Αρθρογραφία » Χρήστος Σωτηρακόπουλος

17.12.2022 | 09:19

Φάκελος Σάουθγκεϊτ: Δεν πρέπει να μείνει, αλλά αν συμβεί οφείλει να φτάσει στον τελικό του Euro 2024!

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως περνάμε, σχετικά με το μέλλον του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον αγγλικό πάγκο, με τα ενδεχόμενα να είναι… τρία. Είτε μένει με… ημερομηνία λήξης και επιφυλάξεις, είτε αποχωρεί για να τον αντικαταστήσει Βρετανός, είτε ο διάδοχός του θα είναι «ξένος», για πρώτη φορά μετά τον Φάμπιο Καπέλο το 2012… Αν και δεν πρέπει να μείνει, τα περιθώρια στένεψαν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

11.12.2022 | 13:26

Θυμίζοντας Ελλάδα του 2004 το Μαρόκο συνεχίζει και αυτό που κάνει δεν έτυχε αλλά πέτυχε!

Στο παρελθόν τρεις φορές μια ομάδα από την Αφρική έφτασε κοντά στο να μπει στην τετράδα. Ούτε όμως το Καμερούν το 1990, ούτε η Σενεγάλη το 2002, ούτε και η Γκάνα που ήταν πιο κοντά από όλους το 2010, το κατάφεραν  ακριβώς γιατί δεν είχαν αυτή την πλήρη προσήλωση στο παιχνίδι και την εκπληκτική οργάνωση που διαθέτει το Μαρόκο. Το οποίο σε κάθε γύρο ξεπερνάει τον εαυτό του αλλά πλέον έχει πάψει και να είναι έκπληξη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

10.12.2022 | 12:01

Αποκλείει την Γαλλία; Τότε ο δρόμος για να πάρει το Μουντιάλ η Αγγλία είναι ορθάνοιχτος!

Θέλει η Αγγλία να πάρει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο; Αποκλείει σήμερα την Γαλλία και ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος! Καμιά ομάδα δεν μπορεί να την φοβίσει μετά στο πιο ανοιχτό παγκόσμιο κύπελλο όλων των εποχών που λέγαμε από την αρχή! Και αυτή είναι η πιο σοβαρή φουρνιά που είχε ποτέ η Αγγλία σε μεγάλη διοργάνωση μετά το 1966. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

05.12.2022 | 11:54

Ο Μπέλινγκαμ έπαψε να είναι ταλέντο, γιατί πλέον είναι ο σούπερ σταρ για αυτή την Αγγλία!

Ήταν Σεπτέμβριος 2021 όταν σε αυτή εδώ τη στήλη έγραφα πως κάθε φορά που βλέπω τον Μπέλινγκαμ συνειδητοποιώ πως έχει όλα τα προσόντα να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή για το αγγλικό ποδόσφαιρο! Και πλέον με αυτό το παλικάρι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Αγγλίας στο Κατάρ δε βλέπω λόγο γιατί πρέπει να αλλάξω έστω και μία λέξη από εκείνα που έγραφα στο κείμενο καθώς «μεγαλώνει« διαρκώς ποδοσφαιρικά και πλέον αποτελεί έναν σούπερ σταρ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος   

30.11.2022 | 13:56

Ο Σάουθγκεϊτ κατέβασε το χειρόφρενο και η Αγγλία συνεχίζει με το βλέμμα στους… «8»!

Και κάπου εδώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Αγγλία, με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να επικρατεί με 3-0 της Ουαλίας και να επιστρέφει στο καλό πρόσωπο που επέδειξε στην πρεμιέρα του Κατάρ. Πειστική εικόνα, σημαντική πρόκριση και πολύτιμες αλλαγές στην βασική ενδεκάδα, που επί της ουσίας ανέδειξαν για ποιον λόγο τα «τρία Λιοντάρια» δεν μπόρεσαν να κάνουν το 3Χ3. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

26.11.2022 | 12:34

Οι εμμονές του Σάουθγκεϊτ με Φόντεν και Ράσφορντ και πως η Αγγλία δεν πρέπει να χάσει και άλλη ευκαιρία!

Διαχρονικά η σχέση των άγγλων ομοσπονδιακών τεχνικών, με τα τεράστια ταλέντα που μπορεί να είχαν στη διάθεσή τους ακόμα και αν τους είχαν πάρει μαζί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, ήταν κάτι τον προβληματικό! Και φαίνεται πως η παράδοση καλά κρατεί! Με τον Σάουθγκεϊτ να αφήνει τον Φόντεν στον πάγκο σε όλο το ματς με τις ΗΠΑ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

24.11.2022 | 11:16

Ο κύκλος του Βελγίου και του Μαρτίνεθ έκλεισαν το 2018 και εφικτός στόχος είναι μόνο η… οκτάδα!

Ένα Βέλγιο δίχως ενέργεια, μία ομάδα  δίχως πλάνο και τρόπο ανάπτυξης, έκανε την εμφάνισή της απέναντι στον Καναδά, και παρότι επικράτησε με 1-0, η αίσθησή μου είναι πως δεν μπορεί να πάει μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και αν, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ συγκαταλέγεται στις 10 που θεωρητικά μπορούν να διεκδικήσουν το Μουντιάλ, τότε σίγουρα είναι η… 10η. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.    

21.11.2022 | 10:10

Μπορεί η Αγγλία; Ναι, αλλά μόνο αν δει κάθε ματς σαν τελικό!

Η ώρα της Αγγλίας να ριχτεί στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει έρθει. Μπορούν τα «τρία Λιοντάρια» να κατακτήσουν το πρώτο τους Μουντιάλ μετά το 1966; Αυτή είναι η ερώτηση! Σαφώς και μπορούν, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να ξεκινήσουν καλά το τουρνουά, να αντιμετωπίζουν κάθε αναμέτρηση ως τελικό και να πάψουν να τοποθετούν το «πρέπει» στην συζήτηση, αναφορικά με το… «Its coming home»! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  

17.11.2022 | 17:53

Το πάθος του Τόνεϊ για τα στοιχήματα, τον τιμωρεί πριν από την FA, με την απουσία από το Μουντιάλ!

Και έρχεται η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανακοινώνει τους 26 ποδοσφαιριστές που θα τον ακολουθήσουν στο Κατάρ. Την αποστολή της Εθνικής Αγγλίας, με στόχο την επιστροφή στην βάση της στο τέλος του τουρνουά, με το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά το 1966, στα χέρια. Λείπει ένας. Ο Ιβάν Τόνεϊ, με τα Μέσα να κατακρίνουν έντονα τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας. Μία εβδομάδα μετά, η απάντηση έγινε γνωστή και ο επιθετικός της Μπρέντφορντ έχασε από ένα… ανεξέλεγκτο «πάθος», την ευκαιρία της ζωής του! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

13.11.2022 | 14:28

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Άρσεναλ αυτή την στιγμή είναι το… Μουντιάλ, αλλά η συγκομιδή δείχνει ξεκάθαρα πως μπορεί και τον τίτλο!

Είναι το ποδόσφαιρο δίκαιο άθλημα; Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να απαντήσουμε με σιγουριά, αλλά το μόνο δεδομένο, είναι πως στην χειρότερη των περιπτώσεων, δύσκολα μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει… πλασματικό. Η βαθμολογική συγκομιδή της Άρσεναλ δεν είναι τέτοια. Είναι δίκαιη, είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και το +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι της δίνει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται. Μπορεί να κατακτήσει όμως τον τίτλο; Γιατί… όχι είναι η απάντηση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.