Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα καταφέρνει πράγματα που συγκρίνονται με... 25άρηδες!

Προφανώς και δεν χρειαζόταν αυτή η σύγκριση για να καταστήσουμε σαφή την ποιότητα, τη δύναμη και την αυταπάρνηση του Τιάγκο Σίλβα. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό πως σε τόσο προχωρημένη, ποδοσφαιρικά, ηλικία, ο Βραζιλιάνος που αποχωρεί το καλοκαίρι από την Τσέλσι, έχει επιδόσεις στις οποίες φτάνει μονάχα ο… 25χρονος, Ρόναλντ Αραούχο, στην Μπαρτσελόνα!  



Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα καταφέρνει πράγματα που συγκρίνονται με... 25άρηδες!

Ο Τιάγκο με δάκρυα στα μάτια, αλλά με άρνηση να πει το «αντίο», αφού σκοπεύει να επιστρέψει στο μέλλον με κάποιον άλλο ρόλο, ανακοίνωσε πως στην ολοκλήρωση της φετινής σεζόν θα ρίξει τους τίτλους τέλους της ποδοσφαιρικής του θητείας στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

 

 

Οι «μπλε» τον αγάπησαν και τους αγάπησε. Το τόνισε, άλλωστε. Είναι… θέμα καρδιάς. Πήγε στο Λονδίνο για έναν χρόνο και έφτασε να μένει εκεί 4 έτη. Ο κόσμος τον εκτιμά, τον λατρεύει, τραγουδά για εκείνον, ετοιμάζει πανό, τον αποθεώνει, του αναγνωρίζει πως παίζει με καρδιά μέχρι τα πόδια και το μυαλό του να μην μπορούν ν’ ανταποκριθούν.

 

 

Και με την τόση αυταπάρνηση στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ξεπεράσει και τους … πονοκεφάλους που δήλωσε πως είχε στην έναρξη της παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ λόγω του εναέριου παιχνιδιού και των σκληρών μονομαχιών, κατάφερε να δείξει και με αριθμούς πως… δεν σταματούσε πουθενά.

Από τη σεζόν 2020-2021, δηλαδή την έναρξη της συνεργασίας του με την Τσέλσι, μονάχα ο Τιάγκο Σίλβα κι άλλος ένας ποδοσφαιριστής έχουν καταφέρει στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να καταγράψουν ποσοστά επιτυχίας μεγαλύτερα του 65%, σε 250+ εναέριες μονομαχίες και άλλες τόσες επί εδάφους.

 

 

Ο άλλος, είναι ο Ρόναλντ Αραούχο της Μπαρτσελόνα. Κι εκείνος, είναι 25 ετών! Και ακριβώς δίπλα του στα ποσοστά αποτελεσματικότητας στην άμυνα, μπαίνει ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα.

Once a blue, always a blue… Πραγματικός legend της Τσέλσι!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης