Η Έβερτον έγινε... clutch ομάδα σε έναν μήνα, στο πιο κρίσιμο σημείο

Μέχρι και τις αρχές του Απρίλη, η Έβερτον είχε να λύσει τεράστια προβλήματα. Είχε να πανηγυρίσει νίκη 3,5 μήνες! Αρχές Μαΐου και με την επιβίωση στην Πρέμιερ να έχει εξασφαλιστεί, η ομάδα του Σον Ντάις απέδειξε πως «ξύπνησε» την πιο κατάλληλη στιγμή και εμφανίστηκε πιο αποφασιστική από κάθε άλλο σημείο τη φετινή σεζόν.  



Η Έβερτον έγινε... clutch ομάδα σε έναν μήνα, στο πιο κρίσιμο σημείο

Το βράδυ της Παρασκευής, 03/05, η Έβερτον έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από την έδρα της Λούτον, γνωρίζοντας φυσικά από την προηγούμενη αγωνιστική πως έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αυτός ο βαθμός προστίθεται σ' εκείνους με τους οποίους τον τελευταίο μήνα η Έβερτον πέτυχε το μεγάλο της στόχο που φυσικά δεν ήταν άλλος από την παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πριν από μόλις έναν μήνα, στις αρχές του Απρίλη, το κλαμπ του λιμανιού είχε μείνει στο 1-1 απέναντι στη Νιούκαστλ στο St. James' Park και ίσως εκείνο το αποτέλεσμα να τελικά η εκκίνηση μιας επίδοσης που θα οδηγούσε στην επιβίωση. Και ίσως να μην το είχε καταλάβει κανείς στα «ζαχαρωτά».

Κανείς, είπαμε; Το παίρνουμε πίσω. Ίσως ο Σον Ντάις να το σκεφτόταν και να το πίστευε...

Μέχρι και την 6η Απριλίου, η Έβερτον είχε μείνει με τελευταία νίκη στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη! Παρά... κάτι, 4 μήνες. Από το 2-0 στην έδρα της Μπέρνλι.

Πάλι οι «clarets» ήταν εκείνοι που... ξύπνησαν την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, η οποία επιβλήθηκε 1-0 εντός έδρας, ακολούθησε το πολύ κακό βράδυ με το 6-0 από την Τσέλσι στο Λονδίνο κι έπειτα σημειώθηκε το σωτήριο σερί.

Νίκες και μάλιστα με μηδέν παθητικό κόντρα σε Νότιγχαμ Φόρεστ (2-0), Λίβερπουλ (2-0) και Μπρέντφορντ (1-0) και τώρα ήρθε και το 1-1 με τη Λούτον στο Keniworth Road.

Από τους 21 βαθμούς που διεκδίκησε αυτό τον ένα μήνα από την ισοπαλία με τη Νιούκαστλ έως τώρα, η ομάδα του Ντάις συγκέντρωσε τους 14 και ήταν αρκετοί για να παίρνει πλέον πιο ήρεμες ανάσες, έχοντας ξεμπερδέψει με την υπόθεση της παραμονής. Και για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, μονάχα οι Σίτι και Άρσεναλ εξασφάλισαν περισσότερους βαθμούς (15) από τα «ζαχαρωτά» στο ίδιο χρονικό διάστημα!

Κώστας Ζάλιαρης