Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

28.03.2021 | 16:57

Κανείς δεν θυμάται ποτέ το πως, αλλά μόνο το αν προκρίθηκες!

Αξίωμα στον αθλητισμό που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, παραμένει πως είσαι τόσο καλός όσο και το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα σου. Και ειδικά στα προκριματικά, τα πράγματα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα ωστόσο το να υπάρχει μιζέρια επειδή πήραμε ισοπαλία εκτός έδρας με την Ισπανία, είναι αδιανόητο. Τίποτα δεν θα έχει αξία όμως εάν δεν έρθει η νίκη στο επόμενο παιχνίδι, εκεί που αρχικά η όλη συζήτηση γινόταν πως είναι προαπαιτούμενο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, το ματς δηλαδή με τη Γεωργία .Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

24.03.2021 | 20:40

Να ζήσουμε να το θυμόμαστε το FFP αλλά είναι φανερό πως άρχισε νέα εποχή συμμαχιών!

Την πληροφορία πως η UEFA μελετά την πιθανότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι σύλλογοι μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα που κατέχουν και ουσιαστικά να καταργήσει  και επίσημα το Financial Fair play αποκαλύπτει η Gazzetta dello Sport. Κάτι που ξέραμε ουσιαστικά πως έχει τελειώσει εδώ και καιρό απλά τώρα θα πάρει και επίσημη μορφή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

23.03.2021 | 15:05

Η μεγάλη ευκαιρία του Σάουθγκεϊτ και η δουλειά που έχουν κάνει γι' αυτόν οι εξαιρετικοί προπονητές

Με δεδομένο πως περίπου 15-16 θέσεις είναι ήδη καπαρωμένες από τους διεθνείς για την αποστολή της Αγγλίας ενόψει του Euro του καλοκαιριού, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους για το τουρνουά μετά και τις επιλογές που έκανε ο Σάουθγκεϊτ για τα ματς με Σαν Μαρίνο, Αλβανία και Πολωνία. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

20.03.2021 | 14:40

Όταν σούταρε νόμιζες πως θα γκρεμιστεί το τέρμα! RIP Πιτερ Λόριμερ!

Υπήρξε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ την φανέλα της Λιντς Γιουνάιτεντ. Έπαιξε 740 φορές με τον σύλλογο που τον έκανε διάσημο σκοράροντας 238 φορές και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που κυριάρχησε η Λιντς επί μία δεκαετία στο αγγλικό ποδόσφαιρο! Ο Πίτερ Λόριμερ «έφυγε» στα 74 χρόνια του από αυτή τη ζωή αλλά η κληρονομιά που άφησε πίσω στο κλαμπ, είναι τεράστια. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος .  

19.03.2021 | 14:55

Και γιατί όχι οι δύο τελικοί να μην είναι με αγγλικές ομάδες;

Οι κληρώσεις των Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ για τις επόμενες φάσεις και ο δρόμος που χαράσσεται μέχρι και τους τελικούς σε Κωνσταντινούπολη και Γκντάνσκ, παρουσιάζουν μια μεγάλη πρόκληση για τις αγγλικές ομάδες με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν από την κληρωτίδα και τις αντιπάλους τους. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

18.03.2021 | 09:18

Ο Καντέ βρήκε τον εαυτό σε μια Τσέλσι του Τούχελ που μασάει σίδερα!

Ποιος είδε το σπριντ του Καντέ στο δευτερο γκολ για την Τσέλσι στο 93ο λεπτό; Αυτό από μόνο του έδειξε τη διαφορα νοοτροπίας και επιπέδου ανάμεσα σε μια ομάδα τέταρτη στην Premier League και της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθληματος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

16.03.2021 | 18:18

Η βραδιά που οι «Αετοί» άνοιξαν τα φτερά τους για την πιο μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ!

Στη δεκαετία του '70 να προσπαθεί μια ελληνική ομάδα να αποκλείσει μια αγγλική, αν σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο τότε έμοιαζε ακατόρθωτο! Και όμως εκείνο το βράδυ της 16ης Μαρτίου του 1977 η ΑΕΚ επιχειρούσε να πετάξει εκτός Ευρώπης τη δεύτερη αγγλική ομάδα που της είχε τύχει στην πορεία της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

15.03.2021 | 18:50

Ο Αρτέτα πήρε πόντους δείχνοντας με τον Ομπαμεγιάνγκ ποιος είναι το αφεντικό!

Ο Μικέλ Αρτέτα έπαιξε τα ρέστα του και η Άρσεναλ έκανε πιθανότατα στην μεγαλύτερη νίκη της φετινής σεζόν ανατρέποντας την κατάσταση με την Τότεναμ την Κυριακή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

12.03.2021 | 10:11

Ο Λαπόρτα δεν είναι μάγος και η Μπαρτσελονα πρέπει να λειτουργεί ως επιχείρηση στον 21ο αιωνα!

Γίνεται μεγάλη κουβέντα μετά την εκλογή Λαπόρτα στην Μπαρτσελόνα για το αν μπορεί να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν τελειώνει μόνο μια εποχή αν φύγει ο Μέσι αλλά κυρίως μέσα σε αυτή τη συγκυρία της πανδημίας εχε γίνει ολοφάνερο πως αν δεν αλλάξει τρόπο λειτουργίας με τόσα χρέη, η επόμενη πενταετία θα είναι πολύ δύσκολη! Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

08.03.2021 | 18:30

Ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο για τη Λίβερπουλ, υπάρχει και το γκρι!

Με μία έκτη σερί ήττα στο γήπεδο της, χωρίς γκολ εκτός από το πέναλτι του Σαλάχ με την Μάντσεστερ Σίτι, δίχως νίκη στην έδρα της από τις 27 Δεκεμβρίου (1-1 με Γουέστ Μπρομ) και με την ψυχολογία να έχει καταβαραθρωθεί υπάρχει μία τεράστια συζήτηση σχετικά με το ποιο είναι τελικά το πρόβλημα μίας ομάδας που μέχρι την ήττα από την Σαουθάμπτον στις 2 Ιανουαρίου 2021, σε 720 μέρες είχε χάσει μόλις τέσσερις φορές! Και το ακόμα πιο εκπληκτικό, από τότε σε δύο μήνες έχει ηττηθεί συνολικά άλλες επτά φορές! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.