Η «παράνοια» με τον Μαρσιάλ στη Γιουνάιτεντ: «Να φύγει, τελικά να μείνει και τώρα να… προπονείται μόνος του!»

Ήταν να φύγει, πήγε να ανανεώσει και τώρα ο Τεν Χαγκ τον έβαλε να προπονείται μόνο του. Δεν θα καταλάβουμε ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει με τον Άντονι Μαρσιάλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Η «παράνοια» με τον Μαρσιάλ στη Γιουνάιτεντ: «Να φύγει, τελικά να μείνει και τώρα να… προπονείται μόνος του!»

Πρόκειται δεδομένα για μία από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες της τελευταίας δεκαετίας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μην σας κάνει εντύπωση η λέξη «δεκαετία». Οκτώ χρόνια έχει συμπληρώσει πλέον ο Άντονι Μαρσιάλ στο «Ολντ Τράφορντ» και αν παραμείνει, αυτά δεν θα απέχουν και πάρα πολύ από το εν λόγω διάστημα.

Ο Γάλλος επιθετικός έχει συζητηθεί αρκετά μεταξύ των φίλων των «κόκκινων διαβόλων» και ένα ακόμη πρόσφατο δημοσίευμα, ήρθε να ρίξει… λάδι στη φωτιά. Όπως πολύ καλά θυμάστε, πριν από μερικούς μήνες, έμοιαζε δεδομένη η αποχώρηση του Μαρσιάλ από τη Γιουνάιτεντ.

Παρά ταύτα, περίπου 20 ημέρες πριν, έγινε γνωστό πως του έχει προσφερθεί μονοετή παραμονή στις τάξεις της ομάδας, με ενεργοποίηση μίας ρήτρας. Ο ίδιος το σκέφτεται, ο Έρικ Τεν Χαγκ «πόνταρε» στην εμπειρία του και οι φίλοι της Γιουνάιτεντ δεν φάνταζαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Ωστόσο, αισίως, πολλοί διάβασαν και άκουσαν, πως ο Γάλλος φορ προπονείται μόνος του. Και προφανώς αναρωτιούνται, για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό και αν σημαίνει κάτι. Προς το παρόν, το μόνο δεδομένο είναι πως ο Μαρσιάλ κάνει ατομικό και δεν συμμετέχει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο κανονικό πρόγραμμα. Πρόκειται για μία προσωπική απόφαση του Έρικ Τεν Χαγκ, αλλά φημολογείται πως σχετίζεται με τον τραυματισμό του και όχι με κάποιο ζήτημα πειθαρχίας.

Κάπως έτσι άλλωστε, λειτουργεί ο Ολλανδός με όσους επιστρέφουν από κάποιο χτύπημα. Απλώς, η αποκατάσταση του Μαρσιάλ έχει ολίγον τι καθυστερήσει, με τον Γάλλο να παίζει τελευταία φορά στις 9 Δεκεμβρίου και στην αναμέτρηση απέναντι στην Μπόρνμουθ.

Έκτοτε, ούτε έχει πάρει λεπτά συμμετοχής, ούτε έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος