Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του και η Αγγλία μπορεί να ονειρεύεται!

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ απέδειξε για ένα ακόμη παιχνίδι στη φετινή σεζόν, με την εμφάνιση που έκανε στη Γλασκώβη πως δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να τον πλησιάζει καν, στην ηλικία του, σε όλο τον πλανήτη! Και κάθε εβδομάδα που περνάει νομίζω πως όλοι μας βλέπουμε ένα μελλοντικό νικητή της Χρυσής Μπάλας, αλλά και τον άνθρωπο που μπορεί να οδηγήσει την Αγγλία στην κορυφή της Ευρώπης του χρόνου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του και η Αγγλία μπορεί να ονειρεύεται!

Τον κοιτάς να παίζει μέσα στο γήπεδο και δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι είναι μόλις 20 ετών. Έχει τα πάντα στο παιχνίδι του, έχει καθαρό μυαλό, μπορεί να δημιουργήσει και μπορεί να εκτελέσει! Νομίζω πως η πρώτη βράβευση του δεν θα αργήσει, αφού πολύ δύσκολα δεν θα είναι ο νικητής του διαγωνισμού της ιταλικής εφημερίδας Tuttosport, που ξεκίνησε το 2003, ως το Golden Boy για το 2023. Και χωρίς δεύτερη κουβέντα τα καλύτερα έρχονται!

Σε μία βραδιά στην Γλασκώβη, που ο Μπέλινγχαμ πρώτα σκόραρε και μετά δημιούργησε για τον Χάρι Κέιν τις προοπτικές για το 59ο γκολ της καριέρας του αρχηγού, το να προσπαθεί κάποιος να βρει οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο για κορυφαίο σε αυτό το ματς είναι ουτοπικό!

Η Αγγλία επικράτησε σε αυτήν την επετειακή αναμέτρηση, για τα 150 χρόνια από την πρώτη κόντρα της με την Σκωτία, και έδειξε ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο, όπως θα περίμενε κάποιος, ανεξαρτήτως εάν το παιχνίδι χαρακτηριζόταν φιλικό, ακριβώς επειδή απέναντι της βρισκόταν η «αιωνία» αντίπαλος της.

Πριν από αυτό το παιχνίδι, σε αυτό το συγκεκριμένο γήπεδο, στο «Χάμπντεν Παρκ», η Σκωτία μετρούσε έξι συνεχόμενες νίκες, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Κλαρκ μπορεί να κατάλαβαν σχεδόν άμεσα ότι το σερί τους δεν θα είχε συνέχεια.

Η Αγγλία μπήκε πάρα πολύ καλά, παρά τις αλλαγές που είχε κάνει και στο αρχικό σχήμα και γενικότερα στην αποστολή ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα μεταξύ των δύο πρώτων γκολ, εκείνο του Φόντεν και μετά το δεύτερο του Μπέλινγχαμ, για να μην υπάρχει αμφισβήτηση για το ποιος θα ήταν ο νικητής.

Το αυτογκόλ του Μαγκουάιρ, απλά έβαλε και πάλι την Σκωτία στο παιχνίδι, ωστόσο ήταν σχεδόν βέβαιο πως το τρίτο γκολ του παιχνιδιού για την Αγγλία δεν αργούσε με βάση την συνολική εικόνα. Ήταν και το ωραιότερο με την καταπληκτική προσπάθεια του Μπέλινγχαμ και το πλασέ του Κέιν. Στα 20 του χρόνια, αυτό το παιδί που φοράει πλέον την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει όλο τον κόσμο στα πόδια του. 

Αν δεν χτυπηθεί από τραυματισμούς, αυτά που θα δούμε από εκείνον νομίζω ότι θα είναι πάρα πολλά. Και θέμα χρόνου πλέον θα είναι έπειτα από τον Μάικλ Όουεν το 2001, η Αγγλία να έχει και πάλι τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας.