Αν ο Ιωαννίδης είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, μήπως ήρθε η ώρα της… μεταγραφής;

Πέρυσι, ακούστηκε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φέτος εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο, ρώτησε για αυτόν η Στουτγκάρδη, τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που φημολογείται πως μιλά μαζί του. Αισίως, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είπε «όχι». Είπε πως ο Φώτης Ιωαννίδης θα μείνει στην ομάδα. Μία απορία έχουμε απλώς… Γιατί; Είναι νωρίς, είναι λιγότερα τα χρήματα από όσα μπορεί να φέρει στα ταμεία ή δεν είναι έτοιμος;



Αν ο Ιωαννίδης είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, μήπως ήρθε η ώρα της… μεταγραφής;

Ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Είπε αυτό που γνωρίζει, αναδεικνύοντας προφανώς πως έχει ήδη μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή του. Είναι γνωστό πως ο Φώτης Ιωαννίδης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, απασχολεί αρκετές ομάδες, από τα πέντε κορυφαία, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Και αν σε αυτές, δεν συμπεριλαμβάνεται προς το παρόν, κάποιο club της Premier League, είναι επίσης ζήτημα χρόνου να προκύψει κάποιο ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα όμως, ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, φημολογείται πως έχει στα χέρια του πρόταση από τη Γερμανία.

Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συζητήσεις από την πλευρά του με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία είναι διατεθειμένη να τον κάνει δικό της, δίνοντας έως και οκτώ εκατομμύρια στην ελληνική ομάδα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να πει το «ναι» και ο προπονητής του ξεκαθάρισε πως ο Ιωαννίδης αποτελεί το μέλλον του συλλόγου και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σε αυτό είμαστε άπαντες σύμφωνοι. Μήπως όμως, με βάση αυτή τη λογική, να αφήσουμε τον Έλληνα επιθετικό να φύγει όσο είναι νωρίς; Το ποδόσφαιρο άλλωστε, είναι απρόβλεπτο. Ο Ιωαννίδης έχει την Άιντραχτ να τον «πιέζει», έχει ακούσει την Στουτγκάρδη να τον ζητά και θα έχει διαβάσει και για άλλες ομάδες του εξωτερικού.

Θα μπορούσε άραγε να σταθεί στο «Νησί»; Φυσικά. Αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τον αφήσουμε να αποχωρήσει, αν η πρόταση που θα έρθει, ικανοποιεί αμφότερες πλευρές. Διότι δεν είναι θέμα… Παναθηναϊκού. Είναι απλώς η ώρα, ο Έλληνας φορ που ταλαιπώρησε όσο κανείς, τον Άκε, τον Φαν Ντάικ και τον Γουίλιαμ Σαλιμπά, να «πετάξει» εκτός Ελλάδος!

Δημήτρης Μανάκος