Την τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ έχασε τόσες φορές πριν τα Χριστούγεννα, υποβιβάστηκε!

Ηττήθηκε με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, έφυγε για 13η φορά δίχως βαθμό ή βαθμούς από την εκάστοτε αναμέτρηση στην φετινή σεζόν και αυτομάτως, οι αριθμοί της συγκρίνονται μόνο με τη χρονιά 1930-31. Τι συνέβη τότε; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποβιβάστηκε!



 Την τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ έχασε τόσες φορές πριν τα Χριστούγεννα, υποβιβάστηκε!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως οδεύει προς τα Χριστούγεννα και τη Boxing Day η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από τη Γουέστ Χαμ και έφυγε από το γήπεδο δίχως βαθμό ή βαθμούς για 13η φορά φέτος.

Μετέβη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ήταν αναμφίβολα κατώτερη των περιστάσεων, δεν εντυπωσίασε σε καμία περίπτωση και το τελικό 2-0 φαντάζει – μάλλον – δίκαιο, αναλογικά με την εικόνα των δύο ομάδων. Ο Μπόουεν άνοιξε το σκορ, ο Κούντους διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και τη δεδομένη χρονική στιγμή, όλα δείχνουν πως ο Έρικ Τεν Χαγκ βρίσκεται σε δεινή θέση.

Όπως είπαμε και νωρίτερα, συζητάμε για την 13η ήττα των «κόκκινων διαβόλων» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, πράγμα που της συμβαίνει για πρώτη φορά πριν τα Χριστούγεννα στον 21ο αιώνα.

Ποια όμως είναι η προηγούμενη φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει γνωρίσει τόσες πολλές ήττες σε διάστημα έξι μηνών; Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο στο μακρινό 1930-31. Σε μία από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου, με την ομάδα να τερματίζει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Υποβιβάστηκε στην 2η τη τάξει κατηγορία του «Νησιού», με επτά νίκες, οκτώ ισοπαλίες και 27 ήττες, έχοντας δεχθεί 115 γκολ! Απίθανο το γεγονός πως εν έτει 2023, οι αριθμοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συγκρίνονται μόνο με εκείνη τη χρονιά, με την Άρσεναλ να κατακτά το πρωτάθλημα!

Δημήτρης Μανάκος