Ο Ντίας είναι βγαλμένος για τη Λίβερπουλ από το «καλούπι» του στυλ του Κλοπ!

Μία μεταγραφή που ποδοσφαιρικά δικαιολογείται στον απόλυτο βαθμό πραγματοποίησε η Λίβερπουλ και ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον Ντίας και ολοκλήρωσε επιτυχημένα μία υπόθεση, με τον γνωστό, άμεσο τρόπο. Θυμίζει την περίπτωση του Μανέ, μένει να δούμε αν ο Τίλεμανς θα είναι αυτός που το καλοκαίρι θα κλείσει όλες τις «τρύπες» στο ρόστερ των «κόκκινων». Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Ντίας είναι βγαλμένος για τη Λίβερπουλ από  το «καλούπι» του  στυλ του Κλοπ!

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει έναν ποδοσφαιριστή και ο ίδιος επιθυμεί επίσης να συνεργαστεί μαζί του, η υπόθεση συνηθίζει να «κλείνει» άμεσα. Αυτό συνέβη με την Λίβερπουλ και τον Γερμανό προπονητή, που αποφάσισαν πως ο Λουίς Ντίας είναι ένας ποδοσφαιριστής που ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού των «κόκκινων».

Είναι γρήγορος, συνηθίζει να δημιουργεί χώρο για το εαυτό του και επί της ουσίας έθεσε τον εαυτό του στο μυαλό των ανθρώπων της Λίβερπουλ, μετά τις δύο αναμετρήσεις στο Champions League, αγωνιζόμενος με την Πόρτο.

Ήταν εξαιρετικός, αποτελούσε μόνιμα μία πηγή κινδύνου και πράγματι έρχεται για να συμπληρώσει ιδανικά την περιφερειακή επίθεση των «κόκκινων», πάνω στην οποία έχουν στηρίξει και τις επιτυχίες τους τα τελευταία χρόνια. Θυμίζει πολύ την περίπτωση του Σαντιό Μανέ.

Ο Σενεγαλέζος, όπως και ο Λουίς Ντίας, ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα όταν βρισκόταν στην Σαουθάμπτον, έχοντας βεβαίως και το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League. Μίλησε με την Λίβερπουλ, ήρθε και την άλλαξε επίπεδο.

Ό,τι ακριβώς έλαβε χώρα και με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, του οποίου οι αριθμοί στην Ρόμα ήταν απόλυτα συνυφασμένοι με όσα έχει πετύχει ο Πορτογάλος εξτρέμ στην χώρα του! Διότι, σε 125 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 41 γκολ και μοίρασε 19 ασίστ. Μιλάμε για σχεδόν 50% συμμετοχή σε γκολ στα ματς που αγωνίστηκε. Αν λοιπόν δεν είναι αυτός κατάλληλος για να πλαισιώσει τον Σενεγαλέζο και τον Πορτογάλο, τότε ποιος θα ήταν;

Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη που ταιριάζει στον απόλυτο βαθμό με τους «κόκκινους». Είναι μεταγραφή του Κλοπ και ένας ακόμη λόγος που επιβεβαιώνει πως ο Γερμανός βλέπει το μέλλον της ομάδας και δεν αρέσκεται στο επιτυχημένο παρόν της.

Τι μένει τώρα; Απλώς να προστεθεί ακόμη μία λύση στα χαφ το καλοκαίρι, ώστε ο Τζέιμς Μίλνερ να σταματήσει να αποτελεί μία λύση ανάγκης και να χρησιμοποιείται όταν πραγματικά η ομάδα του δεν μπορεί να ανταπεξέλθει χωρίς αυτόν.

Μία ιδανική περίπτωση είναι ο Τίλεμανς της Λέστερ. Συζητήθηκε το καλοκαίρι, έμεινε στις «αλεπούδες» αλλά δεν έχει πάψει ποτέ να ενδιαφέρει. Αισίως, ακούστηκε το όνομά του για την Άρσεναλ. Αυτό κάνει καλό στην Λίβερπουλ, που αποφάσισε να κλείσει άμεσα τον Ντίας, όταν αντιλήφθηκε πως η Τότεναμ κάνει τις κινήσεις της. Θα γίνει λοιπόν το ίδιο και με τον Βέλγο αμυντικό μέσο;

Δεν αποκλείεται. Θα είναι άλλωστε ακόμη μία προσθήκη που θα έχει την ταυτότητα της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ!