Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

17.01.2022 | 14:10

Ο Πότερ ιδανική λύση αν θέλει και ο ίδιος να «μεγαλώσει» αλλά και η Έβερτον να μη πνιγεί σε μία κουταλιά νερό!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει προκύψει στην Έβερτον τις τελευταίες ώρες και μετά την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ, αναφορικά με τον επόμενο προπονητή της ομάδας και τον άνθρωπο που θα καταφέρει να αποτελέσει μία λύση τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον. Υπαρκτό είναι το ενδιαφέρον για Λάμπαρντ και Ρούνεϊ, δεν ενδείκνυται ο Μαρτίνεθ, ιδανική περίπτωση ο Γκρέιαμ Πότερ της Μπράιτον που πρέπει να πάρει σαφέστατα ένα ρίσκο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

15.01.2022 | 16:33

Η Λίβερπουλ πέταξε την ευκαιρία να χτίσει το ρόστερ πάνω στις επιτυχίες και τώρα αυτή η ένδεια φαίνεται πολύ!

Πριν από τρία χρόνια η Λίβερπουλ κατακτούσε το πρωτάθλημα, έχοντας δομηθεί με εξαιρετικό τρόπο, χάρη στην οξυδέρκεια του Γιούργκεν Κλοπ. Ωστόσο, πλέον η πεποίθηση της διοίκησης πως με… χειρότερο ρόστερ θα καταφέρει κάτι ανάλογο αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος λανθασμένη. Παίκτες έφυγαν και δεν αντικαταστάθηκαν και η Λίβερπουλ αποτελεί τη μοναδική ομάδα του Big 6 που έχει κέρδος από τις μεταγραφές με… αρνητικό πρόσημο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

12.01.2022 | 14:11

Ο Βλάχοβιτς είναι σπάνια περίπτωση παίκτη που ταιριάζει γάντι στις τοπ ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έχει όλο εκείνο το πακέτο που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να τον κάνει μέχρι και απαραίτητο στις μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Η Φιορεντίνα θα πρέπει ν' αποφασίσει για την περίπτωσή του και να κινηθεί έξυπνα, αφού ίσως το καλοκαίρι ελαχιστοποιηθούν οι επιλογές με το ποσό να παίρνει την ανηφόρα... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

09.01.2022 | 13:13

Και πάλι οι συνήθεις ύποπτοι έχουν το πάνω χέρι αλλά η Κέιμπριτζ κράτησε ολοζώντανο τον μύθο στο FA Cup!

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο σε αυτήν την γωνία έγραφα πως το πιο πιθανό είναι πάλι ένας συνήθης ύποπτος να κατακτήσει το FA cup αλλά σημείωνα πως ήταν ευκαιρία να βρεθεί κάποιος κάτω από τα ραντάρ του λεγόμενου Big 6 που θα κατάφερνε αφού δεν θα υπήρχε και κόσμος στις εξέδρες μα κάνει την έκπληξη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

07.01.2022 | 12:54

Η τελευταία ευκαιρία του Κουτίνιο και το χορτάρι που δεν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη πλευρά του φράχτη!

Τέσσερα χρόνια πίσω, τέτοια μέρα, η Λίβερπουλ συμφωνούσε με την Μπαρτσελόνα για την μεταγραφή του Φελίπε Κουτίνιο σε μια εξωφρενική τιμή σχεδόν 145 εκατομμυρίων ευρώ! Η συνέχεια είναι γνωστή αφού με αυτά τα λεφτά οι reds απέκτησαν τον Φαν Ντάικ και τον Άλισον διορθώνοντας τα λάθη της άμυνας και βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση τίτλων! Όσο για τον Βραζιλιάνο η καριέρα του μπήκε σε πτωτική τροχιά που δεν σταμάτησε από τότε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 

03.01.2022 | 13:30

Μόνο ο κορονοϊός μπορεί να σταματήσει τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και πάλι Λίβερπουλ και Τσέλσι ίσως να μην τη φτάσουν!

Μπορεί η Λίβερπουλ και η Τσέλσι να έχουν ολοκληρώσει τον «πρώτο γύρο» της Premier League με μία συγκομιδή βαθμών που σε άλλες περιπτώσεις θα τις έκανε να διεκδικούν το πρωτάθλημα, όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πόσο μάλλον όταν αμφότερες βλέπουν τη Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται μπροστά με μεγάλη διαφορά και δίχως να είναι πάντα όσο καλή την έχουμε συνηθίσει. Η αίσθηση είναι ότι οι «πολίτες» θα πάρουν τον τίτλο και πως για να μην συμβεί αυτό θα πρέπει ο κορονοϊός, ως αστάθμητος παράγοντας, να τους επηρεάσει σημαντικά. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

31.12.2021 | 15:20

Η «ανταρσία» του Λουκάκου επηρεάζει άμεσα τον Τούχελ και κανείς δεν ξέρει ποτέ με τον απρόβλεπτο Αμπράμοβιτς!

Μεγάλη είναι η συζήτηση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, έπειτα από τις τάσεις φυγής που εκδήλωσε ο Ρομέλου Λουκάκου, με τον Βέλγο να επιθυμεί να αποχωρήσει από την Τσέλσι και τα εσωτερικά προβλήματα των «μπλε» να ξυπνούν τον… κακό εαυτό του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

29.12.2021 | 15:51

Η υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ έχει κάνει κανόνα τον «πήχη» τίτλου στους 90 βαθμούς, εκεί που κάποτε ήταν εξαίρεση!

Με - μόλις - τη δεύτερη ήττα σε 19 ματς για τη Λίβερπουλ, φτάσαμε στο πρώτο πραγματικά κομβικό σημείο του αγγλικού πρωταθλήματος. Την Κυριακή (02/01) το απόγευμα, ο ηττημένος του αγώνα Τσέλσι-Λίβερπουλ ουσιαστικά λέει αντίο σε οποιαδήποτε ελπίδα έχει να διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στην υπερηχητική Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η πιθανότητα ισοπαλίας, όσο κι αν ακούγεται τραβηγμένο, δίνει τον τίτλο από τώρα, σχεδόν έναν ολόκληρο γύρο πριν το τέλος, στην ομάδα του Γκουαρδιόλα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

28.12.2021 | 14:44

Ο περιζήτητος Ραφίνια χωράει σε οποιαδήποτε ομάδα του Big-4 και αλλάζει επίπεδο!

Την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της καριέρας του διανύει αναμφίβολα ο Ραφίνια της Λιντς, ο οποίος έχει καταφέρει σε μία διετία να ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του και να είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου. Φημολογείται πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Μπάγερν Μονάχου, όμως ποιος μπορεί να αποκλείσει την παραμονή του στην Premier League όταν στην συζήτηση μπαίνουν τα ονόματα της Λίβερπουλ και της Τσέλσι; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

25.12.2021 | 12:01

Πως βίωσα την Boxing Day στο γήπεδο και ποιες είναι οι 5 αναμετρήσεις που δεν θα ξεχάσω

Αν για κάτι είναι πραγματικά αξεπέραστο το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι αυτή η μοναδική του γιορτινή ατμόσφαιρα με τα συνεχόμενα ματς μέσα στις γιορτές! Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για την 26η του Δεκέμβρη που είναι γεμάτη από τρομερές στιγμές με μπάλα και θυμάται τις 5 αναμετρήσεις που έχει ξεχωρίσει από την Boxing Day, βιώνοντας την ημέρα στο γήπεδο.