Αν η εκπληκτική αυτή Άρσεναλ χάσει το πρωτάθλημα με 89 βαθμούς, «ας το χάσει»!

Η λογική της Άρσεναλ πλέον είναι ξεκάθαρη. «Αν χάσω τον τίτλο, θα συμβεί διότι η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το απόλυτο. Όχι επειδή εγώ δεν έκανα ό,τι μπορούσα». Ναι, οι «κανονιέρηδες» αξίζουν αυτό το πρωτάθλημα. Μπορούν να φτάσουν μέχρι και τους 89 βαθμούς. Αλλά το σημαντικότερο όλων, είναι πως πλέον ο κάθε φίλαθλος του ποδοσφαίρου, έχει πειστεί πως η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα αξίζει να κατακτήσει την Premier League!



Αν η εκπληκτική αυτή Άρσεναλ χάσει το πρωτάθλημα με 89 βαθμούς, «ας το χάσει»!

Μία υπέροχη ομάδα. Ένας εκπληκτικός προπονητής. Ο βασικότερος λόγος που η Άρσεναλ κάνει οτιδήποτε κάνει αυτή τη σεζόν. Και αν αυτό το πρωτάθλημα χαθεί, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, δεν θα είναι αποτυχία!

Οι «κανονιέρηδες» έχουν καταφέρει να πείσουν κάθε λογής φίλαθλο πως αξίζουν τον τίτλο της Premier League. Τον πρώτο τους μετά από 20 χρόνια. Θέλετε να βάλουμε «κάτω» τους αριθμούς; Έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Έχουν την κορυφαία ανασταλτική λειτουργία του πρωταθλήματος. Έχουνε με διαφορά την καλύτερη διαφορά τερμάτων από όλους.

Είχαν να δεχθούν γκολ εκτός έδρας για 10 ώρες. Ναι, για 10 ώρες ποδοσφαίρου. Για τρεις μήνες. Από τα μέσα Ιανουαρίου και εκείνο το γκολ του Αβονίγι στο 90ο λεπτό της νίκης στο «Σίτι Γκράουντ» με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αν λοιπόν τα πρωταθλήματα τα δίνει η άμυνα, η Άρσεναλ το αξίζει. Αν τα δίνει η επιθετική λειτουργία και η αποτελεσματικότητα, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα το δικαιούται. Αν τίποτα από τα δύο διαδραματίζει κομβικό ρόλο και το κριτήριο είναι τα ντέρμπι, το… καλό «τρίτωσε» για την Άρσεναλ.

Διότι είναι η μοναδική ομάδα του Big 6 που δεν έχει ηττηθεί από ομάδα του Big 6. Δεν δέχθηκε καν γκολ από τη Μάντσεστερ Σίτι, με απολογισμό μία νίκη και μία ισοπαλία. Κέρδισε τη Λίβερπουλ στο «Έμιρεϊτς» και έμεινε στο 1-1 στο «Άνφιλντ», ενώ προηγήθηκε. Έμεινε στο 2-2 με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και την κέρδισε με 5-0 στο Βόρειο Λονδίνο, στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της απέναντί της.

Επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «σπίτι» της, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Και πλέον, έχει κερδίσει και την Τότεναμ. Είχαν πάρει από έναν βαθμό με το 2-2 στον πρώτο γύρο, αλλά η Άρσεναλ επικράτησε με 3-2 στο νέο Στάδιο της Τότεναμ. Και το έκανε εμφατικά. Με τρία γκολ στα πρώτα 37 λεπτά, πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ ανάμεσά τους!

Η Άρσεναλ έφτασε αισίως τους 80 βαθμούς, όταν πέρυσι ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 84 και κατέληξε στην 2η θέση. Αν επικρατήσει των Μπόρνμουθ και Έβερτον θα ανέβει στους 86. Αν κερδίσει και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι στους… 89. Με ακριβώς αυτή την συγκομιδή, κατέκτησε πέρυσι τον 3ο της συνεχόμενο τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι.

Αν όμως χάσει αυτό το πρωτάθλημα, θα συμβεί επειδή οι «πολίτες» θα έχουν κάνει το απόλυτο. Και σε μία τέτοια συνθήκη, προφανώς και ουδείς φέρει κάποια ευθύνη. Η Άρσεναλ έχει πραγματοποιήσει ένα ασύλληπτο 2024. Έφτασε τις 13 νίκες σε 15 παιχνίδια και έχει μία μόλις ήττα. Αυτή από την Άστον Βίλα. Ο Μικέλ Αρτέτα έφτασε τις 100 νίκες σε επίπεδο Premier League. Και αν είναι να μην την κατακτήσει… έτσι, ας συμβιβαστεί με αυτό. Διότι η ομάδα του, βάσει αριθμών, ντέρμπι και εικόνας, αξίζει αυτόν τον τίτλο!

Δημήτρης Μανάκος