Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έζησε τέτοιο εφιάλτη πριν από 20 χρόνια στην Ιταλία, όταν η Κόμο ήταν στη Serie D!

Απoκαρδιωτική εμφάνιση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άοσμη και χωρίς ένταση, με την ήττα από την Κόμο με 4-1 να έρχεται φυσιολογικά. Πέρασαν 20 χρόνια από τότε που οι «κόκκινοι διάβολοι» έπεσαν… άμαχοι επί ιταλικού εδάφους, όταν η Κόμο αγωνιζόταν ακόμη στη Serie D!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έζησε τέτοιο εφιάλτη πριν από 20 χρόνια στην Ιταλία, όταν η Κόμο ήταν στη Serie D!

Η Κόμο δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην απογοητευτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας με 4-1 για τη League Phase του Champions League. Ο Νίκο Παζ έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα των «κόκκινων διαβόλων», πετυχαίνοντας δύο γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ στο τέρμα του Τάσου Δουβίκα, με τον Ραμόν να ολοκληρώνει τον θρίαμβο της ομάδας του Σεσκ Φάμπρεγκας. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ζίρκζε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Για να συναντήσουμε ξανά μια τέτοια ήττα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί ιταλικού εδάφους, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στη σεζόν 2006-2007, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» αντιμετώπισαν τη Μίλαν στη ρεβάνς των ημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης, καθώς είχε επικρατήσει με 3-2 στο «Όλντ Τράφορντ», χάρη σε δύο γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ και ένα του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Κακά να σκοράρει εις διπλούν για τους φιλοξενούμενους.

Η ρεβάνς εξελίχθηκε σε… εφιάλτη για τους «κόκκινους διαβόλους». Η Μίλαν άνοιξε ξανά το σκορ με τον Κακά, ενώ ο Ζέεντορφ και ο Τζιλαρντίνο διαμόρφωσαν το τελικό 3-0, δίνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Αθήνας, όπου οι «ροσονέρι» κατέκτησαν το τρόπαιο απέναντι στη Λίβερπουλ.

Μιλάμε, βέβαια, για δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Τότε, το ρόστερ της Γιουνάιτεντ αποτελούνταν από παίκτες κορυφαίου επιπέδου, όπως ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πολ Σκόουλς, ο Ράιαν Γκιγκς, αλλά και ο νυν προπονητής του συλλόγου, Μάικλ Κάρικ.

Ωστόσο, η Μίλαν είχε τον δικό της… μάγο, τον Κακά, ο οποίος πήρε από το χέρι τους «ροσονέρι», τους οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης και εξαργύρωσε την ονειρεμένη του σεζόν με τη Χρυσή Μπάλα! Ήταν η τελευταία χρονιά πριν αρχίσει η εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των Μέσι και Ρονάλντο, ένα δίπολο που έσπασε 11 χρόνια αργότερα, όταν ο Μόντριτς ανέβηκε στον θρόνο!

Η Κόμο εκείνη την περίοδο περιπλανιόταν στην τέταρτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τερμάτισε τέταρτη στον όμιλό της και δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο για τη Serie C2!

Κι όμως, 20 χρόνια αργότερα, η Κόμο όχι μόνο βρίσκεται στη Serie A, αλλά πρωταγωνιστεί κιόλας, αγωνίζεται στο Champions League και… ταπεινώνει ομάδες με το μέγεθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Νικόλας Ζορμπάς