Στον «κόσμο» της Άρσεναλ: Το ρεκόρ του… 1935 «έσπασε» την ημέρα που έφυγε ο Τιερί Ανρί!

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα. Η Άρσεναλ ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ημερολογιακό έτος και κοιτά… πρωτάθλημα. Όπως τότε. Και όλα αυτά, την ίδια ημέρα που ο Τιερί Ανρί αποχώρησε οριστικά από την αγαπημένη του ομάδα!



Στον «κόσμο» της Άρσεναλ: Το ρεκόρ του… 1935 «έσπασε» την ημέρα που έφυγε ο Τιερί Ανρί!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Άρσεναλ είχε μία πολύ δύσκολη αποστολή στην 24η αγωνιστική της Premier League. Ήταν η τελευταία από την πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, η οποία αγωνιζόταν. Γνώριζε τα αποτελέσματα της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν απόλυτα δικαιολογημένο να αισθάνεται πίεση.

Συναντούσε τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Δύσκολο εγχείρημα. Είχε ηττηθεί δις στη φετινή σεζόν από τα «σφυριά» και τώρα, ήταν υποχρεωμένη να κερδίσει, ώστε να δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην επικράτηση επί της Λίβερπουλ.

Εν τέλει, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν κέρδισε απλώς. «Διέλυσε» τη Γουέστ Χαμ, βάζοντας 6+ γκολ απέναντί της για πρώτη φορά και συνολικά για τέταρτη στην ιστορία της σε επίπεδο Premier League.

Το σημαντικότερο όλων όμως, έγκειται στο ότι για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα και για δεύτερη συνολικά στην ιστορία της, η Άρσεναλ κέρδισε τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, σε ένα ημερολογιακό έτος. Στην προηγούμενη περίπτωση που είχε συμβεί κάτι ανάλογο, είχε στεφθεί πρωταθλήτρια.

Αλλά συζητάμε για τη σεζόν 1934-35, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν κερδίσει τη Λίβερπουλ με 2-0, τη Λιντς με 3-0, τη Γουέστ Μπρομ με 3-0 και τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ με 4-1. Το σερί διεκόπη στην επόμενη απόπειρα, με τους Λονδρέζους να χάνουν με 3-0 από την Μπέρμιγχαμ, εκτός έδρας, σε μία από τις επτά ήττες που γνώρισαν σε ολόκληρη τη χρονιά.

Πλέον, εν έτει 2024, η Άρσεναλ το κάνει ξανά και συναντά την Μπέρνλι στο «Τερφ Μουρ» για να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ. Και όλα αυτά, έμελλε να συμβούν την ημέρα που αποχώρησε ο Τιερί Ανρί οριστικά από το club.

Διότι σαν σήμερα, ο Τιερί Ανρί πέτυχε το υπ' αριθμόν 228ο γκολ του με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», χάρισε νίκη επί της Σάντερλαντ στο φινάλε και συνείσφερε στην εξασφάλιση θέσης για το Champions League... 

Δημήτρης Μανάκος