Ο Ντε Μπρόινε μετά την Τσέλσι «στοχεύει» και τον Μουρίνιο!

Έπαιξε με τη φανέλα της Τσέλσι ελάχιστες φορές και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ζοσέ Μουρίνιο όπως και εκείνο με τον Λουκάκου στη θητεία του στους «μπλε». Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επέστρεψε στο Στάμφορντ Μπριτζ για να τιμωρήσει την παλιά του ομάδα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Ντε Μπρόινε μετά την Τσέλσι «στοχεύει» και τον Μουρίνιο!

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Βέλγος είναι ότι ποιοτικότερο στην θέση που παίζει σε ολόκληρη την Premier League. Έχει μέσα στη σεζόν συμμετοχή όχι μόνο με τα γκολ του αλλά και με τις ασίστ που κάνει στις περισσότερες τελικές επιθέσεις της Μάντσεστερ Σίτι. Η νίκη όμως αυτή, μέσα στο Λονδίνο, στην έδρα της πρωταθλήτριας Τσέλσι είναι από εκείνες που καθορίζουν μια σεζόν!

Ο Βέλγος, να θυμίσω, ήταν καθοριστικός άθελά του στο ματς που γύρισε εντελώς τη σεζόν υπέρ της ομάδας του Κόντε στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου στο Etihad. Το σκορ υπέρ της Σίτι στο 1-0 είχε σουτάρει με κενό τέρμα στο οριζόντιο δοκάρι και δεν έκανε το 2-0 πριν η Τσέλσι ισοφαρίσει και φέρει τούμπα το ματς! Εκείνη νίκη άλλαξε και τη δυναμική του πρωταθλήματος, δίνοντας στην Τσέλσι αέρα στην κορυφή και μία διαφορά που διατηρήθηκε και αυξήθηκε μέχρι το τέλος.

Σε αυτό το ματς όμως τώρα ο Ντε Μπρόινε όχι μόνο πέτυχε το μοναδικό γκολ αλλά γενικά ήταν ο κορυφαιος της αναμέτρησης. Μπορεί μάλιστα να είμαστε μολις στην πρώτη μέρα του Οκτώβρη αλλά η δυναμική των δυο ομάδων του Μάντσεστερ είναι ξεκάθαρη και αν ο Πεπ μπορέσει να βάλει από κάτω τον Ζοσέ και τη Γιουναιτεντ θα το  κατορθώσει επειδή μπορεί να έχει με τον Ντε Μπρόινε και τον Νταβίντ Σιλβα τους  δυο καλύτερους παικτες στα χαφ στο νησί.

Αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει η Σίτι εκτός έδρας επι Πεπ Γκουαρντιόλα και δεν είναι τυχαίο πως περισσότερο εκείνη πλησίασε σε ένα δευτερεύον γκολ παρά σε ισοφάριση η Τσέλσι. Επίσης για πρώτη φορά πραγματικά έμοιαζε με μία ομάδα που καταλαβαίνει απόλυτα τι ζητάει ο προπονητής της. Και φάνηκε πόσο σημαντικός φέτος, είναι ο Εντερσον που δίνει σιγουριά στην άμυνα του σε αντιδιαστολή με τον Μπράβο που πέρσι εξελίχτηκε σε ανέκδοτο!

Εκείνο που πρέπει να παρατηρήσει κανείς είναι πως ο Ντε Μπρόινε προσφέρει στη Σίτι αυτό που ελάχιστοι παικτες εχουν την ικανότητα να περνάνε στους συμπαίκτες τους την σιγουριά της σωστής επιλογής στον κατάλληλο χρόνο και χώρο!

Εάν κλείνονται είναι εκεί να δώσει λύση, αν πασάρει το κάνει λες και είναι με τα ...χέρια τόσο σωστά και με την κατάλληλη δύναμη ώστε να τη βρει ο συμπαικτης του στη κίνηση μπροστά του! Όταν σουτάρει το κάνει με ακρίβεια και σκοράρει συχνά κάτι που πάντα διαφοροποιεί τους σημαντικους μεσους. Χωρις υπερβολή τον θεωρώ κράμα Λάμπαρντ και Τζέραρντ. Επισης οι στημένες μπάλες του είναι κίνδυνος θάνατος! Πραγματικά ενας ποδοσφαιρικός θησαυρός φτάνει βα το αντιληφθεί και ο ίδιος πόσο σπουδαία χαρακτηριστικά έχει και να βγάλει λίγο περισσότερη ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο κάτι στο οποίο είναι το μόνο που υστερεί σε σχέση με τους δυο που προανέφερα τον Λάμπαρντ και ιδίως τον Τζέραρντ που παίρνανε από το χέρι και τους υπόλοιπους! Εαν βελτιώσει και αυτό τότε θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο!

Και αν στο τέλος της χρονιάς οδηγησει την Σιτι στον τίτλο, θα έχει τιμωρήσει και τον Μουρίνιο που τον αγνοούσε επιδεικτικά όταν τον είχε στο Λονδίνο!