Η κρίσιμη μέρα των Ρέϊντζερς

Το μέλλον των Ρέϊντζερς εν πολλοίς θα κριθεί τη Δευτέρα στη συνάντηση που θα έχουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ στο «Χάμπντεν». Το συμβούλιο των ιδιοκτητών καλείται να ψηφίσει αν θα δεχτεί τη δημιουργία νέας εταιρείας που θα έχει τις μετοχές των «Προτεσταντών», όπως είναι η πρόταση του Αμερικανού επιχειρηματία Μπιλ Μίλερ.



Η κρίσιμη μέρα των Ρέϊντζερς

Αν γίνει δεκτή αυτή η παράμετρος οι Ρέϊντζερς θα συνεχίσουν κανονικά στην μεγάλη κατηγορία. Αν οι ιδιοκτήτες απορρίψουν την προοπτική αυτή τότε η μπλε ομάδα της Γλασκώβης αντιμετωπίζει τον υποβιβασμό στην Τρίτη τη τάξει κατηγορία και θα αρχίσει ένας Γολγοθάς για την επιστροφή στα σαλόνια.

Μια τέτοια προοπτική βέβαια θα αποδυναμώσει πάρα πολύ την Πρέμιερ Λιγκ και εδώ έγκειται το μεγάλο δίλημμα.

Αγωνιστικά η ήττα τη Σέλτικ στο Ναντί ήταν έκπληξη αφού ήταν μόλις η 5η στη σεζόν αλλά οι πρωταθλητές έχασαν μπόλικες ευκαιρίες και δεν απάντησαν ποτέ στο γκολ του Ρόμπερτσον από το 21’. Η Σέλτικ έμεινε έτσι στους 90 βαθμούς ενώ η Γιουνάϊτεντ έφτασε τους 56 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ρέϊντζερς φιλοξένησαν τη Μάδεργουελ στο τελευταίο ματς της σεζόν στο «¶ϊμπροξ» αλλά έμειναν στο 0-0. Λίγες καλές φάσεις είχε το ματς, τις περισσότερες για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν τους 62 πόντους ενώ οι «Τζερς» τους 70.

Η Χαρτς κέρδισε με 2-0 τη Σεντ Τζόνστον, την ξεπέρασε στη βαθμολογία (52 έναντι 50) και ελπίζει σε έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ και μέσω πρωταθλήματος. Ο Σκάτσελ στο 21’ και ο Ουέμπστερ στο 55’ πέτυχαν τα γκολ των νικητών που ελπίζουν να κερδίσουν τον τελικό του Κυπέλλου ώστε να αποφύγουν έναν προκριματικό γύρο.

Κιλμάρνοκ και Αμπερντίν είχαν ήδη δύο ισοπαλίες στα τρία προηγούμενα ματς και το 1-1 του «Φιρ Παρκ» (Σιλς 53’ – Μέϊσον 30’) δεν αποτέλεσε έκπληξη. Η «Κίλι» πήγε στους 44 βαθμούς και οι «Ντονς» στους 40.

Η Ινβερνές έκλεισε με στιλ τις εκτός έδρας υποχρεώσεις της με το 1-0 στο Σεντ Μίρεν. Το γκολ του Φόραν στο 85΄πήγε την ομάδα του Μπούτσερ στους 36 βαθμούς και άφησε τους «Μπάντις» στους 42.