Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

18.11.2021 | 15:07

Το πότε θα φύγει κι όχι αν θα φύγει ο Σόλσκιερ, είναι πια το θέμα και ο Ρότζερς είναι φαβορί, αλλά ο κρυφός πόθος παραμένει ο Ποτσετίνο!

Ο χρόνος του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως τελειώνει. Ο Νορβηγός δεδομένα θα αποχωρήσει, αλλά κανένας δεν γνωρίζει το πότε, με τις συζητήσεις για την αντικατάστασή του ήδη να έχουν ξεκινήσει, με τον Μπρένταν Ρότζερς να αποτελεί την βασικότερη επιλογή. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν πείθει την διοίκηση ως μία μακροπρόθεσμη λύση, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο προς το παρόν μένει στην Παρί Σεν Ζερμέν και ο Βορειοϊρλανδος τεχνικός φαντάζει το απόλυτο φαβορί, με την θητεία του στην Λίβερπουλ να μην επηρεάζει ως στιγμής τα δεδομένα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

16.11.2021 | 11:16

Οι μικροί της Αγγλίας… μεγαλώνουν στα χέρια του Σάουθγκεϊτ που συνεχίζει να «μεγαλώνει» και την ίδια την εθνικη ομάδα με τον δικό του τρόπο!

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αγγλία, για να επισημοποιηθεί η συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Διέλυσε το σαφώς αδύναμο, Σαν Μαρίνο με 10-0, πανηγύρισε την μεγαλύτερη νίκη της στον 21ο αιώνα, αλλά η επιτυχία της δεν περιορίζεται εκεί. Ανήκει στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και ορίζεται από την αξιοποίηση των νέων που πλέον έφτασε στους 50 ποδοσφαιριστές. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

13.11.2021 | 12:06

Αλλάζοντας φανέλα ο Κέιν, διαφοροποιεί την εικόνα του, αλλά καλό είναι για όλους να αλλάξει και ομάδα!

Ένας κανονικός Χάρι Κέιν έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην τρέχουσα σεζόν, με τον Άγγλο επιθετικό να… θυμίζει κάτι από την περσινή χρονιά, και να οδηγεί την Αγγλία σε μία μεγάλη εντός έδρας επικράτηση επί της Αλβανίας με 5-0! Πέτυχε χατ-τρικ, έδωσε ασίστ, έδειξε «αναγεννημένος», αλλά δεν αρκεί μόνο ένα «ξέσπασμα». Απλώς είδαμε τι μπορεί να κάνει ο Κέιν όταν αλλάξει ομάδα, πράγμα που αποτελεί κοινή επιθυμία όλων, πέραν της Τότεναμ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

08.11.2021 | 13:03

Ο Μπερνάρντο Σίλβα είναι ο ποδοσφαιριστής του Πεπ, που θα διάλεγαν ο Κρόιφ και ο Μίχελς με τακτική και τεχνική ευφυΐα!

Αυτό που διαπίστωσε όποιος είδε το ματς της Σίτι και τη νίκη της με 2-0 επί της Γιουνάιτεντ, το Σάββατο, ήταν μία απόδοση μέσα στο γήπεδο την οποία θα επικροτούσε και ο μέντορας του Πεπ, ο Γιόχαν Κρόιφ. Και ειδικά για έναν παίκτη, τον Μπερνάρντο Σίλβα ήταν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση βγαλμένη από τα κορυφαία εγχειρίδια του Total Football. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

05.11.2021 | 11:28

Ο Κόντε κατάλαβε από τη πρώτη νύχτα το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του στην Τότεναμ!

Η Τοτεναμ ήταν κλασσικη... Τότεναμ μέσα στον ίδιο αγώνα και ο Αντόνιο Κόντε πήρε μια πρώτη γεύση από το πόσο δύσκολο έργο έχει μπροστά του μετά την εικόνα του ματς με την Φίτεσε. Ο Χάρι Κέιν εξακολουθεί να είναι εκτός κλίματος, ο Ιανουάριος αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο για την σεζόν της Τότεναμ, και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μεταβάλλεται σε… δευτερόλεπτα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

01.11.2021 | 12:13

Ο Ντέκλαν Ράις θα έπαιζε σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη και το καλοκαίρι το όνομά του θα «φορεθεί» πολύ!

Είναι μόλις 22 ετών, το καλοκαίρι ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Ντέκλαν Ράις πλέον κοστίζει μια περιουσία και στο ρόλο του με την φανέλα της Γουέστ Χαμ κάθε βδομάδα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

29.10.2021 | 13:27

Ο «Survivor» Αρτέτα, η Άρσεναλ που πάει… σφαίρα, αλλά πάντα στην γωνία καραδοκεί μία κρίση!

Την καλύτερη περίοδό της με τον Μικέλ Αρτέτα στην τεχνική της ηγεσία διανύει η Άρσεναλ από τα τέλη Αυγούστου και έπειτα, με τους «κανονιέρηδες» να μην χάνουν, αλλά να απέχουν… δύο ατυχή αποτελέσματα από μία ακόμη ποδοσφαιρική κρίση. Η Premier League δικαιώνει την προσπάθεια του Αρτέτα και των συνεργατών του, αλλά ζήτημα αποτελεί η διάρκεια. Πόσω μάλλον όταν πλησιάζει το επικείμενο ματς κόντρα στην Λέστερ, από την οποία ο Ισπανός προπονητής δεν έχει ηττηθεί στο «Κινγκ Πάουερ». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

24.10.2021 | 21:28

Όλες οι νίκες δίνουν τρεις βαθμούς; Δοκιμάστε να το πείτε αυτό στους φίλους της Λίβερπουλ!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε τέσσερα γκολ στο ημίχρονο στο Ολντ Τράφορντ στην εποχή της Premier League. Για πρώτη φορά η Λίβερπουλ προηγήθηκε με τέτοιο σκορ σε πρώτο ημίχρονο εκτός έδρας επί της αιώνιας αντιπάλου της. Ο Σαλάχ έγινε ο πρώτος που σκοράρει χατ-τρικ εναντίον της Γιουνάιτεντ από το 1936 εκτός έδρας για τη Λίβερπουλ... Μπορεί όλοι οι αγώνες να δίνουν τρεις βαθμούς αλλά αυτό δεν ήταν ένα απλό τρίποντο αλλά κάτι παραπάνω! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

22.10.2021 | 15:56

Ο Μουρίνιο θα ήθελε τη Νιούκαστλ αλλά μήπως και για τους Άραβες θα ήταν μια καλή λύση για αρχή;

Ο Ζοσέ Μουρίνιο γνωρίζει την μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του από την Μπόντο Γκλιμτ με 6-1. Η Ρόμα δέχεται για πρώτη φορά έξι γκολ μετά από το 2015, και ο Πορτογάλος οδεύει στην συνέντευξη Τύπου και ερωτάται για τη… Νιούκαστλ. Μια ομάδα που αγαπά, σε μία χώρα που έχει δηλώσει πως εδρεύει το πιο εντυπωσιακό πρωτάθλημα του κόσμου. Ο ίδιος αρνείται την επιστροφή του, καθώς δεσμεύεται από συμβόλαιο. Οι Σαουδάραβες άραγε το σκέφτονται έτσι; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

20.10.2021 | 16:47

FIFA – UEFA και στην μέση το Παγκόσμιο Κύπελλο: Ένας πόλεμος μόνο με χαμένους και κανέναν πραγματικό νικητή!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναφορικά με την πρόθεση του Τζιάνι Ινφαντίνο να μετατρέψει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε μία διοργάνωση που θα λαμβάνει χώρα ανά δύο χρόνια. Οι αντιδράσεις είναι πολλές, άνθρωποι όπως ο Αρσέν Βενγκέρ έχουν τοποθετηθεί, αλλά η αίσθηση είναι ότι αν ευτελίζεις το σημαντικότερο προϊόν σου για να αυξήσεις το κέρδος, πιθανότατα κάτι πηγαίνει λάθος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.