«Σόου» Χάαλαντ, πέντε γκολ η Σίτι και στο -1 από την Άρσεναλ: Τι συμβαίνει με τη διαφορά τερμάτων;

Άνετα, εύκολα, δίχως κανένα άγχος και με ένα εκπληκτικό «σόου» του Έρλινγκ Χάαλαντ. Η Μάντσεστερ Σίτι «ισοπέδωσε» τη Γουλβς στο «Έτιχαντ» και επικράτησε με 5-1, για να μειώσει τη διαφορά και από την Άρσεναλ ξανά στον έναν βαθμό, με ματς λιγότερο. Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει και με τη διαφορά τερμάτων…



«Σόου» Χάαλαντ, πέντε γκολ η Σίτι και στο -1 από την Άρσεναλ: Τι συμβαίνει με τη διαφορά τερμάτων;

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Μάντσεστερ Σίτι να ανταπεξέλθει και στην 36η αγωνιστική της Premier League, με τους «πολίτες» να επικρατούν με 5-1 της Γουλβς στο «Έτιχαντ», έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός ήταν εκπληκτικός και επί της ουσίας, αποτελεί τον βασικότερο λόγο που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν «ζορίστηκε» σε καμία περίπτωση. Αρχικά, ο Νορβηγός μετουσίωσε αρχικά σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε στο 13ο λεπτό ο Γκβάρντιολ, για να κάνει δύο τα γκολ του στο 36’.

Πήρε την κεφαλιά εντυπωσιακά από άπαντες και νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία τον Ζοσέ Σα, που δεν έπεσε καν, μην έχοντας περιθώριο αντίδρασης.

Το τρίτο γκολ του «Viking» έλαβε χώρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, εκ νέου από το σημείο του πέναλτι. Ίδια γωνία με το πρώτο, έπεσε σωστά αυτή την φορά ο Ζοσέ Σα, αλλά το 6ο του χατ-τρικ σε επίπεδο Premier League είναι γεγονός!

Με την έναρξη της επανάληψης, η Γουλβς ήθελε να αντιδράσει και βρήκε τρόπο να μειώσει στο 53΄, με τον Χουάνγκ. Προτού ωστόσο προλάβει να συνειδητοποιήσει πως μπορεί να διεκδικήσει μία περαιτέρω μείωση στο σκορ, δέχθηκε και τέταρτο γκολ.

Ξανά με τον ίδιο τρόπο. Φοβερό τελείωμα του Χάαλαντ και πάλι, στο 54’ και τίτλοι τέλους στη συνάντηση, παρότι οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να ψάχνουν και άλλο γκολ. Είχε επεμβάσεις ο Σα σε Χάαλαντ και Κόβασιτς, το 4-1 έμεινε «αναλλοίωτο» και η εν λόγω αγωνιστική κύλησε για Άρσεναλ και Σίτι, δίχως ιδιαίτερη διαφορά.

Επτά γκολ ήταν η διαφορά τους πριν την εκκίνησή τη, έξι είναι τώρα! Στο +60 οι «κανονιέρηδες», στο +54 οι «πολίτες» και η κούρσα του τίτλου συνεχίζεται…

Δημήτρης Μανάκος