Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

25.02.2022 | 16:06

Πρόωρος τελικός για Γουέστ Χαμ, τεράστια ευκαιρία για την Λέστερ!

Δεν χαμογέλασε η κληρωτίδα στην Γουέστ Χαμ, αλλά αν κοιτάξουμε την αναμέτρηση με την Σεβίλλη με άλλη οπτική, μπορούμε να πούμε πως αν τα «σφυριά» προκριθούν, τότε πιθανότατα θα έχουν και μία τεράστια ευκαιρία για το Europa League. Από την άλλη πλευρά, η Λέστερ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ρεν, σε ένα ενδιαφέρον ζευγάρι που αν οι «αλεπούδες» αποδειχθούν σοβαρές, μπορούν να διεκδικήσουν μετέπειτα το ευρωπαϊκό τρόπαιο σε μία φοβερή για αυτές πενταετία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

22.02.2022 | 10:21

Η μάχη της τετράδας περιλαμβάνει πλέον πέντε ομάδες και δεν έχει… φαβορί!

Μπορεί το ενδιαφέρον των φίλων της Premier League να έχει στραφεί κυρίως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά και το «διπλό» της Τότεναμ επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», όμως αυτό δεν σημαίνει πως η «μάχη» για την τετράδα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ διεκδικούν επί ίσοις όροις την 4η θέση και το Champions League, ενώ σε αυτές αισίως προστέθηκε και η Γουλβς! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

17.02.2022 | 17:52

Και πάλι αγγλικός τελικός στο Champions League; Και γιατί όχι;

Η πρώτη εβδομάδα της φάσης των «16» του Champions League πέρασε, αρκετά συμπεράσματα προέκυψαν αλλά ένα ήταν αυτό που επιβεβαιώθηκε. Πως αν οι αγγλικές ομάδες είναι σοβαρές, σε συνδυασμό με το ρόστερ και τους προπονητές που διαθέτουν, αναμένεται να μας χαρίσουν έναν ακόμη τελικό που θα φιλοξενεί δύο εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι. Γιατί όχι άλλωστε; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.02.2022 | 15:30

Η Τσέλσι στα χρόνια του Αμπράμοβιτς μεταβλήθηκε σε μια πραγματική μηχανή κατάκτησης τίτλων!

Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά η αλήθεια είναι πως από τη μέρα που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς πήρε στα χέρια του την Τσέλσι, τον Ιούνιο του 2003 εξελίχθηκε σε υπερδύναμη και διεκδικεί στα ίσια το να μεταβληθεί στην πιο σημαντική αγγλική ομάδα του 21ου αιώνα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

11.02.2022 | 15:09

Ο Ποτσετίνο μπορεί να ρίξει φως στο τούνελ του «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο ιδανικός θα ήταν ο Λουίς Ενρίκε!

Άρρωστη φαίνεται πως είναι η κατάσταση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την δεδομένη χρονική στιγμή, με τον Ραλφ Ράνγκνικ να διαπιστώνει γρήγορα πως δύσκολα θα μπορέσει η ομάδα του να διεκδικήσει μέχρι τέλους την τετράδα, σε περίπτωση που αποτελέσματα όπως αυτό με την Μπέρνλι, συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Άμεση συνέπεια αποτελεί η συζήτηση με τον… Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Τον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να ρίξει κατευθείαν φως στο τούνελ του «Ολντ Τράφορντ». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

06.02.2022 | 11:22

The day a team died: Στα συντρίμμια του Μονάχου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μια γενιά από σταρ που ήταν όμως κανονικά παιδιά!

Μια πρώτη ανάγνωση γι’ αυτό που συνέβη στο Μόναχο το 1958, είναι πως μία απώλεια, ειδικά με τόσες νέες ψυχές να περιλαμβάνονται στην μακριά λίστα, αφήνει πάντα την αίσθηση του ανεκπλήρωτου. Τι μπορεί, όμως, να είναι αυτό που έχει μεταβάλλει ως τόσο σημαντικό το δυστύχημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από άλλες τραγωδίες με περισσότερους νεκρούς, όπως εκείνη της Τορίνο το 1949, ή την πτώση του αεροπλάνου που μετέφερε την εθνική Ζάμπιας το 1993; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

01.02.2022 | 20:03

Νιούκαστλ: Στα σίγουρα για να σώσει την κατηγορία, αλλά έστειλε και ένα μήνυμα με τον Γκιμαράες!

Την χειμερινή μεταγραφική περίοδο προσπάθησε να αξιοποιήσει προς όφελός της η Νιούκαστλ, η οποία οριοθέτησε τους στόχους της αγωνιστικά και κινήθηκε προς την αγορά ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να την βοηθήσουν. Πήρε τον Τρίπιερ, τον Γουντ και τον Μπερν και πρόσθεσε στη «μηχανή» της τον Μπρούνο Γκιμαράες, ώστε να προϊδεάσει και τους ανταγωνιστές της για αυτό που έρχεται… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

28.01.2022 | 19:09

Ο Ντίας είναι βγαλμένος για τη Λίβερπουλ από το «καλούπι» του στυλ του Κλοπ!

Μία μεταγραφή που ποδοσφαιρικά δικαιολογείται στον απόλυτο βαθμό πραγματοποίησε η Λίβερπουλ και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον Ντίας και ολοκλήρωσε επιτυχημένα μία υπόθεση, με τον γνωστό, άμεσο τρόπο. Θυμίζει την περίπτωση του Μανέ, μένει να δούμε αν ο Τίλεμανς θα είναι αυτός που το καλοκαίρι θα κλείσει όλες τις «τρύπες» στο ρόστερ των «κόκκινων». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

24.01.2022 | 17:03

Ντέλε Άλι: Ένας σύντομος οδηγός στο πως να καταστρέψετε την καριέρα σας!

Μέχρι και πριν από τρία χρόνια μιλάγαμε για ένα μεγάλο ταλέντο του αγγλικού ποδοσφαίρου, το οποίο αν συνέχιζε στους ίδιους ρυθμούς, θα αποτελούσε δεδομένα τον ηγέτη των «Τριών Λιονταριών» αλλά και του συλλόγου που θα εκπροσωπούσε. Κάπου εκεί όμως, γύρισε ο διακόπτης και το… μυαλό του Ντέλε Άλι. Μέχρι τώρα κανείς δεν τον έχει επαναφέρει στην πραγματικότητα και αν συνεχίσει έτσι, είναι μαθηματικά βέβαιο πως μόνο η Νιούκαστλ μπορεί απλώς να σηματοδοτήσει ένα restart στην καριέρα του. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

22.01.2022 | 10:01

Ο Κόντε κάποια στιγμή θα χάσει, αλλά όσο έχει έναν τέτοιον… Κέιν μαζί του, η Τότεναμ θα διεκδικεί την τετράδα μέχρι τέλους!

Η ανεπανάληπτη επικράτηση της Τότεναμ απέναντι στην Λέστερ πριν από μερικές ημέρες αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πως η Premier League είναι το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Τι σημαίνει όμως το τελικό 3-2 για τον Αντόνιο Κόντε; Είναι δεδομένα ένα αποτέλεσμα, πάνω στο οποίο μπορεί να «χτίσει» τους Λονδρέζους και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την τετράδα. Ειδικά με… αυτόν, τον Χάρι Κέιν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.