Κι όταν δεν θα κάνει τελικές με το... τσουβάλι, πώς θα βρίσκει τα γκολ η Λίβερπουλ;

Ήταν αυτό που κόστισε ακριβά απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που μπορεί αργότερα ν’ αποδειχθεί ακόμα πιο οδυνηρό για τη Λίβερπουλ. Οι αριθμοί αυτή τη στιγμή δείχνουν πως οι «κόκκινοι» έχουν την τρίτη χειρότερη επίδοση στη 10άδα, σε ό,τι αφορά τη μετατροπή ευκαιριών σε γκολ!  



Κι όταν δεν θα κάνει τελικές με το... τσουβάλι, πώς θα βρίσκει τα γκολ η Λίβερπουλ;

Σε δυο παιχνίδια κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους», η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατέγραψε 62 τελικές! Στο «Ολντ Τράφορντ», το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ο Σαλάχ, ο Ντίαζ και οι υπόλοιποι έκαναν 28 τελικές κι όμως απλά… απέφυγαν την ήττα μετά την προσωρινή ανατροπή της ομάδας του Τεν Χαγκ.

Ορθά ο Κλοπ σχολίασε πως είναι οι ίδιοι παίκτες που πριν από λίγο καιρό πετύχαιναν πέντε κι έξι γκολ και απολάμβανε ο κόσμος τις αναμετρήσεις, αλλά υπάρχουν και στιγμές όπως το πιο πρόσφατο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ ή το εντός έδρας ματς με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ όπου εμφανίζεται το άγχος.

Η Λίβερπουλ τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση τελικών στην αντίπαλη εστία πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, έχει πολύ καλύτερα ποσοστά στο κομμάτι των xGoals, έχοντας σκοράρει ακριβώς όσα της αναλογούσαν. Δηλαδή 72 τέρματα, με 71,9 xGoals. Αλλά έχουν πετάξει στα σκουπίδια και φάσεις από τις οποίες θα μπορούσαν να μην υπάρχει και αυτή η ψαλίδα του -9 από την πρωτοπόρο (στην ισοβαθμία) Άρσεναλ. 

Οι τελικές στο σύνολό τους έχουν τεράστια διαφορά απ’ όλες τις υπόλοιπες ομάδες της 10άδας της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει τον Κλοπ και τους επιθετικούς του, είναι το ποσοστό μετατροπής των μεγάλων ευκαιριών σε γκολ.

Είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση πίσω μονάχα από την Μπράιτον και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ό,τι αφορά τους συλλόγους στις 1-10 αυτή τη στιγμή στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Δείτε τον πίνακα του Opta Analyst:

Κώστας Ζάλιαρης