Η Χρυσή Μπάλα στον «εξωγήινο» Χάαλαντ ή στο… last dance του Λιονέλ Μέσι;

Οι υποψήφιοι για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας είναι γεγονός. Και όπως ήταν δεδομένο, ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς, με το μόνιμο ερώτημα να είναι το εξής: Να αναδειχθεί ο Νορβηγός στην κορυφή ή μήπως να πάρει… παράταση, εξαιτίας του «last dance» του Λιονέλ Μέσι;



Η Χρυσή Μπάλα στον «εξωγήινο» Χάαλαντ ή στο… last dance του Λιονέλ Μέσι;

Κάθε μέρα που περνά μας φέρνει πιο κοντά στον νικητή της Χρυσής Μπάλας. Τη μεγαλύτερη ατομική διάκριση για κάθε ποδοσφαιριστή, η οποία φέτος, ενδέχεται να χωρίζεται στα… δύο.

Διότι ναι μεν έγιναν γνωστοί οι 30 υποψήφιοι για την κατάκτηση του σπουδαίου αυτού βραβείου, αλλά σε τελική ανάλυση, δύο βρίσκονται ένα «κλικ» πάνω από τους υπολοίπους. Και όλα, πιθανότατα θα κριθούν ανάμεσά τους.

Ο λόγος φυσικά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Λιονέλ Μέσι, με τα πεπραγμένα φυσικά αμφότερων να είναι γνωστά. Ο πρώτος κατέκτησε τα πάντα με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της στο «ιστορικό» της τρεμπλ, ήταν ο πρώτος της σκόρερ στο πρώτο Champions League της ιστορίας της, «έσπασε» κάθε ρεκόρ στην Premier League και… συνεχίζει να το κάνει.

Όσον αφορά τον Λιονέλ Μέσι; Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο, με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να έχει φυσικά ως highlight της σεζόν του, το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή. «Έγραψε» ιστορία, το παραμύθι είχε αίσιο τέλος και το Μουντιάλ θα φέρει πλέον και… επίσημα, για πάντα την υπογραφή του.

Τι λέτε λοιπόν; Να πάρει η Χρυσή Μπάλα στον εξωπραγματικό Έρλινγκ Χάαλαντ ή να ανταμειφθεί με την ύψιστη τιμή, το «last dance» του Λιονέλ Μέσι με την Αργεντινή; Φυσικά, υπάρχει και το ενδεχόμενο της έκπληξης, αλλά μεταξύ μας, φαντάζει αδύνατο..

Δείτε τους υποψηφίους, με τον Κιλιάν Εμπαπέ να είναι πιθανότατα ο τρίτος στη σειρά, σε μία λίστα που περιλαμβάνει και τον Μοχάμεντ Σαλάχ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Μανάκος