Ο Ντέκλαν Ράις θα έπαιζε σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη και το καλοκαίρι το όνομά του θα «φορεθεί» πολύ!

Είναι μόλις 22 ετών, το καλοκαίρι ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Ντέκλαν Ράις πλέον κοστίζει μια περιουσία και στο ρόλο του με την φανέλα της Γουέστ Χαμ κάθε βδομάδα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Ο Ντέκλαν Ράις θα έπαιζε σε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη και το καλοκαίρι το όνομά του θα «φορεθεί» πολύ!

Θα ομολογήσω κάτι, πως πριν δύο χρόνια όταν κάποιοι άρχισαν να συζητούν το όνομά του, δεν ήμουν πεπεισμένος. Θυμάμαι να περιγράφω ένα παιχνίδι της Γουέστ Χαμ, το φθινόπωρο του 2019 και τελειώνοντας το ματς να μου μένει η αίσθηση πως όταν ένιωθε πίεση προτιμούσε την απλή λύση και δεν δοκίμαζε ποτέ να ρισκάρει.

Τότε πίστευα πως οι συζητήσεις για να αποκτηθεί με ένα ποσό περίπου 40 εκατομμύρια λίρες που γινόταν κουβεντα ηταν υπερβολικό!

Φεύγοντας ο Πελεγκρίνι, ήρθε ο Μόγιες και του άλλαξε πλήρως όλη την δυναμική! Ο Ντέκλαν Ράις χρωστάει στον Σκωτσέζο τεχνικό πάρα πολλά και κυρίως το γεγονός του ότι τον γέμισε αυτοπεποίθηση.

Πλέον και από πλευράς αγωνιστικής και από πλευράς προσωπικής ο Ράις είναι στην καλύτερη φάση του. 

Και τρομάζει το γεγονός επαναλαμβάνω ότι είναι μόλις 22 ετών γιατί γι' αυτήν την θέση που παίζει συνήθως όταν περάσεις τα 25 αρχίζεις και γίνεσαι πολύ καθοριστικός. 

Σκεφτείτε κάτι άλλο: Σε ποια ομάδα αυτή τη στιγμή δεν θα έπαιζε και θα ήταν αναντικατάστατος; Δεν μιλαω μόνο για τις αγγλικές γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που δεν θα τον ήθελε και θα ήταν βασικός ξεκινώντας από την Μπάγερν και την Παρί και περνώντας στην Μίλαν που πηγαίνει σφαίρα στην Ιταλία. 

Σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν το συζητάμε, για την Ατλετικο Μαδρίτης θα ήταν ο ποδοσφαιριστής κομμένος και ραμμένος για το στυλ ποδοσφαίρου που θέλει ο Σιμεόνε!

Αν ο Σαλάχ είναι ο καλύτερος επιθετικός στο πρωτάθλημα στην Αγγλία μέχρι τώρα, ο Ρούντιγκερ και ο Μεντί της Τσέλσι ο καλύτερος αμυντικος και τερματοφύλακας αντίστοιχα τότε ο Ντέκλαν Ράις είναι με διαφορα ο κορυφαιος χαφ!

Και στο παιχνίδι του πλέον, κάτι που έχει φανεί και στα ευρωπαϊκά ματς της Γουέστ Χαμ, έβαλε και το γκολ το οποίο πλέον τον ανεβάζει κι άλλο επίπεδο. 

Σε αυτόν βέβαια που χρωστάει τα περισσότερα είναι ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή, φτιάχνοντας με αυτόν και με τον Φίλιπς της Λιντς Γιουνάιτεντ, ένα διαφορετικό κέντρο από εκείνο που είχαν συνηθίσει να βλέπουν οι περισσότεροι στην εθνική Αγγλίας. 

Με πολύ περισσότερο μυαλό και λιγότερο τρέξιμο, χωρίς να λείπει και αυτό από το παιχνίδι των δύο ποδοσφαιριστών!

Το επόμενο καλοκαίρι είναι σίγουρο πως θα γίνει μάχη για την υπογραφή του. Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν το συζητάμε πως είναι ο παίκτης που της λείπει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. 

Για την Μάντσεστερ Σίτι θα ήταν ο ιδανικός για να καλύψει αυτό που κάποτε της έκανε ο Φερναντίνιο αλλά εκεί υπάρχει ο Ρόδρι! 

Συνεπώς το πιο πιθανό είναι πως δεν πρόκειται να μπλέξει σε τέτοια περίπτωση ο Γκουαρδιόλα.

Για την Λίβερπουλ επίσης δεν μπαίνει κουβέντα πως είναι ο παίκτης που της λείπει. Χάνοντας τον Βαϊνάλντουμ το καλοκαίρι, η Λίβερπουλ έχει πρόβλημα σε εκείνη τη θέση και όταν της λείπει ο Φαμπίνιο έχει τεράστιο ζήτημα διαχείρισης παιχνιδιών! 

Φάνηκε ακόμα μία φορά αυτό και στο παιχνίδι με την Μπράιτον το Σάββατο. Ωστόσο θα πάει τόσο ψηλά η μεταγραφή αυτή που δε νομίζω πως μπορεί να μπλέξει ο Κλοπ σε τέτοιο παζάρι και δεν πρόκειται να του δώσουν και τα χρήματα!

Και φυσικά μένει η Τσέλσι όπου θα ήθελε πολύ και ο ίδιος να πάει, αλλά εκεί υπάρχουν ο Καντέ και ο Ζορζίνιο. Ωστόσο η απόκτησή του θα έκανε μια πλήρη αναβάθμιση σε ολόκληρο το κέντρο των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ό,τι και να συμβεί το δεδομένο είναι πως αυτό είναι το όνομα που θα συζητηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο το επόμενο καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι. 

Ένα παιδί μόλις 22 ετών, μεγαλώνει πάρα πολύ μέρα με τη μέρα και έχει όλο το μέλλον μπροστά του, φτάνει να μεινει υγιής...