Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

20.04.2021 | 23:38

Η μέρα που το αγγλικό ποδόσφαιρο υπερασπίστηκε την ψυχή και την ταυτότητα του!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το πραξικόπημα έχει τελειώσει με παράδοση των όπλων. Η Super League μετρούσε ώρες από τη στιγμή που η Τσέλσι έκανε πίσω, νιώθοντας την οργή των οπαδών της έξω από το γήπεδο πριν τον αγώνα με την Μπράιτον και επειδή ο Αμπράμοβιτς που δεν είχε πειστεί για αυτό το εγχείρημα και αναγκάστηκε να συμφωνήσει ουσιαστικά τελευταίος, αντιλήφθηκε πως συρόταν σε ένα πράγμα το οποίο ως ομάδα δεν το είχε ανάγκη. Και μετά ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

19.04.2021 | 18:29

Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει επιστροφή! Θα χυθεί αίμα και τίποτα δεν θα είναι ίδιο!

«The end of football as we know it is only starting» είπε κάποιος πολύ έμπειρος αναλυτής μέσα από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία όταν τον ρώτησα την Κυριακή το βράδυ πόσο πιθανό είναι να βρισκόμαστε στην αρχή ενός κατακλυσμού εξελίξεων. Και συμπλήρωσε με τον τίτλο μιας Οσκαρικής ταινίας πριν λίγα χρόνια: «Θα χυθεί αίμα...». Εκεί βρισκόμαστε πια και αυτή η ευρωπαϊκή Super League βάζει βόμβα στα θεμέλια του ίδιου του σπορ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

17.04.2021 | 22:29

Ο Τούχελ έδειξε τον δρόμο στο πως μπορείς να κερδίσεις χωρίς... κλεφτοπόλεμο την Μάντσεστερ Σίτι!

Η Τσέλσι στον 21ο αιώνα έχει μεταβληθεί σε μία ομάδα που διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Μεγάλωσε από το 2003 έχοντας πια στόχους κι όχι όνειρα όπως πριν! Πάντα στο FA Cup προχωράει μακριά αλλά αυτή η νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι, υπενθυμίζει σε όλους πως ο Τόμας Τούχελ δεν ήρθε απλώς να διαχειριστεί το ρόστερ που βρήκε αλλά να το μετατρέψει σε αυτό που ήθελε από το καλοκαίρι ο Αμπράμοβιτς! Σε ένα σύνολο που θα πάρει τίτλους! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος .  

15.04.2021 | 11:58

Χίλσμπορο: Όταν όλα εξελίσσονται γύρω σου σε αργή κίνηση...

Έζησα εκείνη τη μέρα από κοντά και έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου πως δεν θα την αφήσω να φύγει από τη μνήμη ποτέ. Δεν θα γράψω κάτι καινούργιο στη στήλη αφού το έχω κάνει ήδη τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται να αφήνεις το συναισθηματικό κομμάτι να μιλήσει και όχι τη δημοσιογραφική ματιά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

13.04.2021 | 14:26

Ήρθε πλέον η ώρα ο Αλεξάντερ Άρνολντ να γίνει κεντρικό χαφ για την Λίβερπουλ!

Η σεζόν του δεν είναι καλή, ωστόσο η βελτίωσή του τις τελευταίες εβδομάδες είναι ολοφάνερη. Και η συνολική του εικόνα στο παιχνίδι με την Άρσεναλ και κυρίως με την Άστον Βίλα όπου πέτυχε και το νικητήριο γκολ, φέρνει ξανά την περίπτωση του Αλεξάντερ Άρνολντ στο προσκήνιο και στο εάν ήρθε η ώρα να φύγει από δεξιός μπακ και να γίνει αυτό που πάντα προοριζόταν να είναι, ένας μέσος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

12.04.2021 | 11:30

Η Γουέστ Χαμ παίζει χωρίς άγχος και αν μείνει στην τετράδα ο Μόγιες δικαιούται τον τίτλο του προπονητή της σεζόν!

Έχοντας μπει για τα καλά στην μάχη της τετράδας εδώ και ένα μήνα, η Γουέστ Χαμ παλεύει για την καλύτερη θέση της ιστορίας της στην εποχή της Premier League, η οποία θα της δώσει και εισιτήριο για το επόμενο Champions League! Αν πετύχει κάτι τέτοιο ο Ντέιβιντ Μόγιες θα δικαιούται τον τίτλο του προπονητή της σεζόν γιατί κάθε άλλο παρά μικρό επίτευγμα θα είναι! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

08.04.2021 | 11:43

Ο Μουρίνιο δεν τον πίστεψε, αλλά ο Ντε Μπρόινε στη Σίτι εκτοξεύτηκε!

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με την ανανέωση του συμβολαίου του στην Μάντσεστερ Σίτι εξασφαλίζει πως τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του θα τα περάσει πλέον στους «πολίτες», έχοντας αποδείξει ήδη στον Ζοσέ Μουρίνιο πόσο μεγάλο λάθος έχει κάνει. Γράφει ο Χρήστος Σωτήρακοπουλος  

04.04.2021 | 12:08

Ένας μήνας που μπορεί να ανοίξει την πόρτα της ποδοσφαιρικής αθανασίας για τον Πεπ και την Μάντσεστερ Σίτι!

Από το βράδυ που κέρδισε την Λίβερπουλ για πρώτη φορά από το 2003 στο Άνφιλντ, η άποψή μου ήταν ότι το θέμα πρωτάθλημα έχει τελειώσει για την φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι για τρίτη φορά σε τέσσερις σεζόν θα είναι η πρωταθλήτρια απλά με τον επιβλητικό τρόπο που πέρασε από την έδρα της Λέστερ ήρθε πιο κοντά στο να πάρει και επίσημα πίσω το στέμμα της! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

31.03.2021 | 20:48

UEFA και ECA: η... ταμπακιέρα και η σημασία ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο και όχι απλά μια μάχη!

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ήταν τυπική διαδικασία το να εγκριθεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA η νέα μορφή του Champions League για την τριετία 2024-2027 το σχέδιο μπλοκαρίστηκε κυρίως από την ECA, τους συλλόγους δηλαδή και παρά την αισιοδοξία που έδειχνε ο πρόεδρος της Ένωσης, Αντρέα Ανιέλι. Πού όμως βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα; Εννοείται στο πως θα μοιραστούν τα χρήματα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

30.03.2021 | 13:05

Ο Αγουέρο είναι ο μόνος που μπορούσε να φτιάξει μία φάση από το πουθενά!

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, δεν πρόκειται να ανανεώσει με τους «πολίτες» στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς και θα αποτελέσει παρελθόν όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ίδιος ο σύλλογος και μαζί του θα τελειώσει μια ολόκληρη εποχή. Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.