Εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν 5 αγγλικές ομάδες στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ

Μονάχα με ένα θεότρελο σενάριο θα καταφέρει πια η Αγγλία να εκπροσωπηθεί από 5 ομάδες στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους αποκλεισμούς των Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ στα προημιτελικά. Όλες οι ελπίδες εναποτίθενται στην Άστον Βίλα και … στον καταποντισμό των Γερμανών.  



Εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν 5 αγγλικές ομάδες στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ

Οι Ιταλοί εξασφάλισαν και επίσημα μια 5η θέση για την επόμενη σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, φτάνοντας στους 19.428 πόντους στην ειδική βαθμολογία και έχοντας τις Αταλάντα, Ρόμα και Φιορεντίνα να συνεχίζουν στα ημιτελικά.

Οι Γερμανοί προπορεύονται για τη 2η θέση με 17.928 βαθμούς και τις Μπάγερν, Λεβερκούζεν και Ντόρτμουντ να συμμετέχουν στους «4».

Η Αγγλία είδε μονάχα την Άστον Βίλα να καταφέρνει να περάσει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για φέτος, με τους «χωριάτες» να ξεπερνούν το εμπόδιο της Λιλ στους «8».

Η Αγγλία έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να προσπεράσει τους Γερμανούς στην ειδική βαθμολογία για να βγάλει πέντε ομάδες στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και το μοναδικό σενάριο που θα προκαλέσει… το θαύμα, φαντάζει απίθανο.

Θα πρέπει η Άστον Βίλα να πάρει νίκες και στα δυο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στους «4» του Europa Conference League, να κατακτήσει και το τρόπαιο στον μεγάλο τελικό και παράλληλα να ηττηθούν και στα δυο ματς των δικών τους ημιτελικών και ν' αποκλειστούν οι Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Λεβερκούζεν…

Κώστας Ζάλιαρης