Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

28.05.2022 | 13:51

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ένας τελικός που ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί!

Η μεγάλη ώρα για τον 67ο τελικό του Champions League έχει φτάσει! Η Λίβερπουλ συναντά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι, με στόχο το «τρεμπλ» και οι Μαδριλένοι θέλουν να κατακτήσουν το 14ο τρόπαιό τους στον θεσμό, συνδυάζοντας μόλις για 3η φορά στην ιστορία τους, το Κύπελλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με το πρωτάθλημα. Μοιάζει ένας τελικός πάνω σε ένα απόλυτα ισορροπημένο σχοινί. Γράφει από το Παρίσι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

26.05.2022 | 15:00

Ζοσέ Μουρίνιο: Τον αγαπάς ή τον μισείς, αποκλείεται πάντως να τον αγνοήσεις!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι πράγματι ο «Special One». Είναι μοναδικός στο είδος του. Έχει πάρει τα πάντα και πλέον κατέκτησε κάτι που δεν έχει κανένας άλλος προπονητής, μιας και μιλάμε για το νεοσύστατο Europa Conference League. Μπορεί ο τρόπος παιχνιδιού του να μην είναι θελκτικός, και πράγματι δεν είναι, αλλά ποιος όρος και σε ποιο συμβόλαιο, επιτάσσει την ομορφιά του ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με κατακτήσεις τίτλων; Κανείς, με αποτέλεσμα το «Position» αντί για το «Possession» του Πορτογάλου, να εγγυάται την επιτυχία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

23.05.2022 | 15:11

Δίκαια στη Σίτι ο τίτλος, ακόμα πιο δίκαια η εικόνα της απόλυτης αξιοπιστίας στην Premier League!

Ακόμη μια σεζόν της Premier League έφτασε στο τέλος της. Έχουμε πρωταθλήτρια την Μάντσεστερ Σίτι, έχουμε την Λίβερπουλ να τερματίζει δεύτερη, σε ένα επικό πρωτάθλημα που κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή του, έχουμε την Τότεναμ να προσπερνά την Άρσεναλ στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League και την Μπέρνλι να υποβιβάζεται μετά από έξι χρόνια. Περισσότερο όμως από κάθε άλλο, έχουμε μία τεράστια αξιοπιστία που προκύπτει από το προϊόν της Premier League. Οι «αδιάφορες» ομάδες των τελευταίων αγωνιστικών το απέδειξαν και η σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα, εξίσου κορυφαία, είναι άνιση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

21.05.2022 | 16:36

Το ρίσκο της Τότεναμ με τον Κόντε τη δικαίωσε, ωστόσο τώρα πρέπει να τον στηρίξει και μεταγραφικά!

Μπορεί ο Αντόνιο Κόντε να παίρνει μπόνους κοντά στα 2 εκατομμύρια λίρες για το γεγονός πως κατάφερε να οδηγήσει στο Champions League της επόμενης περιόδου την Τότεναμ, αν αυτή πάρει έστω και την ισοπαλία με τη Νόριτς, όμως αυτό μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα οφέλη που αποκόμισε η ομάδα από την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πλέον, ο Ιταλός πρέπει να στηριχτεί από τους Λονδρέζους, να παραμείνει εκεί και πάνω από όλα να του δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

16.05.2022 | 17:54

Το πέναλτι του Τσιμίκα, που αποτελεί μέλος της καλύτερης Λίβερπουλ όλων των εποχών, δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Ο Κώστας Τσιμίκας πέτυχε κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό πέναλτι. Δεν ήταν ένα απλό πέναλτι. Ήταν η εκτέλεση που έδωσε στην Λίβερπουλ το πρώτο της FA Cup μετά από 16 χρόνια. Όσα χρόνια και αν περάσουν, το γκολ του Έλληνα θα προβάλλεται παντού. Και εκείνος θα έχει να λέει, πως αποτέλεσε μέλος της καλύτερης Λίβερπουλ όλων των εποχών! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.05.2022 | 13:57

Η στιγμή του «Αγουέροοοοοοο» που άλλαξε την ροή της ιστορίας για τη Μάντσεστερ Σίτι και δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Τα χρόνια θα περάσουν, οι νέοι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα γνωρίζουν ποιος ήταν ο Κουν Αγουέρο, αλλά η ομάδα φρόντισε με το άγαλμα που έφτιαξε, να καταστήσει σαφές πως ο Αργεντινός ήταν, είναι και θα είναι ένας «θρύλος» για τους «πολίτες». Ό,τι και να συμβεί, θα έχει βάλει το πιο σημαντικό γκολ στην ιστορία τους και θα είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε ποτέ την φανέλα τους! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

09.05.2022 | 13:27

Πέντε χρόνια υπομονής για το Champions League που μπορεί να κριθούν μέσα σε 90 λεπτά για την Άρσεναλ!

Είναι πραγματικά τεράστια η επιτυχία της Άρσεναλ. Μία επιτυχία που πιστώνεται στο έπακρο στον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος πλέον έχει την δυνατότητα να κερδίσει στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου την Τότεναμ την Πέμπτη και να πανηγυρίσει και μαθηματικά την 4η θέση, που σηματοδοτεί την επιστροφή της ομάδας του στο Champions League, μετά από έξι χρόνια. Και αν κάποιος το θεωρεί απλό, ας σκεφτεί πώς ξεκίνησε η Άρσεναλ την σεζόν και πώς το πράγμα γύρισε, όταν οι πιτσιρικάδες της, άρχιζαν να μεγαλώνουν απότομα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

05.05.2022 | 13:54

Στην περίπτωση του Πεπ, δεν υπάρχει μόνο μαύρο και άσπρο, αλλά και ένα… γκρι!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος είδε τη Μάντσεστερ Σίτι να παθαίνει ένα πρωτοφανές μπλακ άουτ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και να δίνει την δυνατότητα στην Ρεάλ Μαδρίτης να πιστέψει πως μπορεί να την περάσει. Η αλήθεια είναι πως οι «πολίτες» δεν είχαν ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Οι ομάδες του Γκουαρδιόλα όμως είχαν… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

02.05.2022 | 17:04

Η Λιντς είναι (δυστυχώς) το φαβορί για υποβιβασμό, παρόλο που η Premier League την χρειάζεται!

Τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών στην Premier League δείχνουν πως η Λιντς είναι το πρώτο φαβορί για να επιστρέψει στην Championship. Η Μπέρνλι συνεχίζει να ανταπεξέρχεται σε κάτι που γνωρίζει καλά, η Έβερτον έχει πάρει σημαντικούς βαθμούς από ματς που θα μπορούσε να έχει στραβοπατήσει και η ομάδα του Τζέσι Μαρς φαίνεται πως δύσκολα θα τα καταφέρει. Δυστυχώς για εκείνη και δυστυχώς για ολόκληρη κατηγορία στο «Νησί»». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

26.04.2022 | 13:33

Η Έβερτον πληρώνει συσσωρευμένα λάθη και το χειρότερο είναι πως έχει μπλέξει σε κάτι που δεν ξέρει να διαχειριστεί!

Στη δεκαετία του '80 η Έβερτον είχε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, διεκδικώντας τα πρωταθλήματα κάθε χρόνο, κατακτώντας ακόμα και ευρωπαϊκό τρόπαιο (1985) ενώ, πηγαίνοντας πιο πίσω στη δεκαετία του '60 και μετά την επιστροφή από τον υποβιβασμό της το 1954, πάντα είχε ομάδες πολύ ψηλού επιπέδου! Ακόμα και με τον Ντέιβιντ Μόγιες για μια δεκαετία στον 21ο αιώνα ήταν μια πολύ δύσκολη αντίπαλος που έβγαζε υγεία στον αγωνιστικό χώρο! Τι πήγε λοιπόν τόσο στραβά και είναι πολύ πιθανό πλέον να υποβιβαστεί έπειτα από 70 χρόνια; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος