13:30

Η Τότεναμ αρχίζει να παίζει όμορφα και ο Ποστέκογλου δείχνει πως υπάρχει ζωή μετά τον Κέιν!

Σήμερα γιορτάζει τα 58 του χρόνια και με την Τότεναμ αήττητη και με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του, ο Άγγελος (Αντζε)  Ποστέκογλου βιώνει ίσως τα καλύτερα γενέθλια του. Πόσο μακρινή μοιάζει η εποχή που ήταν προπονητής στην Παναχαϊκή; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

23.08.2023 | 11:05

Ο Μαυροπάνος αξίζει την επιστροφή του στην Premier League και δίνει στη Γουέστ Χαμ πολλά που της έλειπαν!

Δύναμη, όγκος, ταχύτητα και φυσικά ενθουσιασμός. Ο Ντίνος Μαυροπάνος επιστρέφει στην Premier League μετά από τρία χρόνια, γίνεται ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα παίξει  στη Γουέστ Χαμ καθώς  ο νεότερος κεντρικός αμυντικός που διαθέτει στο ρόστερ της. Ο Έλληνας διεθνής τα κατάφερε. Δούλεψε πολύ για αυτό και τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Άρσεναλ, βρίσκεται ξανά στο Λονδίνο, με τη φανέλα των «σφυριών». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

21.08.2023 | 11:47

Μήπως ήρθε η ώρα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, να έρθουν και οι καλύτεροι διαιτητές;

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και έχουμε παρακολουθήσει μόλις δύο αγωνιστικές, με την Άρσεναλ σε μερικές ώρες να ολοκληρώνει το πρόγραμμα της 2ης στροφής της Premier League. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, να έχουμε τουλάχιστον οκτώ αποφάσεις που δεν μπορούν να εκλογικευτούν. Οι διαιτησίες είναι κάτω του μετρίου. Και αν δεν γίνεται να διορθωθούν με τους υπάρχοντες διαιτητές και δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους… Όλιβερ και Μπρουκς, ας ανατρέξουν στο ιταλικό, το ισπανικό και το γερμανικό πρωτάθλημα, για να σταματήσει η αμφισβήτηση. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

17.08.2023 | 13:20

Οι παιδικές φατσούλες στο Super Cup είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά σιγά μην θέλουν αυτό ειλικρινά οι παράγοντες!

Εάν θέλουν πραγματικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βρουν λύσεις στα προβλήματα των γηπέδων, δε χρειάζεται να κάνουν οι παράγοντες  ανούσιες συναντήσεις δημοσίων σχέσεων και προσωπικής ατζέντας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό (που αμφιβάλλω αν έχει καταλάβει ειλικρινά τι συμβαίνει) και με τον πρόεδρο της UEFA, αλλά ας κοιτάξουν τις εξέδρες στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης στο Σούπερ Καπ και θα έχουν απαντήσεις! Τα πάμπολλα παιδικά πρόσωπα, μαζί με τους γονείς τους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι είναι η λύση, και όχι οι οργανωμένοι στρατοί! Μόνο που οι ομάδες μας δεν θέλουν αυτούς τους πελάτες γιατί τότε δεν θα μπορούν να δυναμιτίζουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.