Η αγάπη του Τιάγκο για την Τσέλσι δεν λογάριαζε ούτε... τον κορονοϊό! (vid)

Οι άλλοι δυο εκείνου του φοβερού στιγμιότυπου δεν βρίσκονται πια στην Τσέλσι, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο αυτά τα χρόνια πέρα απ' τους «μπλε». Και ο πανηγυρισμός του στα σκαλιά του «Στάμφορντ Μπριτζ» σε ματς με την Πόρτο, σ' εκείνη την πορεία προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021, φανέρωνε όλα τα συναισθήματά του για το κλαμπ.   



Η αγάπη του Τιάγκο για την Τσέλσι δεν λογάριαζε ούτε... τον κορονοϊό! (vid)

«Αντίο λένε μόνο όσοι δεν επιστρέφουν κι εγώ θέλω να γυρίσω εδώ μια μέρα και να υπηρετήσω την Τσέλσι ξανά». 

Με αυτή τη δήλωση και τα δάκρυά του στο βίντεο όπου ανακοίνωσε το φινάλε της θητείας του στο σύλλογο το φετινό καλοκαίρι, ο Τιάγκο Σίλβα συμπεριέλαβε όλη την αγάπη που τρέφει για την ομάδα του. 

Δέθηκε μαζί της, αισθάνεται ένας πραγματικός «μπλε», το χειροκρότημα και τη λατρεία των οπαδών δεν θα τα ξεχάσει ποτέ και ο χρόνος που πέρασε στο Λονδίνο τον έκανε να λατρέψει την Τσέλσι και τη φανέλα της. 

Πίσω στο 2021, όταν κατάφερε κι εκείνος πια να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πανηγύριζε σαν μικρό παιδί όταν δεν μπορούσε να προσφέρει. 

Σε εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Πόρτο, σε καιρούς ακόμα που ο κορονοϊός επέβαλε τη χρήση μάσκας και απαγόρευε τις στενές επαφές και τις αγκαλιές, ο Τιάγκο Σίλβα δεν... χαμπάριαζε τίποτα από την τρέλα του. 

Βλέποντας τους συμπαίκτες του να τα καταφέρνουν στον αγωνιστικό χώρο, έτρεχε και έκανε σαν μικρό παιδί στα σκαλιά της εξέδρας των επισήμων όπου βρισκόταν, με τους Μάουντ και Ζορζίνιο να τον αγκαλιάζουν με τις μάσκες τους. 

Εκείνος, το ζούσε στο έπακρο. Και εκείνες τις στιγμές δεν θα σκεφτόταν τίποτα που θα του έπαιρνε την αγνή χαρά που μπορεί να προσφέρει το ποδόσφαιρο. 

Αυτός ο Τιάγκο Σίλβα θα λείψει πολύ στην Τσέλσι και η Τσέλσι θα λείψει πολύ στον Βραζιλιάνο που είναι παράδειγμα προς μίμηση...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης