Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

16.09.2021 | 14:19

Τυχερό το αγγλικό ποδόσφαιρο που έχει τον Μπέλινγκαμ και να… ευγνωμονεί τη Ντορτμουντ!

Δεν υπήρξαν πολλοί ποδοσφαιριστές που επαιξαν στην εθνικη ομάδα της Αγγλίας, ενώ δεν ήταν επίσημα ενήλικες και έκαναν αίσθηση με τον Ρούνεϊ και τον Γουόλκοτ να είναι οι μόνοι στη σύγχρονη εποχή του 21ου αιωνα! Όσο όμως βλέπω αυτό το παιδί που λέγεται Τζουντ Μπέλινγκαμ συνειδητοποιώ πως έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε αληθινή φυσιογνωμία για το αγγλικό ποδόσφαιρο! Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

13.09.2021 | 10:08

Όχι μόνο ξεκίνησαν υπέροχα οι τέσσερις που πάνε για τίτλο, αλλά δεν έχουν κανέναν να φοβηθούν και στην Ευρώπη!

Ξέραμε από την αρχή πως θα είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα στο οποίο τουλάχιστον τέσσερις ομάδες έχουν τη δυνατότητα στο τέλος της χρονιάς να σηκώσουν το τρόπαιο. Οι πρώτες αγωνιστικές επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που πιστεύουμε και έχουμε τέσσερις διεκδικητές που όχι μόνο στην Premier League θα πρωταγωνιστήσουν αλλά δεν έχουν αντίπαλο, πλην των Παρί και Μπάγερν, ούτε στο Champions League! Γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος  

08.09.2021 | 11:13

8 Σεπτεμβρίου 1888: Η μέρα που ξεκίνησαν τα πάντα στην ιστορία των πρωταθλημάτων για ολόκλήρο τον πλανήτη

Συμπληρώθηκαν 133 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου αγγλικού πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο του 1888 και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος ανατρέχει στο χρόνο για να μας παρουσιάσει πως άρχισαν όλα αλλά και τις στιγμές που σημάδεψαν ανεξίτηλα αυτή τη διαδρομή! 

07.09.2021 | 18:01

Η Έβερτον «πέταξε» μισό δις για μεταγραφές αλλά δείχνει να έμαθε και τα εύσημα πηγαίνουν στον Ράφα Μπενίτεθ!

Μία αλόγιστη μεταγραφική πολιτική εφαρμόζεται από το 2016 και έπειτα στην Έβερτον, με τον Φαρχάντ Μοσίρι να πιέζει τον εαυτό του, για να βάλει τα «ζαχαρωτά» στις κορυφαίες αγγλικές ομάδες, ξοδεύοντας πολλά χρήματα, που εν τέλει δεν απέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Απεναντίας, η έλευση του Ράφα Μπενίτεθ και τα πρώτα δείγματα της ομάδας αποδεικνύουν πως δεν θέλει κόπο, αλλά… τρόπο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

01.09.2021 | 14:58

Η υγεία που βγάζει η Premier League, οδήγησε τις ομάδες σε μεταγραφές-ρεκόρ και εξέθεσε ακόμα πιο πολύ το ισπανικό μοντέλο διοίκησης!

Εντυπωσιακά είναι τα ποσά που δαπανήθηκαν από τις περισσότερες ομάδες της Premier League, με την Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι να κάνουν την διαφορά, αλλά τους υπόλοιπους συλλόγους να μην διστάζουν να ακολουθήσουν, αναλογικά πάντα με τα δικά τους μεγέθη. Πρωτοτύπησαν Μπράιτον, Νόριτς και Μπέρνλι, ξέφυγε από το μοντέλο των μεταγραφών που παραδοσιακά υιοθετεί η Άρσεναλ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

29.08.2021 | 18:02

Το να αμύνεσαι είναι τέχνη και η Τσέλσι του Τούχελ το κάνει υπέροχα και έτσι μπορεί να πάρει τον τίτλο!

Έχοντας κρατήσει 32 φορές το μηδέν στην άμυνα, η Τσέλσι, από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Τούχελ, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα που διέθετε μέσα στο γήπεδο επί Λάμπαρντ, έγινε αποτελεσματική. Και αφού μπορεί να το κάνει για ένα ημίχρονο τόσο καλά όπως στο Άνφιλντ με 10 παίκτες τότε όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

26.08.2021 | 12:08

Με τον Λίβι δεν μπλέκεις γιατί θα χάσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως καμία ομάδα δεν τρελάθηκε να κάνει δικό της τον Κέιν!

Όταν ξεκίνησε αυτή η κόντρα του Χάρι Κέιν με τον σύλλογό του, την Τότεναμ, σας έγραφα πως έμπλεξε γιατί απέναντι του έχει τον Ντάνιελ Λίβι και όποιος τον έχει γνωρίσει ξέρει πως κερδισμένος σε μετωπική μαζί του δε βγαίνεις! Έτσι και ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας και της Τότεναμ αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

19.08.2021 | 17:22

Η ζωή μετά τον Γκρίλις στην Άστον Βίλα…

Δύσκολη αναμένεται η επόμενη ημέρα της Άστον Βίλα, δίχως τον Τζακ Γκρίλις, με το Ντιν Σμιθ να καλείται να διαχειριστεί μία… άγνωστη για την Βίλα κατάσταση, η οποία δεν ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

16.08.2021 | 19:23

Σωστή κίνηση με Χέντερσον, αλλά για την Λίβερπουλ επείγει η περίπτωση Σαλάχ και η απόκτηση ενός αντι- Βαϊνάλντουμ!

Κακά τα ψέματα, ο Τζόρνταν Χέντερσον δικαιούται απόλυτα το καινούργιο συμβόλαιό του με την Λίβερπουλ που όλα δείχνουν ότι συμφωνήθηκε, ωστόσο, προτεραιότητα του συλλόγου πρέπει να είναι ο Σαλάχ και να αποκτηθεί ακόμα ένα χαφ που θα αντικαταστήσει τον Βαϊνάλντουμ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.   

14.08.2021 | 11:51

Κούρσα για τέσσερις στην Premier League που έχει όμως φαβορί τη Σίτι και έναν πήχη πάνω από 88 πόντους!

Η Τσέλσι πήρε το Champions League και αγόρασε τον Λουκάκου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενισχύθηκε, η Λίβερπουλ σίγουρα δεν θα έχει τους ίδιους τραυματισμούς και έχει πληγωμένο εγωισμό ωστόσο κακά τα ψέματα, το φαβορί στην Premier League λέγεται πάλι Μάντσεστερ Σίτι. Μόνο που ο πήχης θα πάει πάλι πιο ψηλά από πέρσι με οποία ομάδα φτάσει ή ξεπεράσει τους 90 να είναι σίγουρα η πρωταθλήτρια τον Μάιο του 2022! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος