Δεν την απορρύθμισε μόνο ο Γκουαρντιόλα!

Όποιοι νομίζουν πως το μόνο πρόβλημα της Μάντσεστερ Σίτι, σε αυτό το διάστημα που δείχνει να έχει μείνει πίσω στην μάχη για τον τίτλο, είναι η ανακοίνωση πως το καλοκαίρι θα έχει καινούργιο προπονητή στο πρόσωπο του Πεπ Γκουαρντιόλα κάνουν ένα μεγάλο λάθος!



Δεν την απορρύθμισε μόνο ο Γκουαρντιόλα!

Δεν είναι μόνο οι δύο τελευταίες σερί ήττες μέσα στην έδρα της πρώτα από τη Λεστερ και ύστερα από την Τότεναμ, αλλά η γενικότερη αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας του Μανουέλ Πελεγκρίνι από την αρχή της σεζόν. Καταρχήν πάνε πάνω από τρεις μήνες που δεν έχει νικήσει συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ με δυο μόλις εκτός έδρας νίκες εκείνη απέναντι στην Γουότφορντ και την άλλη με την Σάντερλαντ πρόσφατα σε ενα διάστημα σχεδον 14 εβδομάδων σίγουρα δεν μπορει να εχει το οποιοδήποτε παράπονο!

Αν κάποιος κάνει ένα απλό τρικ περνώντας τις οκτω πρώτες ομάδες αυτή τη στιγμή, μετατρέψει το πρόγραμμα τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα και δει τη βαθμολογία θα καταλάβει πως όλα τα πράγματα εξηγούνται πάρα πολύ απλά. Με 10 παιχνίδια η καθεμία πρώτη σε αυτό το άτυπο τεστ ειναι η εκπληκτική Γουεστ Χαμ που εχει συγκεντρώσει 17 πόντους ενω η Σιτι ειναι στην όγδοη θεση με μολις έξι πόντους! Επίσης η ομάδα του Πελεγκρίνι δεν έχει νίκη απέναντι στις πέντε άλλες ομάδες που αποτελούν μαζι της την πρώτη εξάδα! Η συνολική της εικόνα μέσα στο πρωτάθλημα είναι αυτή που πρέπει να ανησυχήσει, όχι για την τρέχουσα σεζόν αλλά γενικότερα. Αν δεν υπήρχε μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα στο πώς καταφέρνει και φέρνει βόλτα τα παιχνίδια με τις ομάδες που βρίσκονται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας τότε θα αντιμετωπίζε τα ίδια προβλήματα με την Γιουνάιτεντ πιθανώς ακομα και με την Τσελσι!

Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που έχουν οι πολίτες φυσικά και τους επιτρέπει, να συζητάνε πως μπορεί να καλύψουν την διαφορά από την πρώτη θέση και να πάρουν το πρωτάθλημα. Αποδεικνύεται όμως στην πράξη πως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και ουσιαστικά ο τραυματισμός του Κέβιν Ντε Μπρόινε εξελίσσεται σε καταλυτικό αφου ο Βέλγος πρόσφερε με την ικανότητα του να ανοίγει τις κλειστές άμυνες τον καλύτερο τροπο εκμετάλλευσης του Σερχιο Αγουέρο!Επισης σε αντίθεση με τον Σιλβα αυτος μαρκάρει και πιέζει παντου κατι απόλυτα αναγκαίο σε μια ενδεκάδα που ουτε ο Στέρλινγκ ειναι φανατικός υπέρμαχος της σκληρής δουλειάς και ο Τουρέ πια δεν ειναι αυτος που ηταν πριν τρια χρονια!

Γενικά η Σιτι δείχνει να μην ειναι σε θεση να παει τη μάχη μεχρι το νήμα αλλα προσωπικά δεν θα την έβγαζα απο την εξίσωση του τιτλου με δεδομένο πως εχει παίκτες που έχουν ξαναζήσει την πίεση των τελευταίων αγωνιστικών! Κατι που ουτε η Τοτεναμ ουτε η Αρσεναλ έχουν βιώσει με αυτο το ρόστερ και η Λεστερ μπορει να βίωσε και να διαχειρίστηκε πριν ενα χρόνο τη μάχη του υποβιβασμού αλλα η κούρσα για το πρωτάθλημα απαιτεί διαφορετικά νεύρα και μυαλό απο ατσάλι!