Θα είναι καταστροφή αν οι «believers become again doubters» - Και σε αυτό θα παίξει ρόλο η επιλογή διαδόχου του Κλοπ!

Μάλιστα, τώρα ο ένας σιγά σιγά μετά τον άλλον αρχίζουν να κάνουν λόγο για λάθος στιγμή που ο Κλοπ επέλεξε τον Ιανουάριο να ανακοινώσει την αποχώρηση του. Και από πολλούς στην Ελλάδα στα social media, αλλά και από πάμπολλους στην Αγγλία που γίνονται όλο και πιο πολλοί κάθε μέρα. Και κυρίως πολλούς  σχολιαστές  και παλιούς παίκτες, όπως ο Κάραγκερ, ο Γουίλαν, ο Σάμι Λι και ο Τζιμ Μπέγκλιν. «Φόρτωσε την ομάδα με άγχος», λένε, και θυμίζω πως έγραφα την επόμενη μέρα, ακριβώς σε αυτή τη στήλη, πως ήταν σωστή απόφαση πιθανότατα αφού κουράστηκε, με λάθος timing ανακοίνωσης, αλλά οι περισσότεροι διαφωνήσατε μαζί μου τότε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Θα είναι καταστροφή αν οι «believers become again doubters» - Και σε αυτό θα παίξει ρόλο η επιλογή διαδόχου του Κλοπ!

Σε εκείνο το κείμενο στις 26 Ιανουαρίου επέμενα πως το «σοκ» θα λειτουργήσει ίσως ευεργετικά για ένα διάστημα, αφού κάθε ματς θα εξελισσόταν σε διαδήλωση για να του αλλάξουν γνώμη, ωστόσο η θηλειά  γύρω από τον λαιμό της ομάδας μπορεί να την έπνιγε. Έγραφε η εισαγωγή εκείνου του κείμενου:   

«Αν υπάρχει μία ομάδα, που έχει ζήσει δύο απότομες ανακοινώσεις παραίτησης προπονητή στην ιστορία της, είναι η Λίβερπουλ. Και τώρα, το ζει μια τρίτη φορά! Όταν μιλούσε ο Μαρξ, για επανάληψη της ιστορίας, είτε ως φάρσα, είτε ως τραγωδία, κάτι παρόμοιο, ομολογώ, ότι θα ήταν η απόλυτη επεξήγηση. Του Κλοπ δεν είναι άμεση η παραίτηση, αλλά αφορά το καλοκαίρι. Και ενώ νιώθεις πως είναι η σωστή απόφαση, μετά από τόσα χρόνια έντασης και προσφοράς στον σύλλογο, η στιγμή που επέλεξε, πιθανότατα, είναι 100% λανθασμένη! Και ίσως κοστίσει στην ομάδα!»

Πλέον, τα λόγια είναι φτώχια και είναι ολοφάνερο πως η Λίβερπουλ άδειασε! Ακολούθησε όλο αυτό το συναισθηματικό κύμα τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης, ωστόσο έμοιαζε σίγουρο πως κάποια στιγμή, ειδικά με την διακοπή των εθνικών ομάδων, κάπου θα καταλάγιαζε. Έγινε όμως απότομα, και μαζί με το ψυχολογικό ξεφούσκωμα, φάνηκαν οι  αδυναμίες. Η Λίβερπουλ έχει βρεθεί πίσω στο σκορ στην φετινή σεζόν σε 28 παιχνίδια της, εκ των οποίων τα 15 είναι στην Premier League. Για πολύ μεγάλο διάστημα οι ανατροπές που έκανε, σαν το μακιγιάζ, κάλυπταν τις ατέλειες, αλλά αυτό το πράγμα δεν μπορούσε να συνεχιστεί σε ολόκληρη σεζόν!

Για σκεφτείτε το και πάλι λίγο. Δηλαδή πας για τίτλο και στα μισά ματς κυνηγάς το σκορ. Από την άλλη, η Έβερτον που κινδυνεύει να υποβιβαστεί, με το χθεσινό παιχνίδι έχει κρατήσει 11 φορές το μηδέν στην άμυνα, τις περισσότερες έπειτα από την εξαιρετική Άρσεναλ που εκεί στήριξε την καταπληκτική της φετινή πορεία! Συνεπώς, όλη η κουβέντα ξεκινάει και τελειώνει εκεί, εκτός από τα υπόλοιπα και προφανή που αφορούν τον Κλοπ και την αποχώρηση του. Η Λίβερπουλ με την ικανότητα που έχει στην επιθετική της γραμμή, εάν μπορούσε να κρατήσει σε αυτά τα παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ, το «μηδέν», κάποια στιγμή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έβρισκε ένα γκολ. Και η βαθμολογία της θα ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που είναι τώρα. Ο επόμενος προπονητής, το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να βελτιώσει, είναι ακριβώς αυτό. Από εκεί άλλωστε πρέπει να ξεκινήσει!

Τώρα, στα υπόλοιπα, αυτή η ιστορική νίκη για την Έβερτον, η πρώτη της από το 2010 στο γήπεδο της με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, ήρθε γιατί η μία ομάδα αντιμετώπισε το παιχνίδι σαν «τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου» και η άλλη είχε απλώς κάποιους ποδοσφαιριστές με κόκκινες φανέλες που περιφερόντουσαν στον αγωνιστικό χώρο! Ειδικά η εικόνα παραίτησης στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκινώντας από τον πάγκο και φτάνοντας μέσα στο γήπεδο, ήταν αποκαρδιωτική. Χωρίς αμφιβολία, η χειρότερη φετινή Λίβερπουλ σε οποιοδήποτε παιχνίδι!

Ένα βασικό πράγμα που είπε ο Κλοπ την ημέρα που έφτασε και παρουσιάστηκε στο «Άνφιλντ», ήταν να μπορέσει να κάνει αυτούς που αμφισβητούν να… πιστέψουν. «From doubters to believers». Το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης μέρας και η επιλογή του διαδόχου του, θα είναι να μην γυρίσει όλη η κατάσταση μπούμερανγκ και πλέον «the believers become doubters once more!» Αυτό θα είναι καταστροφή!