Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

24.12.2021 | 16:04

Μπάλα και γιορτές στο νησί είναι μια από τις απαράβατες 10 εντολές!

Μπορεί να προκαλεί μερικές φορές την αντίδραση των επαγγελματιών  που χριστουγεννιάτικα τη βγάζουν στα γήπεδα, αλλά το γιορτινό πρόγραμμα πάντα διαφοροποιούσε τους Άγγλους από όλους τους υπόλοιπους. Φυσικά είναι αστείο να βλέπει κανείς να αντιδρά για το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα κάποιος που μόλις έφτασε στο νησί, όπως ο υπηρεσιακός προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, ωστόσο μπορώ να ακούσω τα όποια λογικά παράπονα του Πεπ ή του Κλοπ για δυο ματς σε 48 ώρες όπως ήταν αρχικά το πρόγραμμα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

20.12.2021 | 12:21

Ένας πρώτος γύρος με την Σίτι να έχει το πάνω χέρι και ο πήχης πιθανώς πήγε πλέον πάνω από τους 90 βαθμούς!

Ξεκινώντας το πρωτάθλημα είχα διαλέξει αυτή την τριάδα ότι θα παλέψει για τον τίτλο με την Μάντσεστερ Σίτι που είναι η πρωταθλήτρια να έχει τον πρώτο λόγο, την Τσέλσι να μπορεί να μπει σφήνα φέτος και την Λίβερπουλ που ήταν δεδομένο πως θα είναι καλύτερη βάζοντας κι έναν πήχη 86 έως 89 βαθμούς για τον πρωταθλητή αναγκαστικά λόγω της ποιότητας που υπάρχει. Μέχρι τώρα όλα δείχνουν πως η Σίτι θα είναι πολύ δύσκολο να μείνει δεύτερη ενώ οι 90 βαθμοί δείχνουν να είναι ο καινούργιος πήχης! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος    

18.12.2021 | 09:29

Η Premier League δεν πήρε μέτρα και τώρα κινδυνεύει να πληγωθεί και να πληρώσει ακριβά!

Τεράστια είναι η διάσταση που έχει πάρει τα τελευταία 24ώρα η έξαρση του κορονοϊού στην Αγγλία, με την Premier League να αναβάλλει πέντε αναμετρήσεις και την πλειοψηφία των  ομάδων να δείχνει θετική στο να σταματήσει το πρωτάθλημα, πριν από τα Χριστούγεννα. Είναι ορατός ο κίνδυνος  ένα τόσο εντυπωσιακό πρωτάθλημα , όπως το φετινό, να «πληγεί» από την πανδημία, με τον χειρότερο τρόπο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

14.12.2021 | 19:49

Αν δεν ήταν ο Μέσι, ο Αγουέρο θα ήταν ο πιο σπουδαίος Αργεντινός μετά τον Μαραντόνα

Ένας υπέροχος γκολτζής και ένας τρομερός επαγγελματίας. Ο Σέρχιο Αγουέρο είναι εκ των σπουδαιότερων Αργεντινών που είδε το ποδόσφαιρο και θ' αποσυρθεί όντας ένας θρύλος της Σίτι και της Premier, αλλά και ένας από τους καλύτερους της πατρίδας του. Τόσο, που αν δεν είχε έρθει ο Μέσι στον πλανήτη Γη, ο Αγουέρο θα ήταν ο καλύτερος μετά τον Μαραντόνα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

09.12.2021 | 12:48

Ούτε γάτα ούτε ζημιά ή μίνι κρίση; Για την Τσέλσι θα ξέρουμε τη Δευτέρα το πόσο κόστισε αυτή η αδράνεια στην Ρωσία!

Μπορεί το 3-3 της Τσέλσι απέναντι στην Ζενίτ να μην μοιάζει καταστροφικό, όμως αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά, όσα ακολουθούν για το Champions League, θα διαπιστώσει πως οι «μπλε» μάλλον… έμπλεξαν μετά το γκολ που δέχθηκαν σε νεκρό χρόνο. Η έκτη φορά που παραβιάστηκε η εστία τους σε τέσσερις ημέρες, μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι καταλυτική, αλλά η συζήτηση στρέφεται στο αν όσα είδαμε  ήταν απλώς μία κακή παρένθεση ή η αρχή μιας μικρής ποδοσφαιρικής κρίσης…. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

06.12.2021 | 08:40

Έτοιμος και για άλλο λάθος στην καριέρα του ο Μουρίνιο, εάν πάει στην Έβερτον!

Η αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Έβερτον και την Άρσεναλ, φαίνεται πως είναι κρίσιμη και για… κάποιον ακόμη πέραν των φίλων των δύο ομάδων και τον Ράφα Μπενίτεθ. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά ο Ζοσέ Μουρίνιο, του οποίου «κρυφή» επιθυμία είναι η επιστροφή στην Premier League, αλλά αν το κάνει, μάλλον δεν ξέρει που… έμπλεξε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

02.12.2021 | 16:51

Έχοντας ξοδέψει ατελείωτα χρήματα, θα είναι καταστροφή για την Έβερτον να απογοητευτεί και να αποχωρήσει ο Μοσίρι!

Με ένα μπάτζετ τις τελευταίες 10 μεταγραφικές περιόδους στην Ευρώπη, που είναι πίσω μόνο από την πεντάδα των Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης είναι πραγματικά τραγικό να βλέπεις την Έβερτον σε πλήρη αποσύνθεση! Από την ώρα που η ομάδα πουλήθηκε στον πολυεκατομμυριούχο Μοσίρι σωρεία λαθών έχουν οδηγήσει την Εβερτον σε εξαθλίωση αντι για απογείωση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

30.11.2021 | 23:42

Το μυαλό του «έτρεχε» πιο γρήγορα από τα πόδια του και ο Ρέι Κένεντι θα λατρεύεται πάντα στο Λίβερπουλ!

Αποκτήθηκε από τον Μπιλ Σάνκλι μια μέρα πριν αποχωρήσει από τον πάγκο της Λίβερπουλ! Ήταν 11 Ιουλίου 1974, ωστόσο, η μεταγραφή του από την Άρσεναλ, θα επισκιαζόταν όπως είναι φυσικό από την ξαφνική παραίτηση του ανθρώπου που άλλαξε την ιστορία της Λίβερπουλ, λιγότερο από είκοσι ώρες αργότερα! Ο Ρέι Κένεντι κέρδισε τίτλους και πολλούς φίλους στο διάστημα που έμεινε στο Άνφιλντ όπως είχε κάνει και νωρίτερα με την Άρσεναλ, αλλά έφυγε τελικά χτυπημένος επί τρεις δεκαετίες από την νόσο του Πάρκινσον. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

27.11.2021 | 12:38

Και να μην ήξερε που έμπλεξε ο Κόντε, θέλει γκρέμισμα το ρόστερ για να «χτίσει» και πάλι!

Ήταν τελικά το πρόβλημα στην Τότεναμ ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο ή μήπως το ρόστερ της ομάδας και ο πρότερος βίος της απλώς δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με αυτό που αντικρίζει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης την δεδομένη χρονική στιγμή; Μάλλον το δεύτερο, με τον Αντόνιο Κόντε να χρειάζεται ένα ταξίδι στην Σλοβενία για να το διαπιστώσει! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

22.11.2021 | 12:26

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Το σύμπλεγμα του Μεσσία θα φέρει και άλλες… σταυρώσεις!

Τελικά μπορεί να είχε γλιτώσει την απόλυση μετά την πεντάρα από την Λίβερπουλ και μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κι αυτή με διάφορα τεσσάρων ακόμα και πέντε γκολ, ωστόσο ο Σόλσκιερ απολύθηκε γιατί η ήττα από τη Γουότφορντ δεν χωνευόταν εύκολα! Ήθελαν να βγει η χρονιά και να πάνε για τον Ποτσετίνο που έρχεται τώρα το όνομα του δυνατά στο προσκήνιο αλλά η υπομονή εξαντλήθηκε και στα ψηλά κλιμάκια! Μόνο που  το ερώτημα παραμένει: Γιατί άργησαν να το κάνουν στο διάστημα της διακοπής για τις εθνικές ομάδες όπου θα μπορούσε πιο εύκολα ένας άνθρωπος να έρθει και να ξεκινήσει την επόμενη μέρα; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.