Πανηγυρίζουν όλοι

Το φινάλε στη Σκωτία ήταν εντυπωσιακό από πλευράς γκολ αλλά και το γεγονός ότι πολύς κόσμος πανηγύρισε. Η Σέλτικ το πρωτάθλημα, η Μάδεργουελ την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η Νταντί Γιουνάϊτεντ και η Χαρτς την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ και οι Ρέϊντζερς το νέο ιδιοκτήτη τους.



Πανηγυρίζουν όλοι
Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ Τσαρλς Γκριν είναι ο επικεφαλής ενός γκρουπ επιχειρηματιών που αγοράζει το πακέτο των μετοχών και η ελπίδα φαίνεται πάνω από το «Άϊμπροξ».
Στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής έβρεξε γκολ.
 
Ο Γκάρι Χούπερ έγραψε ιστορία αφού πέτυχε και τα πέντε γκολ της Σέλτικ στον θρίαμβο επί της Χαρτς και βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Τα δύο πρώτα τα έβαλε μέχρι το 8΄, προσέθεσε άλλο ένα με πέναλτι στο 39΄και βρήκε δίχτυα επίσης στο 67΄και το 85’.
 
Με 93 βαθμούς τελείωσε η Σέλτικ τη σεζόν με 52 η Χαρτς που έχει τον τελικό του Κυπέλλου.
 
Οι Ρέϊντζερς διέλυσαν τα όνειρα της Σεντ Τζόνστον με το εμφατικό 4-0 στο Περθ, αποτέλεσμα τριών γκολ του Αλούκο (56’, 62’, 73’) και αφού ο Μακ Κάλοκ είχε ανοίξει το σκορ στο 26’. Οι «Τζερς» τερμάτισαν 2οι με 73 πόντους, οι «Άγιοι» 6οι με 50.
 
Η Νταντί Γιουνάϊτεντ ολοκλήρωσε με επιτυχία το εντυπωσιακό της φίνις. Με γκολ των Ράσελ (8’) και Ντέϊλι (82’) πέρασε με 2-0 από την έδρα της Μάδεργουελ και τερμάτισε στην 4 η θέση με 59 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την 3η «Γουελ».
 
Με το 2-1 στο Ντανφέρμλιν (Ουίλις 20’ – Κέλι 86’, Ουίντσεστερ 89’) η Κιλμάρνοκ τερμάτισε 7 η με 47 βαθμούς ενώ οι «Παρς» με 25 υποβιβάστηκαν.
 
Αμπερντίν και Σεντ Μίρεν έμειναν στο 0-0 με τους «Μπάντις» να διατηρούν το +2 και να παίρνουν την 8η θέση.
 
Τέλος, η Ινβερνές επικράτησε με 2-0 της Χιμπέρνιαν (Τάνσεϊ 62΄, Χέϊς 71’) και την άφησε πίσω της 6 βαθμούς (39 – 33) κατακτώντας την 10η θέση.