Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

19.02.2023 | 13:19

Πώς η παράνοια των κανονισμών τιμωρεί τελικά τη Νιούκαστλ… τριπλά!

Έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως η Premier League είναι το καλύτερο και το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του πλανήτη, με διαιτησίες που δεν είναι αντάξιες των προσδοκιών της Λίγκας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δεν μιλάμε για μία «σκανδαλώδη» διαιτητική απόφαση, αλλά για έναν ακατανόητο κανονισμό, ο οποίος «πληγώνει» ανεπανόρθωτα τη Νιούκαστλ τριπλά. Και την άλλη εβδομάδα, στον πρώτο της τελικό στον 21ο αιώνα, ίσως αυτό επιβεβαιωθεί με τον χειρότερο τρόπο: την απώλεια ενός τροπαίου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

18.02.2023 | 14:02

Η εξαγορά της Γιουνάιτεντ μοιάζει με πόκερ, ο Ράτκλιφ είναι το φαβορί, αλλά το παιχνίδι ορίζεται από τους Γκλέιζερ!

Η deadline day για την κατάθεση προσφορών για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρήλθε. Ουδείς γνωρίζει αν στην πραγματικότητα οι Γκλέιζερ θέλουν να πουλήσουν, αλλά οι προτάσεις που ήθελαν να έχουν στα χέρια τους, έχουν ήδη γίνει επίσημες. Ποια ωφελεί περισσότερο; Ίσως του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος έχει τη στήριξη των φίλων της ομάδας και θα δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετο χρόνο για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

12.02.2023 | 13:50

Τσέλσι: Παίζει… Football Manager, αλλά τώρα το παιχνίδι μπαίνει στο «legendary»!

Με δύο νίκες σε 13 ματς, με έναν προπονητή που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα δεδομένα και με έναν πρόεδρο που ξοδεύει αλόγιστα, η Τσέλσι μοιάζει να τερματίζει η ίδια τις ελπίδες της για είσοδο στην τετράδα. Μοιάζει με… football manager ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, αλλά τώρα, με το Champions League να πλησιάζει, τα πράγματα δυσκολεύουν… επικίνδυνα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

07.02.2023 | 14:03

Κάρλος Κορμπεράν: Στην Ελλάδα απέτυχε, στην Αγγλία είναι περιζήτητος!

Ακούγεται «κλισέ», αλλά είναι όντως έτσι. Ο Κάρλος Κορμπεράν έφυγε από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ως αποτυχημένος, αλλά πλέον βρίσκεται στη Γουέστ Μπρομ, πηγαίνει εξαιρετικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, και είναι περιζήτητος. Η Λιντς τον έχει θέσει στο στόχαστρο ως βασικό διάδοχο τον Τζέσι Μαρτς και μένει να δούμε αν ο Ισπανός θα κάνει σε πέντε μήνες, το άλμα από τη… Super League στην Premier League. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.   

05.02.2023 | 15:20

Το λάθος του Brexit που «φόρτωσε» την βρετανική οικονομία και πώς το ποδόσφαιρο είναι από τα ελάχιστα πράγματα που αντιστέκονται!

Είναι φοβερό το πως το ποδόσφαιρο μπορεί και φέρνει χρήματα σε μία κοινωνία η οποία με την απόφαση της το 2016, ελαφρώς αψυχολόγητα αποφάσισε να μπλέξει σε περιπέτειες ψηφίζοντας την απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή ένωση που ήταν δεδομένο ότι θα κοστίσει στην Βρετανία πανάκριβα! Ψηφίζοντας με συναισθηματικά και όχι ρεαλιστικά κριτήρια, κυρίως οι  μεγάλης ηλικίας άνθρωποι από τον βορρά της Αγγλίας, σε αντίθεση με το Λονδίνο και το νότο, γενικά έμπλεξαν την χώρα σε μία ιστορία, για την οποία ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει το πόσο λάθος ήταν ωστόσο τα νούμερα ήδη δείχνουν την τραγικότητα του αποτελέσματος! Γραφεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

03.02.2023 | 10:28

Οι Άγγλοι απέκτησαν το δικαίωμα να ξοδεύουν, γιατί «έχτισαν» με υπομονή όταν οι άλλοι γκρέμιζαν!

Μεγάλη είναι η συζήτηση για το πώς η Premier League κατάφερε να αποτελεί την πιο πλούσια Λίγκα στον κόσμο. Για το πώς οι αγγλικές ομάδες μπορούν να ξοδέψουν σε τόσο μεγάλο βαθμό, εν αντιθέσει με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης ή τους ιταλικούς συλλόγους, με μοναδική εξαίρεση φυσικά τη Μπάγερν Μονάχου. Η αλήθεια είναι όμως πως οι Άγγλοι απέκτησαν μόνοι τους αυτό το δικαίωμα, με στρατηγικές κινήσεις και υπομονή. Όσο οι άλλοι «γκρέμιζαν», οι ισχυροί άνδρες στο «Νησί» κινούνταν ανάλογα με γνώμονα το μέλλον. Και ανταμείφθηκαν… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

29.01.2023 | 11:32

Ο Μουρίνιο είναι ξαναζεσταμένο φαγητό για την Τσέλσι και θα είναι λάθος, ακόμα και σκέψη επιστροφής!

Τα 60 του χρόνια συμπλήρωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο και πιθανώς, αν κάποιοι αναρωτιέστε ποια ήταν η ευχή που έκανε όταν έσβηνε την τούρτα των γενεθλίων του, η απάντηση κρύβεται στην… επιστροφή στην Premier League και συγκεκριμένα στην Τσέλσι. Η εν λόγω επιλογή όμως πιο πολύ μοιάζει με ξαναζεσταμένο φαγητό, παρά με ορθολογική σκέψη, με τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ίσως να αποτελεί την ιδανική λύση για τον Τοντ Μποέλι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

23.01.2023 | 14:18

Ο Αρτέτα πίστευε στον Ενκέτια και ο μικρός τον δικαιώνει με γκολ τίτλου!

Μεγάλη ήταν η συζήτηση γύρω από την Άρσεναλ, όταν χτύπησε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, αναφορικά με το αν πρέπει ή όχι να προβεί σε μεταγραφική κίνηση. Όλοι θεωρούσαν πως ο Έντι Ενκέτια δεν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της επίθεσης. Πλέον, άπαντες τον αποθεώνουν και όχι άδικα, με τον Μικέλ Αρτέτα να δικαιώνεται. Το μεγάλο ματς άλλωστε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί και το χαρακτηριστικότερο τεκμήριο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

17.01.2023 | 13:51

Το Κατάρ θέλει να είναι ισχυρό και όχι μόνο πλούσιο και η Λίβερπουλ θα είναι δείγμα της επόμενης μέρας του Μουντιάλ!

Η περίπτωση της εξαγοράς της Λίβερπουλ από το επενδυτικό QSI του Κατάρ ξάφνιασε κάποιους αλλά είναι κάτι που δεν προέκυψε ξαφνικά. Και εννοείται πως δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά μια γενικότερη πολιτική επένδυσης και διείσδυσης από το κράτος του Κόλπου στην βρετανική κοινωνία και οικονομία. Και το ποδόσφαιρο, όπως φάνηκε από το Μουντιάλ του 2022, είναι για το Κατάρ κάτι παραπάνω από ένας πολιορκητικός κριός. Γραφεί ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος<em style="box-sizing: border-box; margin: 0px; padding: 0px; color: rgb(33, 37, 41); font-family: proxima-nova, -apple-system, BlinkMacSystemFont, " segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" "noto="" sans",="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" symbol",="" emoji";="" font-size:="" 18px;"="">

15.01.2023 | 16:07

Ο Τεν Χαγκ κάνει πάλι ανταγωνιστική τη Γιουνάιτεντ, αλλά είναι μαραθώνιος κι όχι σπριντ!

Η Γιουνάιτεντ έχει χάσει μόνο ένα από τα 19 παιχνίδια μετά το 6-3 στο Etihad Stadium, και εκείνη τη μέρα οι κουβέντες  του Τεν Χαγκ πως μια οδυνηρή εμπειρία σαν αυτή  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για κάτι καλό, τη στιγμή εκείνη ακούστηκε ως παρηγοριά στον άρρωστο. Προσωπικά, είχα σημειώσει από τότε πως ακριβώς αυτή έπρεπε να είναι η αντιμετώπιση που χρειάζεται μία ομάδα όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είναι σε μετάβαση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος