Οι αγγλικοί τελικοί μπορεί να γίνουν κανόνας τα επόμενα χρόνια

Με τον πρώτο από τους δύο αγγλικούς τελικούς να είναι πλέον εδώ, το βράδυ της Τετάρτης στο Μπακού, καλό είναι να θυμόμαστε πως αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τις πληροφορίες για εξαγορά της Νιούκαστλ, αλλά και της Λιντς, από Άραβες, αργά ή γρήγορα θα φέρει στην επιφάνεια κι άλλους πρωταγωνιστές στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Οι αγγλικοί τελικοί μπορεί να γίνουν κανόνας τα επόμενα χρόνια

H Άστον Βίλα να είναι επίσης μια πολύ ελκυστική περίπτωση για εξαγορά με την επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Γουλβς ήδη βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο, εφόσον έχει λεφτά που τα έχει ξοδέψει τα τελευταία χρόνια και θα ξοδέψει κι άλλα τώρα που ισχυροποιείται ο Νούνο Σάντο στον πάγκο, ενώ, αν εξαγοραστεί και η Νιούκστλ που είναι τεράστιο μέγεθος, μπορεί να εκτινάξει το ενδιαφέρον. Άλλωστε, εκεί υπάρχει ένας από τους καλύτερους προπονητές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Ράφα Μπενίτεθ και αυτόματα η ομάδα μπορεί να προσελκύσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές αν έχει χρήματα. Συνεπώς, μην ξαφνιαστεί κανείς τα επόμενα χρόνια αν επαναληφθεί το φαινόμενο να έχουμε Άγγλους στους τελικούς, είτε στον έναν, είτε στον άλλον θεσμό.

Θα είναι καταπληκτικό για το αγγλικό ποδόσφαιρο αν οι Big-6 γίνουν 8 ή ακόμα και 10 στο άμεσο μέλλον!

Αυτό, θα σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα ξαναγυρίσει σε πλήρως ανταγωνιστικά επίπεδα, αφού, η ενδυνάμωση των ομάδων και η μάχη που θα γίνεται για την τετράδα, θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να γίνεται και πολύ πιο δύσκολη η κατάκτηση του τίτλου. Αυτό, είναι κάτι που η υπερομάδα της Σίτι μετέτρεψε σε εύκολο πράγμα τα δύο τελευταία χρόνια παρά την τρομερή σεζόν που έκανε φέτος η μόνη που μπόρεσε να την αντιμετωπίσει την τελευταία διετία, η Λίβερπουλ.

Όσο για τον τελικό στο Μπακού, πέραν του προφανούς κινήτρου που υπάρχει για την Άρσεναλ, αφού, μια νίκη θα την φέρει και πάλι μετά από απουσία δυο ετών στο Τσάμπιονς Λιγκ, υπάρχει και η τεχνογνωσία του Έμερι σε τέτοιους αγώνες.

Για την Τσέλσι που ξέρει να συμπεριφέρεται καλά σε τελικούς, πιθανώς η επόμενη μέρα να είναι χωρίς τον Σάρι, ο οποίος είναι το απόλυτο φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους. Ωστόσο, ο Ιταλός θα ήθελε στο αντίο του να πάρει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο και ταυτόχρονα αυτό το ματς θ' αποτελέσει το κύκνειο άσμα του Αζάρ με τη μπλε φανέλα πριν πάρει τη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Επίσης, είναι μεγάλη ευκαιρία για ένα ελληνόπουλου να πάρει ευρωπαϊκό τρόπαιο για πρώτη φορά. Αυτό που δεν κατάφεραν στον Παναθηναϊκό το '71, ο Άκης Ζήκος με τη Μονακό, ο Τζιόλης με τη Βέρντερ και ο Μήτρογλου με τη Μαρσέιγ. Αν υπάρχει κάποιος που πραγματικά από την τωρινή φουρνιά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και με αυτό που έχει πετύχει στην καριέρα το το δικαιούται, είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Θα είναι ένας υπέροχος τελικός έχω την αίσθηση, με ισορροπημένη την κατάσταση που δεν αποκλείω να κριθεί στην παράταση ή ακόμα και στα πέναλτι.