Ο προπονητής της σεζόν; Φυσικά ο Πεπ και με διαφορά!

Υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση στην Αγγλία σχετικά με το ποιος θα είναι ο προπονητής της χρονιάς. Ακούγονται πολλά ονόματα αλλά ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος πιστεύει πως νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας και δεν χωράει συζήτηση για το ποιος οφείλει να είναι!



Ο προπονητής της σεζόν; Φυσικά ο Πεπ και με διαφορά!

Μπορώ να ακούσω τις ενστάσεις σχετικά με το αν ο Σον Ντάις στην Μπέρνλι έκανε δουλειά πολύ ουσιαστικότερη και πολύ πιο δύσκολη από αυτή που είχε ο Πεπ ή ο Κλοπ ή ο Μουρίνιο. Ναι, είναι πολύ δύσκολο να δουλεύεις με το budget των Κλάρετς και όχι  να τους σώζεις απλά αλλά να έχεις την ομάδα μετά το top 6 βγάζοντας την Ευρώπη μετά 55 χρόνια! 

Ο Ντάις σε αυτά τα χρόνια δεν έχει κάνει υπέρβαση απλά, αλλά θαύμα. Δείγμα πάντως του πόσο σημαντικό είναι να έχει μια ομάδα Άγγλους ιδιοκτήτες. Ανέβηκε το 2014 έπεσε αμέσως, τον κράτησαν και επανήλθε με τους εννιά στους έντεκα που είχαν υποβιβαστεί στα τελευταία ματς της προηγούμενης σεζόν! Την κράτησε αμέσως στην κατηγορία, την διατήρησε και το 2017 και τώρα πια δρέπει καρπούς με μια απίθανη χρονιά. 

Ό Κλοπ επίσης μπαίνει στο κάδρο. Στα δυόμιση χρόνια που είναι στο Άνφιλντ άλλαξε πλήρως τη φιλοσοφία της ομάδας που όταν πρωτοήρθε δυσκολευόταν να κερδίσει τη Καζάν και την Αουγκσμπουργκ ενω τώρα έφτασε τελικό Champions League σκοράροντας πάνω από 40 φορές! Ταυτόχρονα παίζει η Λίβερπουλ το πιο χορταστικό ποδόσφαιρο μαζί με τη Σίτι. 

Φοβερή δουλειά έκανε και ο Ρόι Χότζον στην Κρίσταλ Πάλας. Όταν ανέλαβε μετά από πέντε παιχνίδια η ομάδα έμοιαζε καταδικασμένη με μηδέν βαθμούς και μηδέν γκολ ενεργητικό, κάτι που δεν είχε στην ιστορία προηγούμενο από το 1888! 

Και όμως το γύρισε το χαρτί και την έσωσε και από μόνο του αυτό είναι ένα θαύμα. 

Αλλά πραγματική κουβέντα δεν μπορεί να γίνει. Ο προπονητής της χρονιάς δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Πεπ Γκουαρδιόλα είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι! Ο Καταλανός έφτιαξε μια ομάδα που παίζει πραγματικά απολαυστικό ποδόσφαιρο και παίρνει ένα πρωτάθλημα με σειρά ρεκόρ που ίσως να μην ξεπεραστούν ποτέ!

Οι 18 νίκες σε 19 ματς στον πρώτο γύρο είναι εξωφρενική επίδοση! Θα περάσει τους 100 βαθμούς και πήρε ουσιαστικά τον τίτλο από τις αρχές Δεκέμβρη! Και δεν είναι μόνο οι επιδόσεις αλλά η εικόνα. Ένα ποδόσφαιρο που πραγματικά ξετρελαίνει και είχε τη σφραγίδα του! 

Νομίζω πως οποιαδήποτε κουβέντα δεν έχει νόημα! Ο Πεπ είναι και με διαφορά ο προπονητής της σεζόν για φέτος!