Αν ωστόσο της λείψει κάποια στιγμή ο Φαν Πέρσι;

Υπήρξε μία συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο πως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν στο «κόκκινο». Όχι με τη φανέλα της Αρσεναλ γενικά, αλλά επειδή  οι στατιστικές του έδειχναν πως βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, με τη  συνεχή παρουσία του σε ματς που είχε αυξήσει τις πιθανότητες να τραυματιστεί.



Αν ωστόσο της λείψει κάποια στιγμή ο Φαν Πέρσι;

Επομένως η πιθανή συμμετοχή του σε φιλικά ματς όπως αυτό της Ολλανδίας με τη Γερμανία, είχε δημιουργήσει εύλογες ανησυχίες στον Βενγκέρ. Τελικά ο Φαν Πέρσι σχεδόν παρακάλεσε τον ομοσπονδιακό του τεχνικό Μπερτ Φαν Μάαρβάικ  μέσα στο  λεωφορείο της  ομάδας να μην τον χρησιμοποιήσει  ενάντια στη Γερμανία και αυτό συνέβη, σε μία σπάνια περίπτωση αντίληψης από έναν προπονητή απέναντι  στην επιθυμία ενός παίκτη. Το ότι δεν ταλαιπωρήθηκε στην ήττα με  3-0 στη Γερμανία, ο πιο φορμαρισμένος Ολλανδός ποδοσφαιριστής, μπορεί να μη αρέσει στους οπαδούς των «οράνιε» ωστόσο για την Αρσεναλ ήταν ευλογία Θεού.

Με δύο γκολ εναντίον της Νόριτς το Σάββατο και άλλα δύο εναντίον της Ντόρτμουντ ο Φαν Πέρσι συνεχίζει το εκπληκτικό σερί του στο 2011 σκοράροντας ακατάπαυστα. Έχει σημειώσει  38 γκολ σε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και όσο αυτός είναι καλά η Αρσεναλ συνεχίζει να ανεβαίνει, αφήνοντας πίσω τη δραματική αρχή της σεζόν. Η  παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα κατά της Ντόρτμουντ ήταν ένα τονωτικό και για τους φίλους του Ολυμπιακού, που βεβαιώθηκαν πως ο Βενγκέρ ήθελε πάση θυσία τη νίκη, και όχι όπως με τη Μαρσέιγ στο 0-0 πριν τρεις εβδομάδες που άφησε τον Ολλανδό στον πάγκο. Και πιθανότατα δεν θα έρθει στην Ελλάδα για το τελευταίο ματς όπως και άλλοι βασικοί, τώρα που επιτεύχθηκε ο στόχος της πρωτιάς.

Με αυτόν στην ενδεκάδα η Αρσεναλ είναι άλλη ομάδα και πλέον με την πρόκριση  για δωδέκατη συνεχή φορά στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ οι «κανονιέρηδες» έχουν ολοκληρώσει μέχρι τον Φλεβάρη τις υποχρεώσεις στην  Ευρώπη, ασχολούμενοι πια με το εσωτερικό μέτωπο. Και με την εικόνα του Φαν Πέρσι να σκοράρει κατά βούληση ποιος πάει κόντρα στην πεποίθηση πως η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί;

Μόνο που η εξάρτηση της Αρσεναλ από τον αρχηγό της  είναι τόσο ξεκάθαρη που αν κάτι συμβεί και δεν παίξει για ένα μεγάλο διάστημα θα υπάρχει κίνδυνος να μην έρχονται πλέον τα καλά αποτελέσματα. Και αυτή είναι μία σκέψη που θέλει μεν να  ξορκίσει ο Αλσατός μάνατζερ ωστόσο επειδή είναι μία πιθανότητα οφείλει να βρει και πιθανή λύση πριν η σκέψη γίνει πραγματικό πρόβλημα.