Το πιο ξεκάθαρο «μέχρι τέλους»: Η Άρσεναλ θα κάνει το καθήκον της κι όπου βγει! (vids)

Προσωρινά ξεφεύγει από τη Σίτι, αλλά και πάλι δεν είναι στο χέρι της. Αυτό που κάνει η Άρσεναλ, όμως, είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη κι ένα σαφές μήνυμα πως όσο μπορεί να ορίσει τη μοίρα της για τον τίτλο, θα το πάει μέχρι το τελευταίο λεπτό της σεζόν! Το 3-0 επί της Μπόρνμουθ έδωσε συνέχεια στη φετινή ξέφρενη πορεία της ομάδας του Αρτέτα και πέταξε ξανά το μπαλάκι στους «πολίτες».  



Το πιο ξεκάθαρο «μέχρι τέλους»: Η Άρσεναλ θα κάνει το καθήκον της κι όπου βγει! (vids)

Κατά διαστήματα άνετο, αλλά και πιο απαιτητικό σε ορισμένες στιγμές το μεσημέρι του Σαββάτου για την Άρσεναλ. Σε πρώτο βαθμό, πάντως, φάνηκε στο πρώτο 45λεπτο ότι θα ερχόταν μια νίκη που δεν θα είχε καθόλου κόπο και θα ήταν και διασκεδαστική. Οι «κανονιέρηδες» κυριάρχησαν, πίεσαν, κυριάρχησαν, έφτιαξαν φάσεις για γκολ, αλλά πότε έβλεπαν τον Τράφορντ να επεμβαίνει και πότε η άμυνα της Μπόρνμουθ είχε τον τρόπο να μη φτάσει η μπάλα στην εστία.

Οι προσπάθειες των Έντεγκααρντ, Ράις και των υπολοίπων δεν έφερναν αποτέλεσμα και ο Χάβερτς επιστράτευσε την ποιότητα, αλλά και την πονηριά του για να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα. Στο 44' κέρδισε πέναλτι νιώθωντας την επαφή στο πίσω πόδι του από τον πορτιέρε της Μπόρνμουθ, έπεσε, ο Σάκα βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι κι από εκεί σκόραρε για το 1-0.

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά διαφορετικό παρά το γεγονός πως θα περίμενε κανείς από τους «κανονιέρηδες» να είναι ακόμα πιο άνετοι λόγω και του αβαντάζ που είχαν πλέον με το γκολ σε καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ιραόλα αποφάσισε να τολμήσει και να επιτεθεί περισσότερο, έφτασε στα καρέ του Ράγια, προκάλεσε ανησυχία στο «Έμιρεϊτς», αλλά όλα τελείωσαν στο 70ο λεπτό. Η κίνηση του Ράις για να μπει στην περιοχή σταμάτησε, αλλά εκείνος γύρισε το σώμα του, ήξερε πού ήταν ο Τροσάρ και του έκανε την ασίστ με το εξωτερικό μέρος του παπουτσιού για το 2-0 της Άρσεναλ.

 

Αυτό πρόσφερε πλέον σιγουριά στο σύνολο του Αρτέτα, που ναι μεν είδε τους «cherries» να βρίσκουν απάντηση και να μειώνουν, αλλά το γκολ δεν μέτρησε με επίσημη δικαιολογία την ανεπαίσθητη επαφή του Σολάνκε με τον Ράγια που χρεώθηκε επιθετικό φάουλ. Αντίστοιχη... ατυχία είχε και ο Γκάμπριελ στο 86' όταν σκόραρε με απίθανο βολέ με το αριστερό εντός περιοχής, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ στη στατική φάση αμέσως νωρίτερα.

Το κερασάκι στην τούρτα θα έμπαινε τελικά από τον υπέροχο και κορυφαίο της αναμέτρησης, Ντέκλαν Ράις, όταν έκανε φοβερή διαγώνια κίνηση, πάτησε περιοχή, πήρε την μπάλα στο χώρο από τον Ζεσούς και από πλάγια θέση έγραψε το 3-0 για να έχει γκολ και ασίστ στην εκπληκτική εμφάνισή του απέναντι στην Μπόρνμουθ. 

 

Κώστας Ζάλιαρης