Ο Ποτσετίνο μπορεί να ρίξει φως στο τούνελ του «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο ιδανικός θα ήταν ο Λουίς Ενρίκε!

Άρρωστη φαίνεται πως είναι η κατάσταση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την δεδομένη χρονική στιγμή, με τον Ραλφ Ράνγκνικ να διαπιστώνει γρήγορα πως δύσκολα θα μπορέσει η ομάδα του να διεκδικήσει μέχρι τέλους την τετράδα, σε περίπτωση που αποτελέσματα όπως αυτό με την Μπέρνλι, συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Άμεση συνέπεια αποτελεί η συζήτηση με τον… Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Τον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να ρίξει κατευθείαν φως στο τούνελ του «Ολντ Τράφορντ». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ο Ποτσετίνο μπορεί να ρίξει φως στο τούνελ του «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο ιδανικός θα ήταν ο Λουίς Ενρίκε!

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποχωρεί με την αγωνιστική εικόνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην πείθει κανέναν, παρ' όλο που έχει προηγηθεί μία σεζόν με αναρίθμητα επιτεύγματα. Ήταν αήττητη εκτός έδρας σε ολόκληρη την χρονιά, έφτασε μέχρι και τον τελικό του Europa League, ασχέτως αν ηττήθηκε στα πέναλτι, τερμάτισε δεύτερη και έκανε διψήφιο αριθμό ανατροπών, «γράφοντας» ιστορία σε επίπεδο Premier League.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Νορβηγού όμως εν τέλει αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή, μιας και οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πιάσει το… ταβάνι τους. 

Τα αποτελέσματα με το ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν τα επιθυμητά και η ήττα-σοκ από την Γουότφορντ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» σε συνδυασμό με το 5-0 από την Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» και την εικόνα των ποδοσφαιριστών, είχαν ως αποτέλεσμα την απόλυση!

Έκτοτε ξεκίνησε μία ατέρμονη συζήτηση σχετικά με το ποιος είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με δύο ονόματα να φιγουράρουν ως βασικοί υποψήφιοι.

Αυτό του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, σε ένα ντόμινο εξελίξεων που θα έφερνε αυτόν και πάλι στην Αγγλία και τον Ζινεντίν Ζιντάν στο Παρίσι και τον Τεν Χάγκ του Άγιαξ, που όμως περνούσε σε δεύτερη μοίρα λόγω της απειρίας του, αναφορικά με το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι απόψεις των φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαιρούνταν στα δύο, αλλά η απόφαση που πάρθηκε τους ξάφνιασε όλους. Ο εκλεκτός ήταν ο… Ραλφ Ράνγκνικ, τον οποίο άπαντες γνωρίζαμε αλλά ουδείς πίστευε πως σε αυτή την χρονική περίοδο θα κατάφερνε πραγματικά να βγάλει την ομάδα από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο είχε παρέλθει.

Το ξεκίνημα ήταν ικανοποιητικό αλλά η αστάθεια έκανε και πάλι την εμφάνισή της, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση του «Τερφ Μουρ» με την ουραγό Μπέρνλι, η οποία ναι μεν απέδειξε πως το «λευκό» απόγευμα στο «Έμιρεϊτς» δεν ήταν τυχαίο, αλλά δεν παύει να θεωρείται μία εκ των χειρότερων ομάδων του πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά, ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Πογκμπά. Ωστόσο, ισοφαρίστηκαν, κυνήγησαν ανεπιτυχώς το γκολ και είναι φανερό πως δεν εμπνέουν και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτό που μένει πλέον είναι να δούμε αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία την χρονιά. Όπου επιτυχία βεβαίως εννοούμε την 4η θέση. Μοιάζει δύσκολο προς το παρόν, καθώς Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ είναι πιο σταθερές.

Ό,τι και να γίνει όμως, αποκλείω ο Ραλφ Ράνγκνικ να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία και η πρώτη λύση θα πρέπει να είναι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Οι ποδοσφαιριστές θα τον ήθελαν, ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Premier League και η προσαρμογή του θα ήταν άμεση.

Μην ξεχνάμε πως στα συν του είναι πως κατάφερε να διαχειριστεί εξαιρετικά και τον Ντάνιελ Λίβι της Τότεναμ, ο οποίος ναι μεν προσπαθεί για τον σύλλογο που έχει στην κατοχή του, αλλά δίχως μεγάλες υπερβάσεις. Αυτή την Τότεναμ οδήγησε ο Ποτσετίνο στον τελικό του Champions League και τηρουμένων των αναλογιών το έργο του στην Γιουνάιτεντ, από οικονομικής άποψης, θα είναι ευκολότερο.

Μία ενδεχόμενη συνεργασία θα ήταν ό,τι πιο κοντινό θα μπορούσαν να κάνουν οι «κόκκινοι διάβολοι» για να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Διότι γι' αυτό επέστρεψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστοσο υπάρχει μια ακόμη καλύτερη περίπτωση: αυτή του Λουίς Ενρίκε. Αυτος θα μπορούσε να είναι ο Πεπ ή ο Κλοπ της νέας εποχής της Γιουνάιτεντ! 

Αγωνιστικα αλλα και οργανωτικά θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή της επιστροφής! Φυσικά δεν είναι απλή υπόθεση, αφού έχει μπροστά του ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνικη Ισπανίας, αλλά αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήθελε να αλλάξει πραγματικά επίπεδο, αυτός είναι η λύση! 

Αλλιώς πάει στα σίγουρα με Ποτσετίνο που θα είναι υπό πίεση μεν από την αρχή αλλα ξέρει τα κατατόπια! Οποιαδήποτε άλλη λύση θα συνεχίσει τη μιζέρια, έχω την εντύπωση!