Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

06.02.2021 | 13:59

The day a team died: ήταν ποδοσφαιριστές σταρ, αλλά κανονικά παιδιά στη ζωή τους!

Έχουν υπάρξει κι άλλες αεροπορικές τραγωδίες  μάλιστα μία από αυτές, εκείνη της Τορίνο το 1949 με πολύ περισσότερους  νεκρούς ή της Εθνικής ομάδας της Ζάμπια το 1993 ωστόσο αυτό που συνέβη στην Βαυαρία το 1958 επηρέασε πολλά πράγματα και ισως γιατί μέσα από αυτό η Μάντσεστερ Γιουναιτεντ κατάφερε να επανακαθορίσει όλο το μέλλον του συλλόγου την κάνει ξεχωριστή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 

02.02.2021 | 11:41

Μπορεί τελικά να υπάρχει και φως στο τέλος του τούνελ λόγω της πανδημίας!

Οι κανόνες που ισχύουν πια για τις μεταγραφες στο Νησί μετά το Brexit, καθώς και η οικονομική κρίση που σχετίζεται με τον Covid-19, έχουν οδηγήσει στη χαμηλότερη δαπάνη των συλλόγων της Premier League στο παράθυρο του Ιανουαρίου για περισσότερο από μια δεκαετία και γενικά η χτεσινή τελευταία μέρα ήταν απόλυτα ήρεμη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

31.01.2021 | 14:43

Μήπως ο Ντίας πρέπει να υπολογίζεται στους υποψήφιους παίκτες της σεζόν για το πως άλλαξε την Μάντσεστερ Σίτι;

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει και τους εννέα αγώνες που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις τον Ιανουάριο του 2021, με τις περισσότερες νίκες από μια ομάδα στις τέσσερις πρώτες βαθμίδες του αγγλικού ποδοσφαίρου σε έναν μόνο μήνα από τη δημιουργία της Football League το 1888. Μήπως πρέπει κάποιος να αρχίσει να δίνει τα εύσημα που δικαιούται ο Ντίας για την μεταστροφή της φετινής Μάντσεστερ Σίτι σε σύγκριση με πέρυσι; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

27.01.2021 | 17:15

Με Αμπράμοβιτς θα είχαν απολυθεί και ο Πεπ και ο Κλοπ, γιατί η Τσέλσι έτσι λειτουργεί!

Το τι θα γινόταν με τον Φρανκ Λάμπαρντ νομίζω ότι οι περισσότεροι το είχαμε καταλάβει από το καλοκαίρι όταν άρχισαν οι τρέλες μεταγραφές για την Τσέλσι! Όσο πιο ακριβό ρόστερ έχεις τόσο πιο πολλές είναι οι απαιτήσεις συνεπώς ήταν μετρημένες οι μέρες του Λάμπαρντ στον πάγκο από τη στιγμή που δεν θα κατάφερνε να διεκδικησει το πρωτάθλημα. Και με την ομάδα στην 10η θέση της βαθμολογίας, η απόλυση ήταν μονόδρομος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

24.01.2021 | 14:32

Όποιος υποτίμησε την Σαουθάμπτον το έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά!

Η Σαουθάμπτον υπήρξε η επιλογή μου στην εκπομπή που κάνουμε κάθε Δευτέρα στην Cosmote TV για να πάει μακριά στην φετινή σεζόν στο Κύπελλο και το ίδιο είχα πει στις 3 Ιανουαρίου στο ραδιόφωνο του bwinΣΠΟΡ FM και μετά την πρόκριση επί της κυπελλούχου Άρσεναλ νιώθω πως αυτή η ομάδα μπορεί πραγματικά να πάει μακριά! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

22.01.2021 | 17:06

Αυτό που χρειάζεται η Λίβερπουλ είναι να βρει και πάλι την αυτοπεποίθησή της!

Έτσι λοιπόν, 1369 μέρες μετά την τελευταία ήττα στην έδρα της, η Λίβερπουλ ηττήθηκε, σε μία βραδιά στην οποία ήταν ολοφάνερο πως ακόμα κι αν έπαιζε άλλες τρεις ώρες δεν θα σκόραρε ποτέ! Και αυτό είναι και το πιο ανησυχητικό σε αυτή την κρίση που περνάει, το να παίζει 7 ώρες και να μην σκοράρει η πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος   

18.01.2021 | 18:02

Εκτός από αμυντικό το καλοκαίρι, η Λίβερπουλ χρειάζεται κι έναν κανονικό σέντερ φορ!

Ένα μήνα πριν, όλα τα γραφεία στοιχημάτων μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τότεναμ με το γκολ του Φιρμίνο στο τελευταίο λεπτό, είχαν την πρωταθλήτρια ομάδα ως το απόλυτο φαβορί να διατηρήσει τον τίτλο της. Τώρα, χωρίς νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να σκοράρει σε τρία από αυτά, η Λίβερπουλ είναι τρίτο φαβορί στις σχετικές λίστες. Το πόσο αλλάζουν γρήγορα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο δε χρειάζεται κάποιος να το υπενθυμίζει συνέχεια. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

16.01.2021 | 09:56

Έφεραν Σίτι και Λίβερπουλ στα μέτρα τους, άρα είναι ανοιχτό το πρωτάθλημα!

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή η βαθμολογία φανερώνει πως οι μεγάλες διαφορές που είχαν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια από τις Λίβερπουλ και Σίτι συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες ομάδες, έχουν εξαφανιστεί. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

11.01.2021 | 14:34

Η κάθε Κρόουλι αποτελεί το λόγο που το Κύπελλο Αγγλίας θα παραμείνει αξεπέραστο!

Το FA Cup διατηρεί τη μαγεία του ειδικά σε αυτόν τον τρίτο γύρο, με τις εκπλήξεις να έρχονται να προστεθούν σε τεράστιες του παρελθόντος αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι σε επίπεδο εθνικό, κανένα άλλο κύπελλο δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το παλαιότερο του κόσμου που ξεκίνησε το 1871. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

08.01.2021 | 13:42

Μια ευκαιρία να πάει το FA Cup στα χέρια κάποιου που δεν είναι «συνήθης ύποπτος»!

Ήταν το 1981 με την αφορμή του 100ού τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας στη συμπλήρωση 110 ετών από το πρώτο ματς του θεσμού, όταν η αγγλική τηλεόραση έκανε ένα γκάλοπ ανάμεσα στους αρχηγούς των ομάδων των τεσσάρων κατηγοριών ρωτώντας ποιο θα ήταν το τρόπαιο που θα ήθελαν να σηκώσουν πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο σε συλλογικό επίπεδο στην ζωή τους και την καριέρα τους. Η απάντηση ήταν συντριπτικά υπέρ του FA Cup με ένα ποσοστό πάνω από 76 τοις εκατό με το Κύπελλο Πρωταθλητριών να είναι δεύτερο και το πρωτάθλημα Αγγλίας τρίτο στη λίστα! Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος...