Η Πάλας πέρασε στα προημιτελικά, γιατί έχει επιθετικό που «λατρεύει» το Λιγκ Καπ!

Ο Έντι Ενκέτια επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως το Λιγκ Καπ αποτελεί το προσωπικό του πεδίο δράσης! Με δικό του γκολ, ο Άγγλος επιθετικός χάρισε στην Κρίσταλ Πάλας τη νίκη με 1-0 απέναντι στη Φούλαμ και το εισιτήριο για τα προημιτελικά, φτάνοντας παράλληλα τα 14 τέρματα στη διοργάνωση, εκεί όπου έχει βρει τον πιο… αγαπημένο του ποδοσφαιρικό προορισμό.



Η Πάλας πέρασε στα προημιτελικά, γιατί έχει επιθετικό που «λατρεύει» το Λιγκ Καπ!

Ο Ενκέτια ήταν και πάλι εκεί όταν η ομάδα του τον χρειάστηκε, υπογράφοντας την πρόκριση απέναντι στη Φούλαμ με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Το τέρμα αυτό δεν είχε μόνο καθοριστική σημασία για την πορεία της Κρίσταλ Πάλας στο Λιγκ Καπ, αλλά ανέβασε και τον προσωπικό απολογισμό του στα 14 γκολ στον θεσμό, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η ιστορία αυτής της σχέσης ξεκινά από τα χρόνια του στην Άρσεναλ, όταν ο Ενκέτια συστήθηκε στο ευρύ κοινό με έναν τρόπο που δύσκολα ξεχνιέται. Τον Οκτώβριο του 2017, σε ηλικία μόλις 18 ετών, πέρασε ως αλλαγή απέναντι στη Νόριτς και χρειάστηκε ελάχιστα δευτερόλεπτα για να ισοφαρίσει, προτού σκοράρει ξανά στην παράταση και χαρίσει στους «κανονιέρηδες» τη νίκη με 2-1. Ήταν η βραδιά που έδειξε πως το Λιγκ Καπ μπορούσε να γίνει η διοργάνωσή του.

Στη συνέχεια, ο Άγγλος επιθετικός συνέχισε να αφήνει το αποτύπωμά του στον θεσμό. Ξανά με τη φανέλα της Άρσεναλ σκόραρε απέναντι στη Λέστερ, στη Γουίμπλεντον και στη Λιντς, ενώ ξεχώρισε ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021. Τότε, απέναντι στη Σάντερλαντ, πέτυχε χατ-τρικ στη νίκη με 5-1, φτάνοντας τα πέντε γκολ σε μόλις τρεις συμμετοχές στη διοργάνωση εκείνη τη σεζόν.

Στη λίστα των αντιπάλων του προστέθηκε και η Μπράιτον, απέναντι στην οποία σκόραρε τον Νοέμβριο του 2022, αλλά και η Μπρέντφορντ, όταν βρήκε δίχτυα με την Άρσεναλ τον Σεπτέμβριο του 2023. Πριν από την καθιέρωσή του στο Λονδίνο, είχε σκοράρει επίσης με τη φανέλα της Λιντς απέναντι στη Σάλφορντ και τη Στόουκ, αποδεικνύοντας πως η έφεσή του στο σκοράρισμα στο Λιγκ Καπ δεν περιορίζεται σε μία ομάδα.

Η συνέχεια γράφτηκε με τη φανέλα της Κρίσταλ Πάλας. Τον Σεπτέμβριο του 2024, ο Ενκέτια σκόραρε απέναντι στην ΚΠΡ, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους βρήκε δίχτυα και απέναντι στην πρώην ομάδα του, την Άρσεναλ, στα προημιτελικά. Παρά τον αποκλεισμό της Πάλας με 3-2, ο ίδιος είχε προσθέσει ακόμη ένα γκολ στη συλλογή του.

Τώρα, απέναντι στη Φούλαμ, ήρθε η στιγμή για το 14ο χτύπημά του στον θεσμό. Ένα γκολ που έστειλε την Κρίσταλ Πάλας στους «8» και επιβεβαίωσε πως, όποια φανέλα κι αν φορά, ο Ενκέτια μοιάζει να βρίσκει στο Λιγκ Καπ τις ιδανικές συνθήκες για να ξεδιπλώνει την εκτελεστική του δεινότητα.

Αναστάσης Κόνιαρης