Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

21.06.2022 | 14:43

Η Γιουνάινεντ οφείλει να στηρίξει τον Τεν Χαγκ, αλλά για να το κάνει, πρέπει να αντιληφθεί τα λάθη της τελευταίας πενταετίας!

Πρόκειται σαφώς για μία περίοδο αναδόμησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το βασικότερο στόχο όλων να έχει επιτευχθεί από νωρίς. Ήρθε καινούργιος προπονητής. Ο Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος έχει την όρεξη και πιθανώς την ικανότητα να αλλάξει το πράγμα, αλλά οφείλει να βασιστεί σε ορισμένες προϋποθέσεις. Στο μπάτζετ και σε ορθολογικές μεταγραφικές κινήσεις και έπειτα στους ανθρώπους που έχει δίπλα του, προκειμένου να καταρτιστεί ένα πλάνο πενταετίας. Είναι ικανοί οι «κόκκινοι διάβολοι» όμως να πιστέψουν σε αυτό ή θα επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος; Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

16.06.2022 | 12:52

Δεν το κερδίζεις νωρίς, αλλά μπορείς πολύ εύκολα να το έχεις χάσει!

Καμία ομάδα δεν έχασε τον τίτλο της Premier League από τα Χριστούγεννα. Προφανώς και είμαστε στην Αγγλία, προφανώς και κάθε βαθμολογική διαφορά μπορεί να ανατραπεί. Από την στιγμή όμως, που πάλι θα έχουμε δύο ομάδες που ενδέχεται να πάνε πάνω από τους 90 βαθμούς, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ, ναι, κάθε απώλεια γίνεται να κοστίσει. Τα παραδείγματα είναι πρόσφατα και η «μάχη» για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στο «Νησί», αναμένεται πιο ιδιαίτερη από ποτέ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

14.06.2022 | 13:53

Δεν είναι Χάαλαντ εναντίον Νούνιες, αλλά Σίτι εναντίον Λίβερπουλ, που θα πάει και πάλι πάνω από 90 βαθμούς!

Η Μάντσεστερ Σίτι κατακτά το 4ο πρωτάθλημά της την τελευταία πενταετία και αποφασίζει να φέρει στην Premier League τον Έρλινγκ Χάαλαντ, για να πραγματοποιήσει και τη μεγαλύτερή της φιλοδοξία. Να πάρει δηλαδή το Champions League. Την ίδια ώρα, η Λίβερπουλ, έχει ολοκληρώσει μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία της, αναλογικά με όσα διεκδίκησε, αλλά και τα ματς που έδωσε, και συμφωνεί με την Μπενφίκα για την απόκτηση του Ντάργουϊν Νούνιες. Πάμε δηλαδή σε ένα πρωτάθλημα που ενδεχομένως θα είναι ξανά… Over 90 βαθμοί, το δίπολο «Χάαλαντ vs Νούνιες» θα προσελκύσει τα βλέμματα και όλες οι υπόλοιπες θα αδυνατούν να ακολουθήσουν, διότι είναι πολύ καλές, αλλά όχι… τέλειες. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

11.06.2022 | 14:44

Ένα γκάλοπ στους παίκτες της Αγγλίας, θα αποδείκνυε πως τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τον Σάουθγκεϊτ, από ό,τι αυτός!

Η Αγγλία συναντά την Ιταλία για το Nations League και τα «τρία λιοντάρια» έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναβαθμίσουν το πρεστίζ τους και να πάρουν μία άτυπη ρεβάνς για τον τελικό του EURO 2020, που τόσο τους «πλήγωσε». Το ματς ωστόσο, έχει πάρει μία ιδιαίτερη σημασία και για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος πλέον δεν απολαμβάνει την στήριξη όλων. Και με την δήλωση που έκανε, απέδειξε πως ναι, ο ίδιος χρειάζεται την Αγγλία, αλλά η ίδια η ομάδα τον έχει ανάγκη περισσότερο. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

07.06.2022 | 12:03

Ο ξεχωριστός κύριος Μπέιλ θα είναι για πάντα συνώνυμο της εθνικής Ουαλίας!

Το είχαμε πει πριν από αρκετούς μήνες και το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για να μας επιβεβαιώσει. Το αίμα που κυλάει στις φλέβες του Γκάρεθ Μπέιλ είναι κόκκινο και άσπρο. Είναι και θα είναι για πάντα συνώνυμο της εθνικής Ουαλίας και η πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ το αποδεικνύει. Τι και αν έχουν περάσει από το ουαλικό ποδόσφαιρο μεγαλύτερες προσωπικότητες από αυτόν; Ο Μπέιλ θα αποτελεί για πάντα τον άνθρωπο της… χώρας του και κάθε πρόσφατη επιτυχία της Ουαλίας φέρει την υπογραφή του! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

03.06.2022 | 19:24

Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά για τη νέα Premier League: Πώς το κομπιούτερ βγάζει το πρόγραμμα, στις 6 Αυγούστου η σέντρα και Boxing Day όπως… ξέρουμε!

Πριν από 20 ημέρες, η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για 4η φορά στην τελευταία πενταετία. Δίχως να έχουμε κλείσει ούτε μην αποχής από την Premier League, ήδη ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για την έναρξή της. Αυτό θα συμβεί στις 6 Αυγούστου, με το καθιερωμένο Community Shield να λαμβάνει χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα, την ώρα που η νέα σεζόν θα προβληθεί αποκλειστικά στα κανάλια της NOVAόπως και όλη η επόμενη εξαετία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

31.05.2022 | 13:23

Νότιγχαμ Φόρεστ και Premier League είχαν… ανάγκη η μια την άλλη και το πλάνο πενταετίας που δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επέστρεψε και επίσημα στην Premier League. Ένα ιδιαίτερα ιστορικό σωματείο, που αν διανοηθεί κάποιος τι έχει πραγματοποιήσει στα τέλη της δεκαετίας του 80’, υπό τις οδηγίες του Μπράιαν Κλαφ, μπορεί να φανταστεί τον λόγο που το «γκελ» της επιστροφής του είναι τόσο μεγάλο. Προφανώς, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει διαδραματίσει τον πλέον  κομβικό ρόλο και επόμενος στόχος του πρέπει να είναι η παραμονή της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

28.05.2022 | 13:51

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ένας τελικός που ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί!

Η μεγάλη ώρα για τον 67ο τελικό του Champions League έχει φτάσει! Η Λίβερπουλ συναντά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι, με στόχο το «τρεμπλ» και οι Μαδριλένοι θέλουν να κατακτήσουν το 14ο τρόπαιό τους στον θεσμό, συνδυάζοντας μόλις για 3η φορά στην ιστορία τους, το Κύπελλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με το πρωτάθλημα. Μοιάζει ένας τελικός πάνω σε ένα απόλυτα ισορροπημένο σχοινί. Γράφει από το Παρίσι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

26.05.2022 | 15:00

Ζοσέ Μουρίνιο: Τον αγαπάς ή τον μισείς, αποκλείεται πάντως να τον αγνοήσεις!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι πράγματι ο «Special One». Είναι μοναδικός στο είδος του. Έχει πάρει τα πάντα και πλέον κατέκτησε κάτι που δεν έχει κανένας άλλος προπονητής, μιας και μιλάμε για το νεοσύστατο Europa Conference League. Μπορεί ο τρόπος παιχνιδιού του να μην είναι θελκτικός, και πράγματι δεν είναι, αλλά ποιος όρος και σε ποιο συμβόλαιο, επιτάσσει την ομορφιά του ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με κατακτήσεις τίτλων; Κανείς, με αποτέλεσμα το «Position» αντί για το «Possession» του Πορτογάλου, να εγγυάται την επιτυχία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

23.05.2022 | 15:11

Δίκαια στη Σίτι ο τίτλος, ακόμα πιο δίκαια η εικόνα της απόλυτης αξιοπιστίας στην Premier League!

Ακόμη μια σεζόν της Premier League έφτασε στο τέλος της. Έχουμε πρωταθλήτρια την Μάντσεστερ Σίτι, έχουμε την Λίβερπουλ να τερματίζει δεύτερη, σε ένα επικό πρωτάθλημα που κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή του, έχουμε την Τότεναμ να προσπερνά την Άρσεναλ στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League και την Μπέρνλι να υποβιβάζεται μετά από έξι χρόνια. Περισσότερο όμως από κάθε άλλο, έχουμε μία τεράστια αξιοπιστία που προκύπτει από το προϊόν της Premier League. Οι «αδιάφορες» ομάδες των τελευταίων αγωνιστικών το απέδειξαν και η σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα, εξίσου κορυφαία, είναι άνιση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.